Kranjska gora z okolico - Zgornji Martuljški slap
Gorenjska

Kranjska gora z okolico

Občina Kranjska gora se nahaja na severozahodnem delu Slovenije. Razprostira se v Zgornjesavski dolini, ob vznožju Julijskih Alp ter na tromeji z Avstrijo in Italijo.

Kranjska Gora z okolico

V slikoviti alpski dolini se nahajajo naselja Dovje, Mojstrana, Belca, Srednji Vrh, Gozd Martuljek, Kranjska Gora, Rateče in Podkoren.

Dolina Planica

Kranjska Gora je zimskošportno središče in največji turistični kraj v Zgornjesavski dolini. Največje zanimivosti v okolici so kolesarska pot Kranjska Gora – Mojstrana in Kranjska Gora - Rateče, cestni prelaz Vršic, dolina Vrata, Martuljški slapovi in dolina Planica.

Kranjska Gora

Kolesarska pot iz Kranjske Gore do Mojstrane je nezahtevna in lepo urejena kolesarska pot, ki se lahko nadaljuje naprej v smeri Jesenic. Kolesarska pot iz Kranjske Gore do Rateč vodi proti mejnemu prehodu z Italijo. Pot se lahko nadaljuje v smeri proti Trbižu.

Kolesarska pot Kranjska Gora - Rateče

Vršič je najvišji cestni prelaz v Sloveniji, ki povezuje Gorenjsko s Trento. Cesto preko prevala so med prvo svetovno vojno zgradili ruski vojni ujetniki. Na njihove žrtve spominja Ruska kapelica. Vršič je izhodišče za planinske ture na vrhove Mala in Velika Mojstrovka, Prisank, Razor, Planja in druge.

Cesta na Vršič

Dolina Vrata se razteza od Mojstrane do vznožja Triglavske severne stene. Na poti pridemo najprej do slapa Peričnika. Na koncu alpske doline se nahaja planinska koča Aljažev dom v Vratih, ki je izhodišče za vzpone na Triglav, Škrlatico, Kriške pode...

Aljažev dom v Vratih

Slovenski planinski muzej se nahaja v Mojstrani, na začetku doline Vrat. Muzej predstavlja gorniško in planinsko središče v Sloveniji. V pritličju je Informacijska točka Triglavskega narodnega parka.

Slovenski planinski muzej

Martuljški slapovi se nahajajo pod Špikom nad dolino Gozda Martuljka. Sestavljata jih Zgornji in Spodnji Martuljkov slap. Na poti do slapov stoji brunarica Pri Ingotu, kjer nudijo dobro domačo hrano in oglarska kopa.

Martuljški slapovi - Zgornji slap

Dolina Planica je alpska dolina, ki je najbolj znana po smučarskih skakalnicah. V Planici se nahaja Nordijski center Planica, ki je sodoben skakalno-tekaški center. V osrednjem objektu je razgledna ploščad, vetrovnik, gostinska ponudba in planiški muzej.

Nordijski center Planica

Tromeja je gorski vrh, ki se nahaja na tromeji med Italijo, Slovenijo in Avstrijo. Z vrha se odpira lep razgled na Julijske Alpe in del zahodnih Karavank. Iz avstrijske strani skoraj do vrha pripelje vlečnica bližnjega smučišča

Tromeja

Krnica je alpska dolina južno od Kranjske Gore. Začne se pri jezeru Jasna in poteka vzdolž gorskega potoka Velika Pišnica v smeri proti gori Razor. V dolini stoji planinska Koča v Krnici, ki je izhodišče za planinske ture na Špik, Škrlatico, Stenar...

Krnica

Hoteli, apartmaji in sobe

Booking.com
Kranjska Gora
od 93.5 €
od 97.5 €
Kranjska Gora
od 65.5 €
od 94.05 €
Kranjska Gora
od 107.1 €
Destinacija:
Datum prijave:
Datum odjave:
Count: 1