Ljubljana - Slovenska akademija znanosti in umetnosti (Lontovž) - Slovenska akademija znanosti in umetnosti (Lontovž)
OsrednjeslovenskaLjubljana - Slovenska akademija znanosti in umetnosti (Lontovž)

Ljubljana - Slovenska akademija znanosti in umetnosti (Lontovž) 

Palača Kranjskih deželnih stanov - Lontovž
Trenutno
;;light
16
Jutri
mostClear;;light
13 23
13.07.2020
prevCloudy;;light
11 23

Interaktivni zemljevid z znamenitostmi

Na Novem trgu je poleg Lontovža med drugim stal tudi Auerspergov knežji dvorec, ki je bil najlepša ljubljanska baročna palača in je bil porušen v potresu. Na njegovem mestu je Plečnik v letih med 1936 in 1941 sezidal Narodno in univerzitetno knjižnico.
V Gosposki ulici 3 je Barbova palača, ki je bila zgrajena po zgledu dunajskih palač. V notranjosti jo odlikuje razkošno stopnišče. V zgradbi Lontovža, poimenovani po nemški besedi Landhaus, je bilo poslopje kranjskih deželnih stanov, kasneje gledališče, v katerem so v 17. in 18. stoletju nastopale po vsej Evropi znane operne in igralske skupine, sedaj je v njem sedež Slovenske akademije znanosti in umetnosti, ki je bila ustanovljena leta 1938. Pročelje zgradbe je v letih 1786-1790 zasnoval Jožef Schemerl, kasneje direktor dvornega gradbenega urada na Dunaju in avtor plovnega prekopa Dunaj-Leitha. Na dvorišču stoji Neptunov vodnjak, ki ga je leta 1675 izdelal kipar Janez Kumersteiner in je nekdaj stal pred Mestno hišo. Vodnjak so na dvorišče postavili po drugi svetovni vojni in obnovili leta 1993. Na dvorišču so arheologi našli tudi žarna grobišča iz okoli leta 2000 pr. n. št. Notranjost zgradbe ni odprta za turistični ogled. Slovenska akademija znanosti in umetnosti je najvišja narodna in umetnostna ustanova Slovenije, ki združuje slovenske umetnike in znanstvenike, člane akademije. Člani akademije so lahko izredni, redni ali dopisni, njihovo delovanje pa je organizirano v skupinah, glede na umetniško ali znanstveno področje, iz katerega izhajajo. Člani se imenujejo akademiki.
Akademija je ustanoviteljica javnega raziskovalnega zavoda Znanstvenoraziskovalni center SAZU, ki združuje 18 inštitutov in raziskovalnih skupin ter ima okoli 300 sodelavcev. Področja raziskovanja so preučevanje družbenih, kulturnih in naravnih pojavov, praks in procesov.

GoOpti - prevozi na letališča in letalske karte

GoOpti  - prevozi na letališča in letalske karte

info@goopti.com
01 320 4530
www.goopti.com

Spletno mesto GoOpti ponuja najbolj zanesljive prevoze na letališča v Italiji, Avstriji, Nemčiji, na Madžarskem, v Sloveniji in na Hrvaškem ter najugodnejše letalske karte.


Najbolj zanesljiv prevoz na letališče
Po nakupu letalske karte je navadno naša naslednja skrb, kako organizirati prevoz na letališče. GoOpti vam ponuja prevoz na letališča v Sloveniji, Italiji, na Hrvaškem, v Avstriji in Nemčiji. Prevoz na letališče lahko kupite prek spletne strani ali mobilne aplikacije in ga povsem prilagodite svojim potrebam, saj vam GoOpti ponuja številne prednosti:
Zanesljivost
GoOpti je specializiran v tem, da pri organizaciji in izvedbi prevozov na letališča zagotavlja največjo mero zanesljivosti. Operativni center 24 ur na dan in vse dni v letu budno nadzoruje stanje na cestah, poleg tega pa je GoOpti edini, ki ponuja garancijo paketa Popolna brezskrbnost. Če zaradi razmer na cesti zamudite let, vam GoOpti priskrbi novo letalsko vozovnico (ali nadomestni prevoz).
Udobje in fleksibilnost
GoOpti ponuja možnost pobiranja (in odlaganja) na domu oziroma na izbranem naslovu. GoOpti je zasnovan tako, da se prilagodi potrebam potnikov in jim omogoča, da izberejo želeni čas odhoda.
Ugodne cene
GoOpti je razvil inovativen sistem, ki prepoznava in napoveduje povpraševanje, hkrati pa optimizira prostor v vozilih in potek vožnje. To potnikom omogoča najugodnejšo ceno prevoza, če rezervirajo vsaj 2 meseca vnaprej ali so časovno fleksibilni. Pri GoOpti prevozih na letališča si velja zapomniti: prej ko rezervirate in bolj ko ste prilagodljivi, ceneje potujete.
Profesionalnost
GoOpti prevoze na letališča opravljajo profesionalni vozniki, usposobljeni za izpolnjevanje najvišjih standardov. S ponudbo skupinskih in zasebnih prevozov na letališča predstavlja GoOpti najbolj priročno in zanesljivo rešitev, zlasti za tiste, ki živijo v majhnih in srednje velikih mestih brez lokalnega letališča ali kjer lokalno letališče ne ponuja velike izbire letalskih povezav in nizkocenovnih letov.
Najugodnejše letalske karte
V sodelovanju s partnerskim podjetjem vam GoOpti ponuja tudi ugodne lete v kombinaciji z GoOpti prevozi ter edinstveno jamstvo, ki vam v primeru zamude povezovalnega leta zagotovi povračilo stroškov ali nadomestni prevoz. Preverite izbor najbolj vročih letalskih kart!


Pomembni na zemljevidu Slovenije

Video posnetki

Fotografije

Slovenska akademija znanosti in umetnosti (Lontovž) - Lontovž - Novi trg 3

Fotografija: 2016101-0

Lontovž - Novi trg 3
Slovenska akademija znanosti in umetnosti (Lontovž) - Slovenska akademija znanosti in umetnosti (Lontovž)

Fotografija: 2016101-1

Slovenska akademija znanosti in umetnosti (Lontovž)
Slovenska akademija znanosti in umetnosti (Lontovž) - Ura

Fotografija: 2016101-2

Ura
Slovenska akademija znanosti in umetnosti (Lontovž) - Lontovž - Portal

Fotografija: 2016101-3

Lontovž - Portal
Slovenska akademija znanosti in umetnosti (Lontovž) - Informacijska tabla - SAZU

Fotografija: 2016101-4

Informacijska tabla - SAZU
Slovenska akademija znanosti in umetnosti (Lontovž) - Slovenska akademija znanosti in umetnosti - Predsedstvo

Fotografija: 2016101-5

Slovenska akademija znanosti in umetnosti - Predsedstvo

Hoteli, apartmaji in sobe

Booking.com
Ljubljana
od 115 €
od 125 €
Ljubljana
Ljubljana
Destinacija:
Datum prijave:
Datum odjave:

Podatki

Občina: LJUBLJANA (289518 prebivalcev)

Naselja v občini:

Ljubljana (280940 prebivalcev), Črna vas (990), Stanežiče (747), Srednje Gameljne (690), Spodnje Gameljne (598),

Zgornje Gameljne (533), Podmolnik (500), Medno (464), Sadinja vas (450), Mali Lipoglav (269), Podgrad (267), Besnica (233), Podlipoglav (206), Malo Trebeljevo (187), Volavlje (178), Javor (174), Dvor (172), Rašica (165), Prežganje (149), Zgornja Besnica (139), Češnjica (128), Vnajnarje (119), Veliko Trebeljevo (118), Gabrje pri Jančah (113), Mali Vrh pri Prežganju (107), Lipe (106), Pance (103), Šentpavel (100), Brezje pri Lipoglavu (84), Zagradišče (81), Tuji Grm (80), Repče (69), Ravno Brdo (60), Dolgo Brdo (60), Veliki Lipoglav (48), Selo pri Pancah (44), Toško Čelo (25), Janče (22)