Ljubljana - Palača Dvorni trg 2 - Palača na Dvornem trgu
OsrednjeslovenskaLjubljana - Palača Dvorni trg 2

Ljubljana - Palača Dvorni trg 2

Trenutno
partCloudy;;light
6
Jutri
partCloudy;;
-2 6
19.01.2022
mostClear;;light
-4 6

Interaktivni zemljevid z znamenitostmi

Ljubljana je glavno in največje mesto Slovenije. Leži v osrednjem delu Slovenije in je idealno izhodišče za krajše in daljše izlete. Mesto je znano po številnih naravnih in kulturnih znamenitostih, ki pritegnejo mnoge tuje in domače obiskovalce.
Dvorni trg je eden od najstarejših trgov v Ljubljani. Poteka v smeri zahod-vzhod, pravokotno na reko Ljubljanico. Na vzhodnem delu ga omejuje Hribarjevo nabrežje, na zahodnem delu pa Gosposka ulica. Dvorni trg je do leta 1515 je predstavljal severni rob ljubljanskega židovskega geta. Židje so se na območju Ljubljane naselili verjetno leta 1327 in tukaj živeli do leta 1515, ko jih je dal cesar Maksimiljan na prošnjo mestne občine izgnati iz mesta. Židje so imeli svojo sinagogo, ki naj bi stala na območju sedanje hiše na Židovski cesti 4. Židovska ulica vodi na slikoviti Dvorni trg, ki je dobil ime po Kranjskem deželnem dvorcu. Ta je stal na prostoru sedanje univerze. Trg je nastal, ko so podrli srednjeveško mestno obzidje. Na spodnjem predelu trga je nekdaj stal okrogel obrambni stolp, pred vicedomskimi vrati mestnimi vrati ob vstopu v Gosposko ulico pa mitniški urad. Dvorni trg je bil do leta 2002 namenjen parkirišču za kolesa in avtomobile, potem pa je bil preurejen v niz ploščadi in stopnic, ki je namenjena samo kolesarjem in pešcem. Na trgu stoji spomenik Gustavu Mahlerju in spomenik slovenskim vojnim prostovoljcem 1912-1918. Palača Dvorni trg 2 je trinadstropna zgradba s sedemosnim neorenesančnim pročeljem iz leta 1898. Stoji na južnem delu Dvornega trga, vzhodno od palače Univerze. Arhitekta sta bila Filip Jakob Supančič in Ivan Jager.
V poletnem času na trgu potekajo manjši koncerti, prireditve za otroke in plesne predstave, ki pritegnejo veliko domačih in tujih obiskovalcev. Na Dvornem trgu se nahaja tudi priljubljena Pizzeria in restavracija Ljubljanski dvor, kjer nudijo pestro ponudbo različnih jedi.

GoOpti - prevozi na letališča in letalske karte

GoOpti  - prevozi na letališča in letalske karte

info@goopti.com
01 320 4530
www.goopti.com

Spletno mesto GoOpti ponuja najbolj zanesljive prevoze na letališča v Italiji, Avstriji, Nemčiji, na Madžarskem, v Sloveniji in na Hrvaškem ter najugodnejše letalske karte.


Najbolj zanesljiv prevoz na letališče
Po nakupu letalske karte je navadno naša naslednja skrb, kako organizirati prevoz na letališče. GoOpti vam ponuja prevoz na letališča v Sloveniji, Italiji, na Hrvaškem, v Avstriji in Nemčiji. Prevoz na letališče lahko kupite prek spletne strani ali mobilne aplikacije in ga povsem prilagodite svojim potrebam, saj vam GoOpti ponuja številne prednosti:
Zanesljivost
GoOpti je specializiran v tem, da pri organizaciji in izvedbi prevozov na letališča zagotavlja največjo mero zanesljivosti. Operativni center 24 ur na dan in vse dni v letu budno nadzoruje stanje na cestah, poleg tega pa je GoOpti edini, ki ponuja garancijo paketa Popolna brezskrbnost. Če zaradi razmer na cesti zamudite let, vam GoOpti priskrbi novo letalsko vozovnico (ali nadomestni prevoz).
Udobje in fleksibilnost
GoOpti ponuja možnost pobiranja (in odlaganja) na domu oziroma na izbranem naslovu. GoOpti je zasnovan tako, da se prilagodi potrebam potnikov in jim omogoča, da izberejo želeni čas odhoda.
Ugodne cene
GoOpti je razvil inovativen sistem, ki prepoznava in napoveduje povpraševanje, hkrati pa optimizira prostor v vozilih in potek vožnje. To potnikom omogoča najugodnejšo ceno prevoza, če rezervirajo vsaj 2 meseca vnaprej ali so časovno fleksibilni. Pri GoOpti prevozih na letališča si velja zapomniti: prej ko rezervirate in bolj ko ste prilagodljivi, ceneje potujete.
Profesionalnost
GoOpti prevoze na letališča opravljajo profesionalni vozniki, usposobljeni za izpolnjevanje najvišjih standardov. S ponudbo skupinskih in zasebnih prevozov na letališča predstavlja GoOpti najbolj priročno in zanesljivo rešitev, zlasti za tiste, ki živijo v majhnih in srednje velikih mestih brez lokalnega letališča ali kjer lokalno letališče ne ponuja velike izbire letalskih povezav in nizkocenovnih letov.
Najugodnejše letalske karte
V sodelovanju s partnerskim podjetjem vam GoOpti ponuja tudi ugodne lete v kombinaciji z GoOpti prevozi ter edinstveno jamstvo, ki vam v primeru zamude povezovalnega leta zagotovi povračilo stroškov ali nadomestni prevoz. Preverite izbor najbolj vročih letalskih kart!


Pomembni na zemljevidu Slovenije

Video posnetki

Fotografije

Palača Dvorni trg 2 - Palača na Dvornem trgu

Fotografija: 2016704-0

Palača na Dvornem trgu
Palača Dvorni trg 2 - Palača Dvorni trg 2

Fotografija: 2016704-1

Palača Dvorni trg 2
Palača Dvorni trg 2 - Dvorni bar - Vinoteka Dvor

Fotografija: 2016704-2

Dvorni bar - Vinoteka Dvor

Podatki

Občina: LJUBLJANA (289518 prebivalcev)

Naselja v občini:

Ljubljana (280940 prebivalcev), Črna vas (990), Stanežiče (747), Srednje Gameljne (690), Spodnje Gameljne (598),

Zgornje Gameljne (533), Podmolnik (500), Medno (464), Sadinja vas (450), Mali Lipoglav (269), Podgrad (267), Besnica (233), Podlipoglav (206), Malo Trebeljevo (187), Volavlje (178), Javor (174), Dvor (172), Rašica (165), Prežganje (149), Zgornja Besnica (139), Češnjica (128), Vnajnarje (119), Veliko Trebeljevo (118), Gabrje pri Jančah (113), Mali Vrh pri Prežganju (107), Lipe (106), Pance (103), Šentpavel (100), Brezje pri Lipoglavu (84), Zagradišče (81), Tuji Grm (80), Repče (69), Dolgo Brdo (60), Ravno Brdo (60), Veliki Lipoglav (48), Selo pri Pancah (44), Toško Čelo (25), Janče (22)