Krekov trg - Vodnjak - Vodnjak
OsrednjeslovenskaKrekov trg - Vodnjak

Krekov trg - Vodnjak

Danes
mostClear;;light
13 26
Jutri
clear;;light
13 28
06.07.2020
mostClear;;light
15 29

Interaktivni zemljevid z znamenitostmi

Ljubljana je glavno mesto Slovenije. Je slikovito mesto, ki je poznano po številnih zanimivostih in zelenih površinah, kot je park Tivoli. Med znamenitostmi najbolj izstopajo mogočni Ljubljanski grad, Tromostovje, katedrala, frančiškanska cerkev in številne druge.
Krekov trg je nastal v prvi polovici 19. stoletja na predelu obzidnega jarka, ki so ga zasuli, potem ko so podrli obzidje. V hiši Krekov trg 4 je ohranjen del obrambnega obzidnega stolpa. Leta 1899 so po načrtih dunajskega arhitekta Moritza Hintragerja na trgu sezidali Mestni dom in vanj so se nato vselile razne mestne službe in društva. Po drugi svetovni vojni je dobilo v Mestnem domu prostore amatersko Šentjakobsko gledališče, pred nekaj leti pa je bil del zgradbe preurejen v Lutkovno gledališče. Vodnjak na Krekovem trgu predstavlja spodnji del tridelnega vodnjaka, ki je krasil čudovite Auerspergove vrtove na predelu sedanjega Trga revolucije za uršulinskim samostanom. Na Krekov trg so ga postavili okoli leta 1965, zgledujoč se po stari razglednici, na kateri ima Krekov trg podoben vodnjak. Poleg vodnjaka na Krekovem trgu so najbolj znameniti Robbov vodnjak ali Vodnjak treh kranjskih rek, Neptunov vodnjak, Narcisov vodnjak, Herkulov vodnjak, vodnjak na Ljubljanskem gradu, vodnjak na Pogačarjevem trgu in drugi.
V bližini Krekovega trga je Vodnikov trg, ki je tisti del stare Ljubljane, ki se je skozi zgodovino najbolj spreminjal. Sedanji trg je nastal povsem naključno po potresu, prej, že v 13. stoletju, je tukaj stal frančiškanski samostan s cerkvijo.

GoOpti - prevozi na letališča in letalske karte

GoOpti  - prevozi na letališča in letalske karte

info@goopti.com
01 320 4530
www.goopti.com

Spletno mesto GoOpti ponuja najbolj zanesljive prevoze na letališča v Italiji, Avstriji, Nemčiji, na Madžarskem, v Sloveniji in na Hrvaškem ter najugodnejše letalske karte.


Najbolj zanesljiv prevoz na letališče
Po nakupu letalske karte je navadno naša naslednja skrb, kako organizirati prevoz na letališče. GoOpti vam ponuja prevoz na letališča v Sloveniji, Italiji, na Hrvaškem, v Avstriji in Nemčiji. Prevoz na letališče lahko kupite prek spletne strani ali mobilne aplikacije in ga povsem prilagodite svojim potrebam, saj vam GoOpti ponuja številne prednosti:
Zanesljivost
GoOpti je specializiran v tem, da pri organizaciji in izvedbi prevozov na letališča zagotavlja največjo mero zanesljivosti. Operativni center 24 ur na dan in vse dni v letu budno nadzoruje stanje na cestah, poleg tega pa je GoOpti edini, ki ponuja garancijo paketa Popolna brezskrbnost. Če zaradi razmer na cesti zamudite let, vam GoOpti priskrbi novo letalsko vozovnico (ali nadomestni prevoz).
Udobje in fleksibilnost
GoOpti ponuja možnost pobiranja (in odlaganja) na domu oziroma na izbranem naslovu. GoOpti je zasnovan tako, da se prilagodi potrebam potnikov in jim omogoča, da izberejo želeni čas odhoda.
Ugodne cene
GoOpti je razvil inovativen sistem, ki prepoznava in napoveduje povpraševanje, hkrati pa optimizira prostor v vozilih in potek vožnje. To potnikom omogoča najugodnejšo ceno prevoza, če rezervirajo vsaj 2 meseca vnaprej ali so časovno fleksibilni. Pri GoOpti prevozih na letališča si velja zapomniti: prej ko rezervirate in bolj ko ste prilagodljivi, ceneje potujete.
Profesionalnost
GoOpti prevoze na letališča opravljajo profesionalni vozniki, usposobljeni za izpolnjevanje najvišjih standardov. S ponudbo skupinskih in zasebnih prevozov na letališča predstavlja GoOpti najbolj priročno in zanesljivo rešitev, zlasti za tiste, ki živijo v majhnih in srednje velikih mestih brez lokalnega letališča ali kjer lokalno letališče ne ponuja velike izbire letalskih povezav in nizkocenovnih letov.
Najugodnejše letalske karte
V sodelovanju s partnerskim podjetjem vam GoOpti ponuja tudi ugodne lete v kombinaciji z GoOpti prevozi ter edinstveno jamstvo, ki vam v primeru zamude povezovalnega leta zagotovi povračilo stroškov ali nadomestni prevoz. Preverite izbor najbolj vročih letalskih kart!


Pomembni na zemljevidu Slovenije

Video posnetki

Fotografije

Vodnjak - Krekov trg - Vodnjak

Fotografija: 2015503-0

Krekov trg - Vodnjak
Vodnjak - Vodnjak

Fotografija: 2015503-1

Vodnjak
Vodnjak - Fontana - Spodnji del vodnjaka z Auerspergovih vrtov

Fotografija: 2015503-2

Fontana - Spodnji del vodnjaka z Auerspergovih vrtov

Hoteli, apartmaji in sobe

Booking.com
Destinacija:
Datum prijave:
Datum odjave:

Podatki

Občina: LJUBLJANA (289518 prebivalcev)

Naselja v občini:

Ljubljana (280940 prebivalcev), Črna vas (990), Stanežiče (747), Srednje Gameljne (690), Spodnje Gameljne (598),

Zgornje Gameljne (533), Podmolnik (500), Medno (464), Sadinja vas (450), Mali Lipoglav (269), Podgrad (267), Besnica (233), Podlipoglav (206), Malo Trebeljevo (187), Volavlje (178), Javor (174), Dvor (172), Rašica (165), Prežganje (149), Zgornja Besnica (139), Češnjica (128), Vnajnarje (119), Veliko Trebeljevo (118), Gabrje pri Jančah (113), Mali Vrh pri Prežganju (107), Lipe (106), Pance (103), Šentpavel (100), Brezje pri Lipoglavu (84), Zagradišče (81), Tuji Grm (80), Repče (69), Dolgo Brdo (60), Ravno Brdo (60), Veliki Lipoglav (48), Selo pri Pancah (44), Toško Čelo (25), Janče (22)