Dvorec Strmol - Poročna dvorana - Poročna dvorana
Koroško - savinjskaDvorec Strmol - Poročna dvorana

Dvorec Strmol - Poročna dvorana

Trenutno
;;light
22
Jutri
overcast;SHRA;light
15 24
12.06.2023
prevCloudy;;light
13 24

Interaktivni zemljevid z znamenitostmi

Slikoviti dvorec Strmol je ena izmed najpomembnejših kulturnih znamenitosti v Rogatcu. Poleg dvorca predstavljajo kulturno dediščino kraja tudi srednjeveški trg Rogatec, razvaline gradu Gornji Rogatec in Muzej na prostem Rogatec, ki je kulturni spomenik državnega pomena. Dvorec Strmol s pristavo in parkom sodi med pomembnejše fevdalne objekte v Sloveniji. Leta 1990 je bil razglašen za kulturni spomenik. V letu 2003 je Občina Rogatec uspešno zaključila obnovo osrednjega dela dvorca z okolico.
Dvorec Strmol je nastal iz začetnega srednjeveškega stolpa, ki so ga Celjski grofje leta 1436 podelili Jakobu Strmolskemu iz naselja Cerklje na Gorenjskem. Skozi stoletja je zamenjal mnoge lastnike. V 16. stoletju so ob prvotnem stolpu dodatno prizidali še en stolp ali trakt. Stavbo so obdali z obzidjem in obrambnimi obzidnimi stolpiči. Dvorec je bil s prezidavo sklenjen v obliko črke T v tlorisu in je tako izgubil svojo prvotno utrdbeno vlogo. Ob koncu 17. stoletja so stolpiče podrli, nizka obzidana ograja pa je nadomestila obzidje. Višina prvotnega stolpa je bila prilagojena ostali zgradbi in ob njej so dozidali enonadstropno zgradbo z notranjim dvoriščem. V njej je imelo v 19. stoletju in v začetku 20. stoletja sedež okrajno sodišče, o čemer pričajo tudi ohranjene ječe. Ob dvorcu Strmol je bil zasnovan tudi angleški park, ki je imel obzidan studenec. Park se do danes ni ohranil, v gradu pa so bila po vojni stanovanja. V renesančnem tkivu zgradbe se je še ohranila srednjeveška tlorisna zasnova z masivnimi oboki. Velik vpliv baročnega obdobja je dvorcu Strmol dal bogato notranjost in slikovito poslikavo fasad. Danes je v dvorcu Strmol na voljo raznovrstna ponudba, kot je naslednje: grajska restavracija, različne razstave, prireditve, koncerti, degustacija vrhunskih vin in ostalo.
Na dvorcu Strmol nudijo tudi organizacijo čudovitih poročnih obredov s pogostitvijo v grajski restavraciji in programom, ki ga prilagodijo željam parov. V okviru ponudbe nudijo naslednje: najem velike dvorane, najem male dvorane, najem velike in male dvorane, najem grajskega dvorišča z okolico, častna straža s pokom ob odhodu, spremstvo ali straža dveh konjenikov, cvetlični aranžma, poročna koračnica in glasbena spremljava poročnega obreda, penina in večerja ob dogovoru z upravljalcem grajske restavracije, možnost izposoje oblek ter dodatni program, kot so plesi, sabljanje, bruhanje ognja, vitezi in grajska gospoda, fanfare. Obe dvorani, mala in velika, sta okrašeni s klasicistično poslikavo.

Ali želite, da se vaša namestitev, gostilna, lokal, storitev ... predstavi na tem mestu po ceni 300€ za celo leto?

Prostor je samo za enega ponudnika!

Vaša predstavitev se bo pojavila na Dvorec Strmol - Poročna dvorana in tudi na vseh krajih/izletih, ki spadajo v okviru Rogaška Slatina in Rogatec z okolico in to samo za 300€ na leto.

Kaj vse dobite za to ceno:
1. Večjo prepoznavnost (Poročila o obisku)
2. Povečano možnost, da nekdo najame, kupi, rezervira vašo storitev/produkt
3. Možnost za višjo pozicijo v iskalnikih (Google) zaradi povezave na vašo spletno stran

info@kraji.eu


Pomembni na zemljevidu Slovenije

Fotografije

Poročna dvorana - Poročna dvorana na dvorcu Strmol

Fotografija: 1061-0

Poročna dvorana na dvorcu Strmol
Poročna dvorana - Lestenec

Fotografija: 1061-1

Lestenec
Poročna dvorana - Poročna dvorana

Fotografija: 1061-2

Poročna dvorana
Poročna dvorana - Dvorec Strmol - Poročna dvorana

Fotografija: 1061-3

Dvorec Strmol - Poročna dvorana
Poročna dvorana - Cvetje

Fotografija: 1061-4

Cvetje
Poročna dvorana - Poročna miza

Fotografija: 1061-5

Poročna miza

Hoteli, apartmaji in sobe

Booking.com
Rogatec
od 82.8 €
Destinacija:
Datum prijave:
Datum odjave:

Podatki

Občina: ROGATEC (3042 prebivalcev)

Naselja v občini:

Rogatec (1505 prebivalcev), Tlake (315), Dobovec pri Rogatcu (274), Žahenberc (262), Log (216),

Donačka Gora (179), Sv. Jurij (126), Trlično (113), Brezovec pri Rogatcu (52)