Triglavski narodni park
Kranjska Gora - Kranjska Gora
GorenjskaKranjska Gora

Kranjska Gora 

Kranjska Gora se nahaja na severozahodnem delu Slovenije. Razprostira se v zgornjem delu Zgornjesavske doline, ob izlivu potoka Pišnica v Savo Dolinko.
Kranjska Gora je pomembno turistično in zimskošportno središče. Največje zanimivosti so staro mestno jedro, smučišče, snežna plaža, kolesarski park, poletno sankališče, golf vadbišče in drugo.

Kranjska Gora

Staro mestno jedro se je razvilo okoli cerkve Device Marije Vnebovzete. Na tem delu sta pomembni znamenitosti Liznjekova domačija in rojstna hiša Josipa Vandota. Okoli vaškega jedra stoji razvito naselje s pestro gostinsko in turistično ponudbo.

Kranjska Gora - Staro mestno jedro

V zimskem času so v Kranjski Gori najbolj priljubljene aktivnosti smučanje, tek na smučeh, sankanje, krpljanje, drsanje in zimsko pohodništvo. Smučarske proge se nahajajo po pobočjih Vitranca od Kranjske Gore do Planice.

Kranjska Gora - Smučišče

V poletnem času sta najbolj priljubljeni aktivnosti pohodništvo in kolesarjenje. Ljubiteljem adrenalina so na voljo kolesarski park, poletno sankanje in poletni tobogan.

Kranjska Gora - Kolesarska pot

Kranjska Gora je idealno izhodišče planinskih poti na bližnja razgledna vrhova Vitranc in Ciprnik. Na vrh Vitranca se je možno peljati s sedežnico, od tam pa se planinska pot nadaljuje naprej proti vrhu Ciprnika.

Vitranc

V bližini Kranjske Gore se nahaja jezero Jasna, od koder pelje cesta na najvišji slovenski cestni prelaz Vršič, kolesarska pot Kranjska Gora – Rateče in Kranjska Gora – Mojstrana, Podkoren, dolina Planica, Tamar, Tromeja in Zelenci.

Vršič

Jezero Jasna sestavljata dve med seboj povezni umetni jezeri ob sotočju potokov Male in Velike Pišnice. Obiskovalce ob jezeru pričakajo sprehajalne poti, razgledna ploščad, pomoli, gostinski obrat, kip bronastega kozoroga ter razgled na Julijske Alpe.

Jezero Jasna

Zelenci so smaragdno zeleno jezero, ki ga obdaja močvirje. Ob jezeru so speljane lesene brvi, ki so opremljene z informativnimi tablami. Ob jezeru stoji opazovalnica, ki nudi lep razgled na okolico.

Zelenci

Hoteli, apartmaji in sobe

Booking.com
Kranjska Gora
Kranjska Gora
od 117 €
Kranjska Gora
Destinacija:
Datum prijave:
Datum odjave: