Ljubljana - Mestni trg 24 (Souvanova hiša) - Mestni trg 24 (Souvanova hiša)
OsrednjeslovenskaLjubljana - Mestni trg 24 (Souvanova hiša)

Ljubljana - Mestni trg 24 (Souvanova hiša)

Trenutno
;;light
15
Jutri
clear;;light
11 25
09.07.2020
partCloudy;;light
13 28

Interaktivni zemljevid z znamenitostmi

Ljubljana je čudovito mesto z mnogimi kulturno-zgodovinskimi in naravnimi lepotami, ki skozi celo leto privabljajo številne domače in predvsem tuje obiskovalce. Mesto se razprostira v samem središču Slovenije in je idealno izhodišče za krajše in daljše izlete.
Mestni trg z Rotovžem, škofijskim dvorcem, s stolnico in z Robbovim vodnjakom v sredini, velja za enega najlepših baročnih trgov na območju Srednje Evrope. Najbolj pomembna zgradba na trgu je znamenita Mestna hiša ali Rotovž. Baročno zgradbo je v začetku 18. stoletja prezidal iz dveh starejših hiš ljubljanski stavbenik Gregor Maček. Fasada je eden najlepših primerov zrelega baroka v Ljubljani. Z graditvijo Mestne hiše se je trg pravzaprav pričel oblikovati. Rotovž je bil prva hiša, ki je s svojim pomolom izstopila iz ulične linije in s tem prelomila dotedanjo enotnost v zazidavi obuličnega prostora. Zgradba je bila ponovno prenovljena v secesijski dobi. Po načrtih arhitekta je dobila Leopolda Theyerja je bila prezidana velika sejna dvorana, hkrati pa so obnovili tudi baročni balkon na fasadi. V notranjosti se nahaja eno najlepših baročnih arkadnih dvorišč v Ljubljani. Središče baročne zasnove Mestnega trga pred Mestno hišo je znamenit baročni vodnjak kranjskih rek, ki ga je leta 1751 postavil kipar Francesco Robba. Vodnjak simbolično ponazarja tri kranjske reke, Ljubljanico, Savo in Krko. Mestni trg odlikuje še vrsta atraktivnih hiš, med katerimi je Hamanova hiša, v kateri je sedaj Mestna galerija, Lichtenbergova hiša, Skobernetova hiša, Obrezova in Rakovčeva hiša, ter najvišja Souvanova hiša.
Souvanova hiša na Mestnem trgu 24 se vzdiguje nasproti Mestne hiše. Zgrajena je bila ob koncu 17. stoletja na prostoru dveh starejših hiš in prezidana ob koncu 18. stoletja, medtem ko je klasična fasada, delo furlanskega stavbarja Francesca Coconija, iz prve četrtine 19. stoletja.

GoOpti - prevozi na letališča in letalske karte

GoOpti  - prevozi na letališča in letalske karte

info@goopti.com
01 320 4530
www.goopti.com

Spletno mesto GoOpti ponuja najbolj zanesljive prevoze na letališča v Italiji, Avstriji, Nemčiji, na Madžarskem, v Sloveniji in na Hrvaškem ter najugodnejše letalske karte.


Najbolj zanesljiv prevoz na letališče
Po nakupu letalske karte je navadno naša naslednja skrb, kako organizirati prevoz na letališče. GoOpti vam ponuja prevoz na letališča v Sloveniji, Italiji, na Hrvaškem, v Avstriji in Nemčiji. Prevoz na letališče lahko kupite prek spletne strani ali mobilne aplikacije in ga povsem prilagodite svojim potrebam, saj vam GoOpti ponuja številne prednosti:
Zanesljivost
GoOpti je specializiran v tem, da pri organizaciji in izvedbi prevozov na letališča zagotavlja največjo mero zanesljivosti. Operativni center 24 ur na dan in vse dni v letu budno nadzoruje stanje na cestah, poleg tega pa je GoOpti edini, ki ponuja garancijo paketa Popolna brezskrbnost. Če zaradi razmer na cesti zamudite let, vam GoOpti priskrbi novo letalsko vozovnico (ali nadomestni prevoz).
Udobje in fleksibilnost
GoOpti ponuja možnost pobiranja (in odlaganja) na domu oziroma na izbranem naslovu. GoOpti je zasnovan tako, da se prilagodi potrebam potnikov in jim omogoča, da izberejo želeni čas odhoda.
Ugodne cene
GoOpti je razvil inovativen sistem, ki prepoznava in napoveduje povpraševanje, hkrati pa optimizira prostor v vozilih in potek vožnje. To potnikom omogoča najugodnejšo ceno prevoza, če rezervirajo vsaj 2 meseca vnaprej ali so časovno fleksibilni. Pri GoOpti prevozih na letališča si velja zapomniti: prej ko rezervirate in bolj ko ste prilagodljivi, ceneje potujete.
Profesionalnost
GoOpti prevoze na letališča opravljajo profesionalni vozniki, usposobljeni za izpolnjevanje najvišjih standardov. S ponudbo skupinskih in zasebnih prevozov na letališča predstavlja GoOpti najbolj priročno in zanesljivo rešitev, zlasti za tiste, ki živijo v majhnih in srednje velikih mestih brez lokalnega letališča ali kjer lokalno letališče ne ponuja velike izbire letalskih povezav in nizkocenovnih letov.
Najugodnejše letalske karte
V sodelovanju s partnerskim podjetjem vam GoOpti ponuja tudi ugodne lete v kombinaciji z GoOpti prevozi ter edinstveno jamstvo, ki vam v primeru zamude povezovalnega leta zagotovi povračilo stroškov ali nadomestni prevoz. Preverite izbor najbolj vročih letalskih kart!


Pomembni na zemljevidu Slovenije

Video posnetki

Fotografije

Mestni trg 24 (Souvanova hiša) - Mestni trg 24

Fotografija: 2015965-0

Mestni trg 24
Mestni trg 24 (Souvanova hiša) - Mestni trg 24 (Souvanova hiša)

Fotografija: 2015965-1

Mestni trg 24 (Souvanova hiša)
Mestni trg 24 (Souvanova hiša) - Souvanova hiša

Fotografija: 2015965-2

Souvanova hiša
Mestni trg 24 (Souvanova hiša) - Mestni trg 24 - Ikona

Fotografija: 2015965-3

Mestni trg 24 - Ikona

Hoteli, apartmaji in sobe

Booking.com
Ljubljana
Destinacija:
Datum prijave:
Datum odjave:

Podatki

Občina: LJUBLJANA (289518 prebivalcev)

Naselja v občini:

Ljubljana (280940 prebivalcev), Črna vas (990), Stanežiče (747), Srednje Gameljne (690), Spodnje Gameljne (598),

Zgornje Gameljne (533), Podmolnik (500), Medno (464), Sadinja vas (450), Mali Lipoglav (269), Podgrad (267), Besnica (233), Podlipoglav (206), Malo Trebeljevo (187), Volavlje (178), Javor (174), Dvor (172), Rašica (165), Prežganje (149), Zgornja Besnica (139), Češnjica (128), Vnajnarje (119), Veliko Trebeljevo (118), Gabrje pri Jančah (113), Mali Vrh pri Prežganju (107), Lipe (106), Pance (103), Šentpavel (100), Brezje pri Lipoglavu (84), Zagradišče (81), Tuji Grm (80), Repče (69), Ravno Brdo (60), Dolgo Brdo (60), Veliki Lipoglav (48), Selo pri Pancah (44), Toško Čelo (25), Janče (22)