Ljubljana - Deghengijeva hiša - Deghengijeva hiša
OsrednjeslovenskaLjubljana - Deghengijeva hiša

Ljubljana - Deghengijeva hiša

Trenutno
prevCloudy;;light
14
Jutri
mostClear;;light
5 18
01.11.2020
prevCloudy;;light
5 16

Interaktivni zemljevid z znamenitostmi

Miklošičev park je eden izmed najbolj zanimivih in pomembnih trgov na območju Ljubljane. Ima obliko kvadratnega tlorisa in se razprostira med Miklošičevo, Cigaletovo, Dalmatinovo in Tavčarjevo ulico. Ime je dobil po filologu in jezikoslovcu Francu Miklošiču.
Trg pred sodnijsko palačo s simboličnim imenom Slovenski trg je dala urediti mestna občina po potresu, projekt pa je finančno podprla tudi vlada na Dunaju. Načrt za urbanistično arhitektonsko ureditev trga je delo Maksa Fabianija leta 1900. Arhitekt je načrtoval enotno zazidavo trga z enako visokimi zgradbami, na vogalih poudarjenimi s stolpički, kar je ustrezalo željam takratnega župana Ivana Hribarja, da mesto po potresu prenovi po vzoru Prage. Miklošičev trg in park sta edino secesijsko območje v Ljubljani in zaradi tega sta izjemno kulturno in zgodovinsko dragocena. Na predelu parka so med najbolj zanimivimi zgradbami Čudnova hiša, Pogačnikova hiša, Sodna palača, Deghengijeva hiša ter spomenik Francu Miklošiču. Deghengijeva hiša leži na vogalu Cigaletove in Dalmatinove ulice ter zaključuje zahodno fasado trga pred sodno palačo. Nahaja se na naslovu Dalmatinova 5-7. Arhitekt je bil Ciril Metod Koch leta 1904, izvedbeni načrt pa je verjetno delo arhitekta V. Trea. Deghengijeva hiša je poudarjena s pomolom, ki se zgoraj zaključuje z zvončasto kritim stolpičem.
Po prvotnem Kochovem načrtu je bilo pročelje hiše bogato dekorirano s tipičnim rastlinskim secesijskim okrasom, izvedbeno pročelje pa je precej skromnejše. Dekoracija je izvedena zgolj z razlićno strukturiranimi ometi v kombinaciji opečno rdečega pritličja in ometanega pročelj zgornjih nadstropij.

GoOpti - prevozi na letališča in letalske karte

GoOpti  - prevozi na letališča in letalske karte

info@goopti.com
01 320 4530
www.goopti.com

Spletno mesto GoOpti ponuja najbolj zanesljive prevoze na letališča v Italiji, Avstriji, Nemčiji, na Madžarskem, v Sloveniji in na Hrvaškem ter najugodnejše letalske karte.


Najbolj zanesljiv prevoz na letališče
Po nakupu letalske karte je navadno naša naslednja skrb, kako organizirati prevoz na letališče. GoOpti vam ponuja prevoz na letališča v Sloveniji, Italiji, na Hrvaškem, v Avstriji in Nemčiji. Prevoz na letališče lahko kupite prek spletne strani ali mobilne aplikacije in ga povsem prilagodite svojim potrebam, saj vam GoOpti ponuja številne prednosti:
Zanesljivost
GoOpti je specializiran v tem, da pri organizaciji in izvedbi prevozov na letališča zagotavlja največjo mero zanesljivosti. Operativni center 24 ur na dan in vse dni v letu budno nadzoruje stanje na cestah, poleg tega pa je GoOpti edini, ki ponuja garancijo paketa Popolna brezskrbnost. Če zaradi razmer na cesti zamudite let, vam GoOpti priskrbi novo letalsko vozovnico (ali nadomestni prevoz).
Udobje in fleksibilnost
GoOpti ponuja možnost pobiranja (in odlaganja) na domu oziroma na izbranem naslovu. GoOpti je zasnovan tako, da se prilagodi potrebam potnikov in jim omogoča, da izberejo želeni čas odhoda.
Ugodne cene
GoOpti je razvil inovativen sistem, ki prepoznava in napoveduje povpraševanje, hkrati pa optimizira prostor v vozilih in potek vožnje. To potnikom omogoča najugodnejšo ceno prevoza, če rezervirajo vsaj 2 meseca vnaprej ali so časovno fleksibilni. Pri GoOpti prevozih na letališča si velja zapomniti: prej ko rezervirate in bolj ko ste prilagodljivi, ceneje potujete.
Profesionalnost
GoOpti prevoze na letališča opravljajo profesionalni vozniki, usposobljeni za izpolnjevanje najvišjih standardov. S ponudbo skupinskih in zasebnih prevozov na letališča predstavlja GoOpti najbolj priročno in zanesljivo rešitev, zlasti za tiste, ki živijo v majhnih in srednje velikih mestih brez lokalnega letališča ali kjer lokalno letališče ne ponuja velike izbire letalskih povezav in nizkocenovnih letov.
Najugodnejše letalske karte
V sodelovanju s partnerskim podjetjem vam GoOpti ponuja tudi ugodne lete v kombinaciji z GoOpti prevozi ter edinstveno jamstvo, ki vam v primeru zamude povezovalnega leta zagotovi povračilo stroškov ali nadomestni prevoz. Preverite izbor najbolj vročih letalskih kart!


Pomembni na zemljevidu Slovenije

Video posnetki

Fotografije

Deghengijeva hiša - Deghengijeva hiša - Dalmatinova ulica 7

Fotografija: 2043-0

Deghengijeva hiša - Dalmatinova ulica 7
Deghengijeva hiša - Deghengijeva hiša (1904 - 1905)

Fotografija: 2043-1

Deghengijeva hiša (1904 - 1905)
Deghengijeva hiša - Deghengijeva hiša

Fotografija: 2043-2

Deghengijeva hiša

Hoteli, apartmaji in sobe

Booking.com
Ljubljana
od 68 €
od 78 €
Destinacija:
Datum prijave:
Datum odjave:

Podatki

Občina: LJUBLJANA (289518 prebivalcev)

Naselja v občini:

Ljubljana (280940 prebivalcev), Črna vas (990), Stanežiče (747), Srednje Gameljne (690), Spodnje Gameljne (598),

Zgornje Gameljne (533), Podmolnik (500), Medno (464), Sadinja vas (450), Mali Lipoglav (269), Podgrad (267), Besnica (233), Podlipoglav (206), Malo Trebeljevo (187), Volavlje (178), Javor (174), Dvor (172), Rašica (165), Prežganje (149), Zgornja Besnica (139), Češnjica (128), Vnajnarje (119), Veliko Trebeljevo (118), Gabrje pri Jančah (113), Mali Vrh pri Prežganju (107), Lipe (106), Pance (103), Šentpavel (100), Brezje pri Lipoglavu (84), Zagradišče (81), Tuji Grm (80), Repče (69), Ravno Brdo (60), Dolgo Brdo (60), Veliki Lipoglav (48), Selo pri Pancah (44), Toško Čelo (25), Janče (22)