Ljubljana - Nadškofijski arhiv in Teološka fakulteta - Nadškofijski arhiv in Teološka fakulteta
OsrednjeslovenskaLjubljana - Nadškofijski arhiv in Teološka fakulteta

Ljubljana - Nadškofijski arhiv in Teološka fakulteta

Danes
mostClear;;light
13 26
Jutri
clear;;light
13 28
06.07.2020
mostClear;;light
15 29

Interaktivni zemljevid z znamenitostmi

Krekov trg je nastal v prvi polovici 19. stoletja na območju obzidnega jarka. Le tega so zasuli, potem ko so podrli obzidje. Leta 1899 so na trgu zgradili Mestni dom in v njem so delovale razne mestne službe in društva.
Po drugi svetovni vojni je v domu dobilo prostore amatersko Šentjakobsko gledališča, sedaj pa je del zgradbe preurejen v Lutkovno gledališče. Vodnjak na trgu predstavlja spodnji del tridelnega vodnjaka, ki je nekdaj krasil Auerspergove vrtove. Na območju Krekovega trga se nahajajo obrambni stolp, vodnjak, Lutkovno gledališče (Šentjakobsko gledališče), Mahrova hiša (Turstično informacijski center), Nadškofijski arhiv, Teološka fakulteta, Peglezen in spodnja postaja vzpenjače na Ljubljanski grad. Nadškofijski arhiv hrani okoli 1000 tekočih metrov arhivskega gradiva, ki je razdeljeno na šest skupin. Le-te so naslednje: škofijski arhiv, kapiteljski arhiv, zapuščine škofov, duhovnikov in drugih, društva, župnijski arhivi in zbirke. Škofijski arhiv vsebuje gradivo, ki je nastalo v času poslovanja centralnih uradov in sodelavcev ljubljanske škofije (1491-1960). Kapiteljski arhiv vsebuje gradivo, ki je nastalo v času poslovanja ljubljanskega stolnega kapitlja (1394-1951). V sklopu zapuščine škofov, duhovnikov in drugih gre za okoli 250 zapuščin ljubljanskih duhovnikov, škofov in laikov od 16. stoletja dalje. V okviru društev gre za gradivo dvajsetih v večini cerkvenih društev, ki so delovala konec 19. stoletja in v prvi polovici 20. stoletja. Župnijski arhiv vsebuje župnijske arhive tistih župnij novomeške škofije in ljubljanske nadškofije, ki so svoje arhive izročile v hrambo NŠAL, znotraj tega gradiva pa so tudi družinske knjige in matične knjige. Zbirke vsebujejo 21 samostojnih zbirk, med drugim zbirke rokopisov, listin, načrtov, fotografij in geografskih kart.
Teološka fakulteta izvaja univerzitetne študijske programe in programe izpopolnjevanja, kot so duhovno izpopolnjevanje, geštalt pedagogika, pastoralno izpopolnjevanje, karitativno delo ter zakonska in družinska terapija.

GoOpti - prevozi na letališča in letalske karte

GoOpti  - prevozi na letališča in letalske karte

info@goopti.com
01 320 4530
www.goopti.com

Spletno mesto GoOpti ponuja najbolj zanesljive prevoze na letališča v Italiji, Avstriji, Nemčiji, na Madžarskem, v Sloveniji in na Hrvaškem ter najugodnejše letalske karte.


