Muzeji, galerije, razstave
Vransko - Muzej motociklov - Muzej motociklov
Koroško - savinjskaVransko - Muzej motociklov

Vransko - Muzej motociklov 

Danes
prevCloudy;SHRA;
14 23
Jutri
overcast;SHRA;
14 19
06.06.2023
prevCloudy;SHRA;
15 23

Interaktivni zemljevid z znamenitostmi

Vransko je zadnje večje naselje na zahodnem robu Spodnje Savinjske doline. Skozi kraj je nekdaj vodila furmanska cesta med Trstom in Dunajem. Zahodno od strnjenega naselja stoji na rahli vzpetini nadstropni baročni dvorec Vransko.
Muzej motociklov Grom ima eno izmed najbolj pestrih in največjih zbirk motociklistične zgodovine na svetu. Muzej v zasebni lastnini predstavlja slovensko in svetovno motociklistično zgodovino in razvoj. V muzeju je na ogled več kot 140 motornih koles, od svetovno znanih do redkih in dragocenih primerkov. Na razstavi so Puch motorna kolesa iz leta 1906 in 1912, ABC iz leta 1919 in iz dvajsetih Harley-Davidsons, BD Praga, Victoria, Indians in priljubljena ženska motorna kolesa, kot je Ner-a-Car in druga. Leto 1930 predstavljajo Ariel, BSA, AJS, GUZZIs, Gileras in drugi biseri med motocikli. Poseben del razstave je namenjen dirkalnim in vojaškim motornim kolesom. Poleg tega so na ogled redki primerki registrskih tablic izpred druge svetovne vojne, pa tudi usnjene in platnene obleke, čelade, značke, medalje, znamke, plakati in številni drugi redki spominki. V muzejski delavnici večino motornih koles povrnejo v njihovo prvotno stanje. Velikokrat pridejo k njim motocikli v zelo slabem stanju in preden začnejo z delom, skrbno preučijo vse njihove elemente. Pri obnovi je pomembna vsaka malenkost, kot je recimo prava barva, ali je vijak prave oblike in drugo. Oseba mora imeti tudi veliko znanja s področja zgodovinsko natančnih postopkov in materialov. V muzejski trgovini obiskovalci lahko kupijo edinstvena muzejska darila, kot so darilni boni za muzej, značke, kape, razglednice, muzejski katalog in še mnogo več.
Poleg muzeja motociklov so med zanimivostmi tudi Schwentnerjeva hiša, stara pošta, župnijska cerkev sv. Mihaela, Etnološka zbirka Vransko in drugo. Z Vranskega vodijo označene planinske poti na Menino planino, Dobrovlje, Grmado, Veliko planino in Krvavico.

Ali želite, da se vaša namestitev, gostilna, lokal, storitev ... predstavi na tem mestu po ceni 200€ za celo leto?

Prostor je samo za enega ponudnika!

Vaša predstavitev se bo pojavila na Vransko - Muzej motociklov in tudi na vseh krajih/izletih, ki spadajo v okviru Prebold, Tabor, Vransko z okolico in to samo za 200€ na leto.

Kaj vse dobite za to ceno:
1. Večjo prepoznavnost (Poročila o obisku)
2. Povečano možnost, da nekdo najame, kupi, rezervira vašo storitev/produkt
3. Možnost za višjo pozicijo v iskalnikih (Google) zaradi povezave na vašo spletno stran

info@kraji.eu


Pomembni na zemljevidu Slovenije

Fotografije

Muzej motociklov - Lokacija Muzeja motociklov ob cesti skozi Vransko

Fotografija: 1934-0

Lokacija Muzeja motociklov ob cesti skozi Vransko
Muzej motociklov - Muzej motociklov

Fotografija: 1934-1

Muzej motociklov
Muzej motociklov - Muzej motociklov v Vranskem

Fotografija: 1934-2

Muzej motociklov v Vranskem
Muzej motociklov - Pivnica in sobe Pri gromski streli

Fotografija: 1934-3

Pivnica in sobe Pri gromski streli
Muzej motociklov - Hostel Golobček ob Muzeju motociklov

Fotografija: 1934-4

Hostel Golobček ob Muzeju motociklov

Hoteli, apartmaji in sobe

Booking.com
Destinacija:
Datum prijave:
Datum odjave:

Podatki

Občina: VRANSKO (2602 prebivalcev)

Naselja v občini:

Vransko (782 prebivalcev), Prekopa (270), Jeronim (225), Stopnik (208), Brode (200),

Ločica pri Vranskem (168), Prapreče (159), Čeplje (129), Tešova (94), Zaplanina (82), Limovce (77), Zahomce (66), Selo pri Vranskem (56), Vologa (43), Zajasovnik - del (29), Čreta (14)