Ljubljana - Mestni trg 23 (Miklavčeva hiša) - Mestni trg 23 (Miklavčeva hiša)
OsrednjeslovenskaLjubljana - Mestni trg 23 (Miklavčeva hiša)

Ljubljana - Mestni trg 23 (Miklavčeva hiša)

Trenutno
mostClear;;light
17
Jutri
prevCloudy;SHRA;light
13 24
17.07.2020
prevCloudy;;light
16 22

Interaktivni zemljevid z znamenitostmi

Miklavčeva hiša ali Drofenigova hiša je poslovna zgradba, ki se nahaja na Mestnem trgu 23. V arhitekturno zgodovino se je vpisala kot prva stavba v Ljubljani s skeletno železobetonsko konstrukcijo in montažnim jeklenim pročeljem.
Miklavčeva veleblagovnica predstavlja enega izmed vrhuncev razvoja gradbene tehnologije v Ljubljani. Obenem pa velja za primer kvalitetnega umeščanja moderne arhitekture v zgodovinsko mestno jedro. Stavbo poslovne hiše je naročil trgovec Franc Drofenik, načrt pa je naredil arhitekt Karl Brunnler. Objekt je leta 1914 zgradila ljubljanska stavbna družba Viljem Treo. Miklavčeva hiša stoji na mestu nekdanje baročne zgradbe. Arhitekt je v zasnovi zgradbe izkoristil možnosti, ki jih je ponujal razvoj takratne gradbene tehnologije – železobetonski skelet in lahko jekleno montažno fasado. V pritličnem delu in v prvem nadstropju sta bili prodajni hali, v tretjem nadstropju pa skladišče. Vsi prostori so se raztezali čez celotno globino zgradbe. Prvo in drugo nadstropje je povezovalo stopnišče v sredinskem delu. Arhitekt je tako kot v prostorski zasnovi tudi k oblikovanju zunanjega dela pristopil inovativno in se ni omejil zgolj na uporabo dekorativnih elementov takratne secesije. Črna površina fasade deluje enotno in lahkotno, tanka jeklena mreža nosi velike steklene površine in parapetna polnila iz črnih kamnitih plošč. Izložbe v pritličnem delu so kvadratne oblike, medtem ko se okna v tretjem nadstropju zaključujejo polkrožno.
Edini fasadni okras predstavljata pozlačen strešni venec in nadstrešek v pritličnem delu. Drofenigova hiša navkljub temu, da je sodobno oblikovana, vzpostavlja umirjeno umeščenost s preostalimi zgradbami na Mestnem trgu.

GoOpti - prevozi na letališča in letalske karte

GoOpti  - prevozi na letališča in letalske karte

info@goopti.com
01 320 4530
www.goopti.com

Spletno mesto GoOpti ponuja najbolj zanesljive prevoze na letališča v Italiji, Avstriji, Nemčiji, na Madžarskem, v Sloveniji in na Hrvaškem ter najugodnejše letalske karte.


Najbolj zanesljiv prevoz na letališče
Po nakupu letalske karte je navadno naša naslednja skrb, kako organizirati prevoz na letališče. GoOpti vam ponuja prevoz na letališča v Sloveniji, Italiji, na Hrvaškem, v Avstriji in Nemčiji. Prevoz na letališče lahko kupite prek spletne strani ali mobilne aplikacije in ga povsem prilagodite svojim potrebam, saj vam GoOpti ponuja številne prednosti:
Zanesljivost
GoOpti je specializiran v tem, da pri organizaciji in izvedbi prevozov na letališča zagotavlja največjo mero zanesljivosti. Operativni center 24 ur na dan in vse dni v letu budno nadzoruje stanje na cestah, poleg tega pa je GoOpti edini, ki ponuja garancijo paketa Popolna brezskrbnost. Če zaradi razmer na cesti zamudite let, vam GoOpti priskrbi novo letalsko vozovnico (ali nadomestni prevoz).
Udobje in fleksibilnost
GoOpti ponuja možnost pobiranja (in odlaganja) na domu oziroma na izbranem naslovu. GoOpti je zasnovan tako, da se prilagodi potrebam potnikov in jim omogoča, da izberejo želeni čas odhoda.
Ugodne cene
GoOpti je razvil inovativen sistem, ki prepoznava in napoveduje povpraševanje, hkrati pa optimizira prostor v vozilih in potek vožnje. To potnikom omogoča najugodnejšo ceno prevoza, če rezervirajo vsaj 2 meseca vnaprej ali so časovno fleksibilni. Pri GoOpti prevozih na letališča si velja zapomniti: prej ko rezervirate in bolj ko ste prilagodljivi, ceneje potujete.
Profesionalnost
GoOpti prevoze na letališča opravljajo profesionalni vozniki, usposobljeni za izpolnjevanje najvišjih standardov. S ponudbo skupinskih in zasebnih prevozov na letališča predstavlja GoOpti najbolj priročno in zanesljivo rešitev, zlasti za tiste, ki živijo v majhnih in srednje velikih mestih brez lokalnega letališča ali kjer lokalno letališče ne ponuja velike izbire letalskih povezav in nizkocenovnih letov.
Najugodnejše letalske karte
V sodelovanju s partnerskim podjetjem vam GoOpti ponuja tudi ugodne lete v kombinaciji z GoOpti prevozi ter edinstveno jamstvo, ki vam v primeru zamude povezovalnega leta zagotovi povračilo stroškov ali nadomestni prevoz. Preverite izbor najbolj vročih letalskih kart!


Pomembni na zemljevidu Slovenije

Video posnetki

Fotografije

Mestni trg 23 (Miklavčeva hiša) - Ljubljana - Miklavčeva hiša

Fotografija: 2015964-0

Ljubljana - Miklavčeva hiša
Mestni trg 23 (Miklavčeva hiša) - Mestni trg 23 (Miklavčeva hiša)

Fotografija: 2015964-1

Mestni trg 23 (Miklavčeva hiša)
Mestni trg 23 (Miklavčeva hiša) - Mestni trg 23 - Telemach

Fotografija: 2015964-2

Mestni trg 23 - Telemach
Mestni trg 23 (Miklavčeva hiša) - Ljubljana - Evropska pravna fakulteta

Fotografija: 2015964-3

Ljubljana - Evropska pravna fakulteta

Hoteli, apartmaji in sobe

Booking.com
Ljubljana
od 130 €
Destinacija:
Datum prijave:
Datum odjave:

Podatki

Občina: LJUBLJANA (289518 prebivalcev)

Naselja v občini:

Ljubljana (280940 prebivalcev), Črna vas (990), Stanežiče (747), Srednje Gameljne (690), Spodnje Gameljne (598),

Zgornje Gameljne (533), Podmolnik (500), Medno (464), Sadinja vas (450), Mali Lipoglav (269), Podgrad (267), Besnica (233), Podlipoglav (206), Malo Trebeljevo (187), Volavlje (178), Javor (174), Dvor (172), Rašica (165), Prežganje (149), Zgornja Besnica (139), Češnjica (128), Vnajnarje (119), Veliko Trebeljevo (118), Gabrje pri Jančah (113), Mali Vrh pri Prežganju (107), Lipe (106), Pance (103), Šentpavel (100), Brezje pri Lipoglavu (84), Zagradišče (81), Tuji Grm (80), Repče (69), Ravno Brdo (60), Dolgo Brdo (60), Veliki Lipoglav (48), Selo pri Pancah (44), Toško Čelo (25), Janče (22)