Najlepši kraji
Blejsko jezero - Prevoz s pletno - Prevoz s pletno
GorenjskaBlejsko jezero - Prevoz s pletno

Blejsko jezero - Prevoz s pletno

Trenutno
;;light
0
Jutri
mostClear;;light
0 6
07.12.2021
partCloudy;;light
-6 3

Interaktivni zemljevid z znamenitostmi

Na Blejski otok se lahko odpeljemo s tradicionalnim čolnom – pletno. Začetek te dejavnosti sega v čas uveljavitve fevdalizma v 12. stoletju in je v veliki meri povezana z vasjo Mlino. Revnejši kmetje so takrat od oblasti dobili nalogo, da prevažajo romarje na otok. Ob odpravi fevdalizma v času Marije Terezije so čolnarji dobili servatutne pravice, ki so določale katera izmed družin ima pravico do prevoza potnikov na blejski otok. Od takrat se pletnarstvo prenaša iz roda v rod. Prvo tarifo o vožnji po jezeru zasledimo že leta 1907. Cenik je določal 21 cen z vseh možnih strani obale na otok in je bil napisan v nemškem in slovenskem jeziku. V nočnem času so bile cene višje. Skozi čas so se dograjevale in spreminjale tudi pletne. Oblika pletne izhaja iz Avstrije. Današnje pletne imajo po 18 sedežev s platneno ostrešnico za zaščito pred soncem in dežjem, so dolge okoli 7 metrov, široke 2 metra in imajo široko ravno dno. Na Bledu je 18 čolnarjev in so razdeljeni v tri skupine. Pletnarji se nahajajo pod hotelom Park, na Mlinem in v veslaškem centru. Vožnja po jezeru vključuje polurni postanek na otoku, lahko se pa domenimo tudi drugače.

GoOpti - prevozi na letališča in letalske karte

GoOpti  - prevozi na letališča in letalske karte

info@goopti.com
01 320 4530
www.goopti.com

Spletno mesto GoOpti ponuja najbolj zanesljive prevoze na letališča v Italiji, Avstriji, Nemčiji, na Madžarskem, v Sloveniji in na Hrvaškem ter najugodnejše letalske karte.


Najbolj zanesljiv prevoz na letališče
Po nakupu letalske karte je navadno naša naslednja skrb, kako organizirati prevoz na letališče. GoOpti vam ponuja prevoz na letališča v Sloveniji, Italiji, na Hrvaškem, v Avstriji in Nemčiji. Prevoz na letališče lahko kupite prek spletne strani ali mobilne aplikacije in ga povsem prilagodite svojim potrebam, saj vam GoOpti ponuja številne prednosti:
Zanesljivost
GoOpti je specializiran v tem, da pri organizaciji in izvedbi prevozov na letališča zagotavlja največjo mero zanesljivosti. Operativni center 24 ur na dan in vse dni v letu budno nadzoruje stanje na cestah, poleg tega pa je GoOpti edini, ki ponuja garancijo paketa Popolna brezskrbnost. Če zaradi razmer na cesti zamudite let, vam GoOpti priskrbi novo letalsko vozovnico (ali nadomestni prevoz).
Udobje in fleksibilnost
GoOpti ponuja možnost pobiranja (in odlaganja) na domu oziroma na izbranem naslovu. GoOpti je zasnovan tako, da se prilagodi potrebam potnikov in jim omogoča, da izberejo želeni čas odhoda.
Ugodne cene
GoOpti je razvil inovativen sistem, ki prepoznava in napoveduje povpraševanje, hkrati pa optimizira prostor v vozilih in potek vožnje. To potnikom omogoča najugodnejšo ceno prevoza, če rezervirajo vsaj 2 meseca vnaprej ali so časovno fleksibilni. Pri GoOpti prevozih na letališča si velja zapomniti: prej ko rezervirate in bolj ko ste prilagodljivi, ceneje potujete.
Profesionalnost
GoOpti prevoze na letališča opravljajo profesionalni vozniki, usposobljeni za izpolnjevanje najvišjih standardov. S ponudbo skupinskih in zasebnih prevozov na letališča predstavlja GoOpti najbolj priročno in zanesljivo rešitev, zlasti za tiste, ki živijo v majhnih in srednje velikih mestih brez lokalnega letališča ali kjer lokalno letališče ne ponuja velike izbire letalskih povezav in nizkocenovnih letov.
Najugodnejše letalske karte
V sodelovanju s partnerskim podjetjem vam GoOpti ponuja tudi ugodne lete v kombinaciji z GoOpti prevozi ter edinstveno jamstvo, ki vam v primeru zamude povezovalnega leta zagotovi povračilo stroškov ali nadomestni prevoz. Preverite izbor najbolj vročih letalskih kart!


Pomembni na zemljevidu Slovenije

Video posnetki

Fotografije

Prevoz s pletno - Prevoz s pletno

Fotografija: 150020-0

Prevoz s pletno
Prevoz s pletno - Pletna - Prevoz do Blejskega otoka

Fotografija: 150020-1

Pletna - Prevoz do Blejskega otoka
Prevoz s pletno - Prevoz na Blejski otok

Fotografija: 150020-2

Prevoz na Blejski otok
Prevoz s pletno - Pogled iz pletne na Blejski grad in Karavanke

Fotografija: 150020-3

Pogled iz pletne na Blejski grad in Karavanke
Prevoz s pletno - Blejski grad, Bled, Karavanke

Fotografija: 150020-4

Blejski grad, Bled, Karavanke
Prevoz s pletno - Blejski grad in cerkev sv. Martina iz pletne

Fotografija: 150020-5

Blejski grad in cerkev sv. Martina iz pletne
Prevoz s pletno - Pletna ob Blejskem otoku

Fotografija: 150020-6

Pletna ob Blejskem otoku
Prevoz s pletno - Pletne v bližini zdraviliškega parka na Bledu

Fotografija: 150020-7

Pletne v bližini zdraviliškega parka na Bledu

Hoteli, apartmaji in sobe

Booking.com
Bled
od 315 €
Bled
od 51.75 €
Destinacija:
Datum prijave:
Datum odjave:

Informacije, izleti, ...

Podatki

Občina: BLED (7873 prebivalcev)

Naselja v občini:

Bled (4944 prebivalcev), Zasip (1024), Ribno (607), Bohinjska Bela (547), Koritno (232),

Selo pri Bledu (216), Bodešče (168), Obrne (68), Kupljenik (50), Slamniki (17)