Hom - Cerkev sv. Katarine - Hom - Cerkev sv. Katarine
GorenjskaHom - Cerkev sv. Katarine

Hom - Cerkev sv. Katarine

Trenutno
;;light
11
Jutri
prevCloudy;;light
8 12
24.10.2021
clear;;light
1 14

Interaktivni zemljevid z znamenitostmi

Hom (834 metrov) je manjši hrib, ki se dviga nad vasjo Zasip pri Bledu. Zasip se nahaja okoli 2 km severno od Bleda. V pisnih virih je kraj prvič omenjen leta 1075, leta 1296 pa je bila ustanovljena fara. Največji slovenski pesnik France Prešeren je Zasip imenoval oltar Gorenjske, saj s Homa lahko uživamo v čudovitem razgledu na bližnjo in daljno okolico.
Na Homu se nahaja manjša cerkev sv. Katarine. Podružnična cerkev sv. Katarine je stara božja pot. Cerkev je v osnovi gotska, iz okoli začetka 15. stoletja. Ima zidano lopo iz začetka 16. stoletja in zanimive freske. Prezbiterij so zgradili v 17. stoletju, v 18. stoletju pa je bila barokizirana – baročni oltar. Okoli cerkve sv. Katarine so vidni tudi ostanki taborskega obzidja. Blizu cerkve je Pizzerija Jurček, kjer se obiskovalci lahko osvežijo ter okrepčajo s pestro ponudbo pizz in drugih jedi.
Iz Homa lahko nadaljujemo pot v slikovito sotesko Blejski Vintgar. Vintgar se uvršča med pomembnejše naravne zanimivosti Slovenije, ki vsako leto pritegne vedno več obiskovalcev. Soteska Vintgar je dolga 1,6 km, zarezana je med navpičnimi stenami hribov Boršta in Homa, skoznjo pa teče reka Radovna s tolmuni, brzicami in slapovi.

GoOpti - prevozi na letališča in letalske karte

GoOpti  - prevozi na letališča in letalske karte

info@goopti.com
01 320 4530
www.goopti.com

Spletno mesto GoOpti ponuja najbolj zanesljive prevoze na letališča v Italiji, Avstriji, Nemčiji, na Madžarskem, v Sloveniji in na Hrvaškem ter najugodnejše letalske karte.


Najbolj zanesljiv prevoz na letališče
Po nakupu letalske karte je navadno naša naslednja skrb, kako organizirati prevoz na letališče. GoOpti vam ponuja prevoz na letališča v Sloveniji, Italiji, na Hrvaškem, v Avstriji in Nemčiji. Prevoz na letališče lahko kupite prek spletne strani ali mobilne aplikacije in ga povsem prilagodite svojim potrebam, saj vam GoOpti ponuja številne prednosti:
Zanesljivost
GoOpti je specializiran v tem, da pri organizaciji in izvedbi prevozov na letališča zagotavlja največjo mero zanesljivosti. Operativni center 24 ur na dan in vse dni v letu budno nadzoruje stanje na cestah, poleg tega pa je GoOpti edini, ki ponuja garancijo paketa Popolna brezskrbnost. Če zaradi razmer na cesti zamudite let, vam GoOpti priskrbi novo letalsko vozovnico (ali nadomestni prevoz).
Udobje in fleksibilnost
GoOpti ponuja možnost pobiranja (in odlaganja) na domu oziroma na izbranem naslovu. GoOpti je zasnovan tako, da se prilagodi potrebam potnikov in jim omogoča, da izberejo želeni čas odhoda.
Ugodne cene
GoOpti je razvil inovativen sistem, ki prepoznava in napoveduje povpraševanje, hkrati pa optimizira prostor v vozilih in potek vožnje. To potnikom omogoča najugodnejšo ceno prevoza, če rezervirajo vsaj 2 meseca vnaprej ali so časovno fleksibilni. Pri GoOpti prevozih na letališča si velja zapomniti: prej ko rezervirate in bolj ko ste prilagodljivi, ceneje potujete.
Profesionalnost
GoOpti prevoze na letališča opravljajo profesionalni vozniki, usposobljeni za izpolnjevanje najvišjih standardov. S ponudbo skupinskih in zasebnih prevozov na letališča predstavlja GoOpti najbolj priročno in zanesljivo rešitev, zlasti za tiste, ki živijo v majhnih in srednje velikih mestih brez lokalnega letališča ali kjer lokalno letališče ne ponuja velike izbire letalskih povezav in nizkocenovnih letov.
Najugodnejše letalske karte
V sodelovanju s partnerskim podjetjem vam GoOpti ponuja tudi ugodne lete v kombinaciji z GoOpti prevozi ter edinstveno jamstvo, ki vam v primeru zamude povezovalnega leta zagotovi povračilo stroškov ali nadomestni prevoz. Preverite izbor najbolj vročih letalskih kart!


Pomembni na zemljevidu Slovenije

Fotografije

Hom - Cerkev sv. Katarine - Hom - Cerkev sv. Katarine

Fotografija: 184-0

Hom - Cerkev sv. Katarine
Hom - Cerkev sv. Katarine - Cerkev sv. Katarine

Fotografija: 184-1

Cerkev sv. Katarine
Hom - Cerkev sv. Katarine - Cerkev sv. Katarine na Homu pri Bledu

Fotografija: 184-2

Cerkev sv. Katarine na Homu pri Bledu
Hom - Cerkev sv. Katarine - Vhod k cerkvi sv. Katarine

Fotografija: 184-3

Vhod k cerkvi sv. Katarine
Hom - Cerkev sv. Katarine - Vhod v cerkev

Fotografija: 184-4

Vhod v cerkev
Hom - Cerkev sv. Katarine - Freska nad vhodom v cerkev sv. Katarine

Fotografija: 184-5

Freska nad vhodom v cerkev sv. Katarine
Hom - Cerkev sv. Katarine - Cerkev sv. Katarine - Zvonik

Fotografija: 184-6

Cerkev sv. Katarine - Zvonik
Hom - Cerkev sv. Katarine - Razgledna točka na Bled

Fotografija: 184-7

Razgledna točka na Bled
Hom - Cerkev sv. Katarine - Pizzeria Jurček na Homu

Fotografija: 184-8

Pizzeria Jurček na Homu
Hom - Cerkev sv. Katarine - Pot proti soteski Blejski vintgar s Homa

Fotografija: 184-9

Pot proti soteski Blejski vintgar s Homa

Hoteli, apartmaji in sobe

Booking.com
Bled
od 79 €
Destinacija:
Datum prijave:
Datum odjave:

Informacije, izleti, ...

Podatki

Občina: BLED (7873 prebivalcev)

Naselja v občini:

Bled (4944 prebivalcev), Zasip (1024), Ribno (607), Bohinjska Bela (547), Koritno (232),

Selo pri Bledu (216), Bodešče (168), Obrne (68), Kupljenik (50), Slamniki (17)