Parki, arboretumi, vrtovi
Izola - Arrigoni - Izola - Arrigoni
Obalno - notranjskaIzola - Arrigoni

Izola - Arrigoni

Trenutno
overcast;modRA;light
9
Jutri
mostClear;;mod
6 11
04.12.2021
overcast;;light
2 11

Interaktivni zemljevid z znamenitostmi

Izola je mesto z bogato zgodovinsko preteklostjo, saj je bilo njeno ozemlje zaradi ugodnih življenjskih pogojev naseljeno že v bronasti in železni dobi. Kraj je uspel ohraniti slikovito srednjeveško zasnovo s cerkvijo na vzpetini, prepleteno mrežo ozkih ulic, visokih hiš in notranjim pristaniščem, zavarovanim pred valovi. Izola je podobo otoka izgubila v začetku prejšnjega stoletja.
Danes je Izola pomembno mesto Slovenske Istre z razvito obrtno, gospodarsko in turistično dejavnostjo. Razvoj turizma se je zaradi zavidljive lege začel že v drugi polovici 19. stoletja, pravi razcvet pa se je zgodil po letu 1960, ko so zgradili turistično naselje Belvedere in Simonov zaliv. V starem mestnem jedru Izole se nahajajo številne kulturno – zgodovinske znamenitosti, kot so nekdanja občinska palača, palača Besenghi degli Ughi, Manziolijeva hiša, hiša Lovisato, cerkev sv. Mavra, cerkev sv. Marije Alietske, plošča družine Ugo, italijanska osnovna šola Dante Alighieri, molilnica Scuola Battuti in drugo.
Arrigoni je manjši park ob Dantejevi ulici. Poznan je postal v šestdesetih letih prejšnjega stoletja, ko so organizirali plesne in druge prireditve. Takrat je bilo edino plesišče za mlade na območju obale, zato je hitro postalo zelo priljubljeno. Arrigoni je obsegal osrednje poletno, odprto prizorišče, tam so potekale projekcije na prostem, pozneje pa tudi multimedijski dogodki in koncerti, kjer so se srečevale različne generacije prebivalcev.

Istrian Olive Villa

Istrian Olive Villa

Naslov: Boršt 67, 6273 Marezige

Tel: 041 975 027
info@istrianolivevilla.si
istrianolivevilla.si


Apartma se nahaja v Borštu, slovenski istri, v zaledju slovenske obale. Boršt je kraj oddaljen približno 14km od Kopra. Območje, ki je znano po dobremu vinu in oljčnemu olju. V okolici je veliko dobrih vinarjev in oljkarjev kjer lahko poskusite njihove vrhunske izdelke. Apartma je zgrajen v tradicionalnem istrskem slogu (istrski kamni), na mirnem območju, obdan z naravo tako da je odličen za odmor. Pred apartmajem je možno zaplavati v lepem bazenu. Ima tudi pokrito teraso, z mizo in žarom katera je odlična za piknike.
Apartma ima 2 spalnici z 5 posteljami, dnevno sobo s televizorjem, mizico, kavčom wifi-jem in kuhinjo z vsemi kuhinjskimi pripomočki in veliko jedilno mizo. Sta tudi 2 kopalnici. Ena ima zunanji dostop, druga pa je zraven spalnic.


Pomembni na zemljevidu Slovenije

Video posnetki

Fotografije

Arrigoni - Izola - Arrigoni

Fotografija: 2570011-0

Izola - Arrigoni
Arrigoni - Arrigoni - Letni kino

Fotografija: 2570011-1

Arrigoni - Letni kino
Arrigoni - Park

Fotografija: 2570011-2

Park
Arrigoni - Manjši park ob Dantejevi ulici

Fotografija: 2570011-3

Manjši park ob Dantejevi ulici
Arrigoni - Park Arrigoni

Fotografija: 2570011-4

Park Arrigoni
Arrigoni - Sprehajlna pot

Fotografija: 2570011-5

Sprehajlna pot

Hoteli, apartmaji in sobe

Booking.com
Destinacija:
Datum prijave:
Datum odjave:

Informacije, izleti, ...

Podatki

Občina: IZOLA (16015 prebivalcev)

Naselja v občini:

Izola (11353 prebivalcev), Jagodje (2146), Korte (824), Šared (605), Malija (478),

Dobrava (250), Cetore (143), Baredi (143), Nožed (73)