Ljubljana - Pizzeria in restavracija Ljubljanski dvor - Ljubljanski dvor ob Hribarjevem nabrežju
OsrednjeslovenskaLjubljana - Pizzeria in restavracija Ljubljanski dvor

Ljubljana - Pizzeria in restavracija Ljubljanski dvor

Danes
mostClear;;light
13 26
Jutri
clear;;light
13 28
06.07.2020
mostClear;;light
15 29

Interaktivni zemljevid z znamenitostmi

Ljubljana je prestolnica Slovenije. Zaznamujejo jo mnoge kulturne in naravne znamenitosti, ki privabljajo številne obiskovalce skozi celo leto. Med njimi najbolj izstopa simbol mesta, Ljubljanski grad, ki se nahaja na manjši vzpetini nad starim mestnim jedrom.
Ljubljana je bila že od nekdaj poznana kot trgovsko mesto. S trgovino se niso ukvarjali samo trgovci, temveč tudi obrtniki, pa tudi vsi tisti, ki so imeli vrtiček ali njivo. Prodajalci so še posebej imeli radi mostove. Veliko ljudi je hodilo mimo, voda pa je odnašala nesnago. Poleg trgovine je bilo tudi veliko gostiln in nekatere od njih so nudile tudi prenočišče. V prvi polovici 18. stoletja je bil v Ljubljani odprt prvi hotel, imenovan Pri divjem možu. Hotel je bil zaprt leta 1866, hiša pa še vedno stoji. Ena od gostiln naj bi se imenovala Zlata ladja. Namenjena je bila nosačem, ki so raztovarjali in natovarjali čolne, ploveče po reki Ljubljanici, med čakanjem pa so se okrepčali v bližnji gostilni. Že desetletja dolgo njeno tradicijo nadaljuje priljubljena okrepčevalnica in kavarna Zlata ladjica. V eni od najstarejših hiš v Ljubljani, na Cankarjevem nabrežju, kjer je danes gostilna Zlata ribica, naj bi se vino točilo že od leta 1970. In vinotoča se je razvila gostilna, ki je dobila ime po Ribjem trgu, na robu katerega stoji. Danes je v Ljubljani veliko restavracij, gostiln, slaščičarn, kavarn in drugih lokalov. Najbolj znane stare gostilne so gostilna Pri vitezu iz preloma 18. stoletja, ljubljanska gostilna Šestica, ki deluje že od leta 1787, okrepčevalnica Roža na Židovski ulici, gostilna Pod lipo iz leta 1820 na Borštnikovem trgu, gostilna Sokol z lepim železnim ptičem ob vhodu in druge. Najstarejši in še delujoči hotel v Ljubljani je hotel Slon. Že leta 1756 se je na tem območju nahajalo gostišče, ki je kasneje preraslo v hotel, zgodba o njegovem nastanku pa je še starejša. Sedanja zgradba je bila zgrajena tik pred drugo vojno in je bila velikokrat preurejena. Pizzerija in restavracija Ljubljanski dvor se nahaja ob promenadi ob reki Ljubljanici na Dvornem trgu.
Je priljubljena točka, ki privablja tudi mnoge mimoidoče sprehajalce. Nudijo pestro ponudbo jedi, kot so ribje jedi, slovenske in morske jedi, pizze, jedi iz žara, malice in kosila, vegetarijanske jedi, slaščice in ostalo.

GoOpti - prevozi na letališča in letalske karte

GoOpti  - prevozi na letališča in letalske karte

info@goopti.com
01 320 4530
www.goopti.com

Spletno mesto GoOpti ponuja najbolj zanesljive prevoze na letališča v Italiji, Avstriji, Nemčiji, na Madžarskem, v Sloveniji in na Hrvaškem ter najugodnejše letalske karte.


Najbolj zanesljiv prevoz na letališče
Po nakupu letalske karte je navadno naša naslednja skrb, kako organizirati prevoz na letališče. GoOpti vam ponuja prevoz na letališča v Sloveniji, Italiji, na Hrvaškem, v Avstriji in Nemčiji. Prevoz na letališče lahko kupite prek spletne strani ali mobilne aplikacije in ga povsem prilagodite svojim potrebam, saj vam GoOpti ponuja številne prednosti:
Zanesljivost
GoOpti je specializiran v tem, da pri organizaciji in izvedbi prevozov na letališča zagotavlja največjo mero zanesljivosti. Operativni center 24 ur na dan in vse dni v letu budno nadzoruje stanje na cestah, poleg tega pa je GoOpti edini, ki ponuja garancijo paketa Popolna brezskrbnost. Če zaradi razmer na cesti zamudite let, vam GoOpti priskrbi novo letalsko vozovnico (ali nadomestni prevoz).
Udobje in fleksibilnost
GoOpti ponuja možnost pobiranja (in odlaganja) na domu oziroma na izbranem naslovu. GoOpti je zasnovan tako, da se prilagodi potrebam potnikov in jim omogoča, da izberejo želeni čas odhoda.
Ugodne cene
GoOpti je razvil inovativen sistem, ki prepoznava in napoveduje povpraševanje, hkrati pa optimizira prostor v vozilih in potek vožnje. To potnikom omogoča najugodnejšo ceno prevoza, če rezervirajo vsaj 2 meseca vnaprej ali so časovno fleksibilni. Pri GoOpti prevozih na letališča si velja zapomniti: prej ko rezervirate in bolj ko ste prilagodljivi, ceneje potujete.
Profesionalnost
GoOpti prevoze na letališča opravljajo profesionalni vozniki, usposobljeni za izpolnjevanje najvišjih standardov. S ponudbo skupinskih in zasebnih prevozov na letališča predstavlja GoOpti najbolj priročno in zanesljivo rešitev, zlasti za tiste, ki živijo v majhnih in srednje velikih mestih brez lokalnega letališča ali kjer lokalno letališče ne ponuja velike izbire letalskih povezav in nizkocenovnih letov.
Najugodnejše letalske karte
V sodelovanju s partnerskim podjetjem vam GoOpti ponuja tudi ugodne lete v kombinaciji z GoOpti prevozi ter edinstveno jamstvo, ki vam v primeru zamude povezovalnega leta zagotovi povračilo stroškov ali nadomestni prevoz. Preverite izbor najbolj vročih letalskih kart!


Pomembni na zemljevidu Slovenije

Video posnetki

Fotografije

Pizzeria in restavracija Ljubljanski dvor - Ljubljanski dvor ob Hribarjevem nabrežju

Fotografija: 2016703-0

Ljubljanski dvor ob Hribarjevem nabrežju
Pizzeria in restavracija Ljubljanski dvor - Pizzeria in restavracija Ljubljanski dvor

Fotografija: 2016703-1

Pizzeria in restavracija Ljubljanski dvor
Pizzeria in restavracija Ljubljanski dvor - Ljubljanski dvor

Fotografija: 2016703-2

Ljubljanski dvor
Pizzeria in restavracija Ljubljanski dvor - Vhod v pizzerijo

Fotografija: 2016703-3

Vhod v pizzerijo
Pizzeria in restavracija Ljubljanski dvor - Ljubljanski dvor - Zunanja terasa

Fotografija: 2016703-4

Ljubljanski dvor - Zunanja terasa
Pizzeria in restavracija Ljubljanski dvor - Pizzeria in restavracija Ljubljanski dvor na Dvornem trgu

Fotografija: 2016703-5

Pizzeria in restavracija Ljubljanski dvor na Dvornem trgu
Pizzeria in restavracija Ljubljanski dvor - Vhod v restavracijo desno in star portal na levi

Fotografija: 2016703-6

Vhod v restavracijo desno in star portal na levi
Pizzeria in restavracija Ljubljanski dvor - Ljubljanski dvor - Portal

Fotografija: 2016703-7

Ljubljanski dvor - Portal

Hoteli, apartmaji in sobe

Booking.com
Ljubljana
Destinacija:
Datum prijave:
Datum odjave:

Podatki

Občina: LJUBLJANA (289518 prebivalcev)

Naselja v občini:

Ljubljana (280940 prebivalcev), Črna vas (990), Stanežiče (747), Srednje Gameljne (690), Spodnje Gameljne (598),

Zgornje Gameljne (533), Podmolnik (500), Medno (464), Sadinja vas (450), Mali Lipoglav (269), Podgrad (267), Besnica (233), Podlipoglav (206), Malo Trebeljevo (187), Volavlje (178), Javor (174), Dvor (172), Rašica (165), Prežganje (149), Zgornja Besnica (139), Češnjica (128), Vnajnarje (119), Veliko Trebeljevo (118), Gabrje pri Jančah (113), Mali Vrh pri Prežganju (107), Lipe (106), Pance (103), Šentpavel (100), Brezje pri Lipoglavu (84), Zagradišče (81), Tuji Grm (80), Repče (69), Dolgo Brdo (60), Ravno Brdo (60), Veliki Lipoglav (48), Selo pri Pancah (44), Toško Čelo (25), Janče (22)