Otočec - Lesen most - Lesen most
JugovzhodnaOtočec - Lesen most

Otočec - Lesen most

Trenutno
prevCloudy;;light
5
Jutri
mostClear;;light
-2 4
30.11.2023
overcast;RA;light
0 5

Interaktivni zemljevid z znamenitostmi

Grad Otočec se nahaja na enem od otokov reke Krke v bližini Novega mesta. Je edini vodni grad v Sloveniji in pomemben kulturni spomenik. S svojo lokacijo je idealno izhodišče za daljše ali krajše izlete v turistične kraje.
Pri gradu Otočec se nahaja slikoviti lesen most čez reko Krko, ki nudi lepe razglede na mogočni grad. Most je bil nazadnje temeljito prenovljen leta 2016. V času prenove je bil zaprt za motorni promet. Grad se prvič omenja v 13. stoletju, ko so v njem prebivali vitezi Otoški, vazali freisinških škofov. Skozi stoletja so se zamenjali številni lastniki, zadnji od njih je bil grof Margheri. V času med drugo svetovno vojno je bil objekt požgan. Sedanjo podobo je grad Otočec dobil šele leta 1968, ko je bil opremljen s stilnim pohištvom. Danes je urejen v luksuzni hotel in grajsko restavracijo z vrhunsko kulinarično ponudbo. V duhu gotike in renesanse so ga prenovili leta 2009. Obiskovalce v gradu čaka 16 razkošno opremljenih sob in suit. Največje razkošje nudi grajska spalnica za dva s prostorno grajsko kopalnico s kotno masažno kadjo in dežnim tušem. V restavraciji goste razvajajo z zdravo, svežo, pokrajinsko obarvano pijačo in hrano, ki je primerna za grajsko okolje. Kuharski mojstri ustvarjajo vrhunske jedi vznemirljivih okusov. Pravljično podobo gradu, ki ga obdaja mogočno grajsko obzidje, dopolnjuje zeleni park, ki nudi prijetno senco tudi v največji poletni vročini. V njem uspevajo mnoge avtohtone drevesne vrste, kot so bela vrba, črni topol, črna jelša, in tudi eksotična drevesa.
Grajski hotelski ambient je kot ustvarjen za romantične poroke. V hotelu imajo pripravljeno celovito ponudbo – od grajskega poročnega protokola do kulinarične ponudbe in nepozabnih medenih tednov.

Fotografije

Lesen most - Most na Otočec

Fotografija: 4507-0

Most na Otočec
Lesen most - Otočec - Lesen most

Fotografija: 4507-1

Otočec - Lesen most
Lesen most - Lesen most

Fotografija: 4507-2

Lesen most
Lesen most - Labodi

Fotografija: 4507-3

Labodi
Lesen most - Most do gradu Otočec

Fotografija: 4507-4

Most do gradu Otočec
Lesen most - Pogled nazaj v smeri proti parkirišču

Fotografija: 4507-5

Pogled nazaj v smeri proti parkirišču
Lesen most - Lesen most iz smeri grada Otočec

Fotografija: 4507-6

Lesen most iz smeri grada Otočec
Lesen most - Krajši most na drugi strani v smeri proti Gumberku

Fotografija: 4507-7

Krajši most na drugi strani v smeri proti Gumberku