Izola - Mandrač - Izola - Mandrač
Obalno - notranjskaIzola - Mandrač

Izola - Mandrač 

Izola - Mandrač
Izola - Mandrač
Trenutno
clear;;light
-1
Jutri
prevCloudy;;light
1 9
20.01.2021
overcast;;light
6 9

Interaktivni zemljevid z znamenitostmi

Izola je manjše mediteransko mesto, ki svoje ime dolguje otoku, na katerem je nastala. Na jugu in zahodu meji na občino Piran, na vzhodu pa na občino Koper. Naselja Občine Izola so Cetore, Baredi, Izola, Dobrava, Korte, Jagodje, Nožed, Malija in Šared. Izola je podobo otoka izgubila v začetku prejšnjega stoletja. Na nekdanjih solinah so nastala močvirja in zaradi tega so začeli postopno zasipavanje ter s tem zabrisali značilnosti otoka.
Kraj je uspel ohraniti srednjeveško zasnovo s cerkvijo na vzpetini, prepleteno mrežo ozkih ulic, visokih hiš in notranjim pristaniščem, zavarovanim pred valovi. V starem mestnem jedru Izole se nahajajo številne kulturno – zgodovinske znamenitosti, kot so nekdanja občinska palača, palača Besenghi degli Ughi, ki velja za najodličnejši spomenik v Izoli, Manziolijeva hiša, hiša Lovisato, cerkev sv. Mavra, cerkev sv. Marije Alietske, ki je najstarejša cerkev v Izoli, plošča družine Ugo, italijanska osnovna šola Dante Alighieri, molilnica Scuola Battuti in drugo.
Tako kot v večini sredozemskih ribiških mest je bil nekdaj tudi v Izoli nadvsem pomemben mandrač. Pristanišče, globoko zarezano v staro mestno jedro na zahodni obali Izole, je bilo središče mesta, saj so se ob njegovem obodu nahajale najpomembnejše javne stavbe. Sedanjo podobo s pomoli je začel dobivati v sredini 17. stoletja. Kasneje je bilo izvedenih še več posegov vanj, od poglabljanja pristanišča v letu 1854 do miniranja pomolov v drugi svetovni vojni. Ob pristanišču se nahaja Hotel Marina, ki poznan po svoji ekskluzivni ponudbi in udobju. Gostom je na voljo restavracija s svežimi mediteranskimi specialitetami, wellness, moderno opremljena konferenčna soba in drugo. Ob mandraču poteka urejena sprehajalna pot, ki nudi čudovite razglede na slikovito okolico.

Istrian Olive Villa

Istrian Olive Villa

Naslov: Boršt 67, 6273 Marezige

Tel: 041 975 027
info@istrianolivevilla.si
istrianolivevilla.si


Apartma se nahaja v Borštu, slovenski istri, v zaledju slovenske obale. Boršt je kraj oddaljen približno 14km od Kopra. Območje, ki je znano po dobremu vinu in oljčnemu olju. V okolici je veliko dobrih vinarjev in oljkarjev kjer lahko poskusite njihove vrhunske izdelke. Apartma je zgrajen v tradicionalnem istrskem slogu (istrski kamni), na mirnem območju, obdan z naravo tako da je odličen za odmor. Pred apartmajem je možno zaplavati v lepem bazenu. Ima tudi pokrito teraso, z mizo in žarom katera je odlična za piknike.
Apartma ima 2 spalnici z 5 posteljami, dnevno sobo s televizorjem, mizico, kavčom wifi-jem in kuhinjo z vsemi kuhinjskimi pripomočki in veliko jedilno mizo. Sta tudi 2 kopalnici. Ena ima zunanji dostop, druga pa je zraven spalnic.


Pomembni na zemljevidu Slovenije

Video posnetki

Fotografije

Mandrač - Izola - Mandrač

Fotografija: 2570030-0

Izola - Mandrač
Mandrač - Ribiška barka

Fotografija: 2570030-1

Ribiška barka
Mandrač - Pogled v smeri Sončnega nabrežja

Fotografija: 2570030-2

Pogled v smeri Sončnega nabrežja
Mandrač - Mandrač

Fotografija: 2570030-3

Mandrač
Mandrač - Čolni v mandraču v Izoli

Fotografija: 2570030-4

Čolni v mandraču v Izoli
Mandrač - Hotel Marina ob mandraču

Fotografija: 2570030-5

Hotel Marina ob mandraču
Mandrač - Mandrač v Izoli

Fotografija: 2570030-6

Mandrač v Izoli
Mandrač - Pot ob mandraču

Fotografija: 2570030-7

Pot ob mandraču

Hoteli, apartmaji in sobe

Booking.com
Destinacija:
Datum prijave:
Datum odjave:

Informacije, izleti, ...

Podatki

Občina: IZOLA (16015 prebivalcev)

Naselja v občini:

Izola (11353 prebivalcev), Jagodje (2146), Korte (824), Šared (605), Malija (478),

Dobrava (250), Cetore (143), Baredi (143), Nožed (73)