Najbolj zanesljiv prevoz na letališče
Po nakupu letalske karte je navadno naša naslednja skrb, kako organizirati prevoz na letališče. GoOpti vam ponuja prevoz na letališča v Sloveniji, Italiji, na Hrvaškem, v Avstriji in Nemčiji. Prevoz na letališče lahko kupite prek spletne strani ali mobilne aplikacije in ga povsem prilagodite svojim potrebam, saj vam GoOpti ponuja številne prednosti:
Zanesljivost
GoOpti je specializiran v tem, da pri organizaciji in izvedbi prevozov na letališča zagotavlja največjo mero zanesljivosti. Operativni center 24 ur na dan in vse dni v letu budno nadzoruje stanje na cestah, poleg tega pa je GoOpti edini, ki ponuja garancijo paketa Popolna brezskrbnost. Če zaradi razmer na cesti zamudite let, vam GoOpti priskrbi novo letalsko vozovnico (ali nadomestni prevoz).
Udobje in fleksibilnost
GoOpti ponuja možnost pobiranja (in odlaganja) na domu oziroma na izbranem naslovu. GoOpti je zasnovan tako, da se prilagodi potrebam potnikov in jim omogoča, da izberejo želeni čas odhoda.
Ugodne cene
GoOpti je razvil inovativen sistem, ki prepoznava in napoveduje povpraševanje, hkrati pa optimizira prostor v vozilih in potek vožnje. To potnikom omogoča najugodnejšo ceno prevoza, če rezervirajo vsaj 2 meseca vnaprej ali so časovno fleksibilni. Pri GoOpti prevozih na letališča si velja zapomniti: prej ko rezervirate in bolj ko ste prilagodljivi, ceneje potujete.
Profesionalnost
GoOpti prevoze na letališča opravljajo profesionalni vozniki, usposobljeni za izpolnjevanje najvišjih standardov. S ponudbo skupinskih in zasebnih prevozov na letališča predstavlja GoOpti najbolj priročno in zanesljivo rešitev, zlasti za tiste, ki živijo v majhnih in srednje velikih mestih brez lokalnega letališča ali kjer lokalno letališče ne ponuja velike izbire letalskih povezav in nizkocenovnih letov.
Najugodnejše letalske karte
V sodelovanju s partnerskim podjetjem vam GoOpti ponuja tudi ugodne lete v kombinaciji z GoOpti prevozi ter edinstveno jamstvo, ki vam v primeru zamude povezovalnega leta zagotovi povračilo stroškov ali nadomestni prevoz. Preverite izbor najbolj vročih letalskih kart!


Pomembni na zemljevidu Slovenije

Video posnetki

Fotografije

Nadškofijski arhiv in Teološka fakulteta - Nadškofijski arhiv in Teološka fakulteta

Fotografija: 2015505-0

Nadškofijski arhiv in Teološka fakulteta
Nadškofijski arhiv in Teološka fakulteta - Nadškofijski arhiv - Krekov trg 1

Fotografija: 2015505-1

Nadškofijski arhiv - Krekov trg 1
Nadškofijski arhiv in Teološka fakulteta - Krekov trg 1

Fotografija: 2015505-2

Krekov trg 1
Nadškofijski arhiv in Teološka fakulteta - Nekdanja Ljudska hranilnica

Fotografija: 2015505-3

Nekdanja Ljudska hranilnica
Nadškofijski arhiv in Teološka fakulteta - Galerija Družina

Fotografija: 2015505-4

Galerija Družina

Hoteli, apartmaji in sobe

Booking.com
Ljubljana
od 39 €
od 47.85 €
Destinacija:
Datum prijave:
Datum odjave:

Podatki

Občina: LJUBLJANA (289518 prebivalcev)

Naselja v občini:

Ljubljana (280940 prebivalcev), Črna vas (990), Stanežiče (747), Srednje Gameljne (690), Spodnje Gameljne (598),

Zgornje Gameljne (533), Podmolnik (500), Medno (464), Sadinja vas (450), Mali Lipoglav (269), Podgrad (267), Besnica (233), Podlipoglav (206), Malo Trebeljevo (187), Volavlje (178), Javor (174), Dvor (172), Rašica (165), Prežganje (149), Zgornja Besnica (139), Češnjica (128), Vnajnarje (119), Veliko Trebeljevo (118), Gabrje pri Jančah (113), Mali Vrh pri Prežganju (107), Lipe (106), Pance (103), Šentpavel (100), Brezje pri Lipoglavu (84), Zagradišče (81), Tuji Grm (80), Repče (69), Ravno Brdo (60), Dolgo Brdo (60), Veliki Lipoglav (48), Selo pri Pancah (44), Toško Čelo (25), Janče (22)