Ljubljana - Spodnja postaja vzpenjače - Spodnja postaja vzpenjače
OsrednjeslovenskaLjubljana - Spodnja postaja vzpenjače

Ljubljana - Spodnja postaja vzpenjače

Trenutno
partCloudy;;light
6
Jutri
partCloudy;;
-2 6
19.01.2022
mostClear;;light
-4 6

Interaktivni zemljevid z znamenitostmi

Krekov trg se nahajaja v starem predelu Ljubljane, nasproti glavne tržnice. Nastal je v prvi polovici 19. stoletja na mestu obzidanega jarka, potem ko so podrli mestno obzidje. Na trgu stoji vodnjak, ki so ga postavili okoli leta 1965.
Spodnja postaja vzpenjače se nahaja ob Lutkovnem gledališču (Šentjakobsko gledališče). Trasa poteka zunaj obzidja srednjeveškega mesta, ampak tik ob njem, s čimer ne posega v nekdanjo prostorsko podobo mesta. Ob izgradnji vzpenjače so bili izkopani ostanki srednjeveškega obrambnega obzidja, ki so sedaj utrjeni in prikazani vzdolž njene celotne trase. Enako je ob postaji prikazan obrambni jarek, ki je potekal ob vznožju obrambnega zidu in je bil v kasnejšem času nadgrajen s hišami. Tirna vzpenjača je sodobna in nevsiljivo oblikovana, ki pomembno dopolnjuje tradicionalno kulturno identiteto znamenitega Ljubljanskega gradu. Vzpenjača je priljubljena tako med tujimi kot tudi domačimi obiskovalci. Še posebej je atraktivna ob sončnem in jasnem vremenu, ko ponuja nepozaben razgled na Ljubljano. Nepogrešljiva je zaradi svoje udobne in hitre povezave s starim mestnim jedrom. Tirna vzpenjača je povezala Ljubljanski grad s starim mestnim jedrom leta 2006. Na 21. bienalu industrijskega oblikovanja leta 2008 sta oblikovalca Majda Kregar in Miha Kerin iz projektnega biroja Ambient za oblikovanje vzpenjače dobila zlato medaljo za najboljši dosežek industrijskega oblikovanja.
Vzpenjača vozi vsakih deset minut in ima skozi leto različne obratovalne čase. Vzpenjača se deli na spodnjo postajo tirne vzpenjače in zgornjo postajo tirne vzpenjače. Organiziranim skupinam in najemnikom prostorov omogočajo podaljšano obratovanje tirne vzpenjače.

GoOpti - prevozi na letališča in letalske karte

GoOpti  - prevozi na letališča in letalske karte

info@goopti.com
01 320 4530
www.goopti.com

Spletno mesto GoOpti ponuja najbolj zanesljive prevoze na letališča v Italiji, Avstriji, Nemčiji, na Madžarskem, v Sloveniji in na Hrvaškem ter najugodnejše letalske karte.


Najbolj zanesljiv prevoz na letališče
Po nakupu letalske karte je navadno naša naslednja skrb, kako organizirati prevoz na letališče. GoOpti vam ponuja prevoz na letališča v Sloveniji, Italiji, na Hrvaškem, v Avstriji in Nemčiji. Prevoz na letališče lahko kupite prek spletne strani ali mobilne aplikacije in ga povsem prilagodite svojim potrebam, saj vam GoOpti ponuja številne prednosti:
Zanesljivost
GoOpti je specializiran v tem, da pri organizaciji in izvedbi prevozov na letališča zagotavlja največjo mero zanesljivosti. Operativni center 24 ur na dan in vse dni v letu budno nadzoruje stanje na cestah, poleg tega pa je GoOpti edini, ki ponuja garancijo paketa Popolna brezskrbnost. Če zaradi razmer na cesti zamudite let, vam GoOpti priskrbi novo letalsko vozovnico (ali nadomestni prevoz).
Udobje in fleksibilnost
GoOpti ponuja možnost pobiranja (in odlaganja) na domu oziroma na izbranem naslovu. GoOpti je zasnovan tako, da se prilagodi potrebam potnikov in jim omogoča, da izberejo želeni čas odhoda.
Ugodne cene
GoOpti je razvil inovativen sistem, ki prepoznava in napoveduje povpraševanje, hkrati pa optimizira prostor v vozilih in potek vožnje. To potnikom omogoča najugodnejšo ceno prevoza, če rezervirajo vsaj 2 meseca vnaprej ali so časovno fleksibilni. Pri GoOpti prevozih na letališča si velja zapomniti: prej ko rezervirate in bolj ko ste prilagodljivi, ceneje potujete.
Profesionalnost
GoOpti prevoze na letališča opravljajo profesionalni vozniki, usposobljeni za izpolnjevanje najvišjih standardov. S ponudbo skupinskih in zasebnih prevozov na letališča predstavlja GoOpti najbolj priročno in zanesljivo rešitev, zlasti za tiste, ki živijo v majhnih in srednje velikih mestih brez lokalnega letališča ali kjer lokalno letališče ne ponuja velike izbire letalskih povezav in nizkocenovnih letov.
Najugodnejše letalske karte
V sodelovanju s partnerskim podjetjem vam GoOpti ponuja tudi ugodne lete v kombinaciji z GoOpti prevozi ter edinstveno jamstvo, ki vam v primeru zamude povezovalnega leta zagotovi povračilo stroškov ali nadomestni prevoz. Preverite izbor najbolj vročih letalskih kart!


Pomembni na zemljevidu Slovenije

Video posnetki

Fotografije

Spodnja postaja vzpenjače - Vzpenjača na Ljubljanski grad

Fotografija: 2015507-0

Vzpenjača na Ljubljanski grad
Spodnja postaja vzpenjače - Spodnja postaja vzpenjače

Fotografija: 2015507-1

Spodnja postaja vzpenjače
Spodnja postaja vzpenjače - Spodnja postaja vzpenjače na Krekovem trgu

Fotografija: 2015507-2

Spodnja postaja vzpenjače na Krekovem trgu
Spodnja postaja vzpenjače - Spodnja postaja vzpenjače - Vstopnice

Fotografija: 2015507-3

Spodnja postaja vzpenjače - Vstopnice
Spodnja postaja vzpenjače - Izhod iz vzpenjače

Fotografija: 2015507-4

Izhod iz vzpenjače
Spodnja postaja vzpenjače - Vzpenjača na Ljubljanski grad - Odpiralni čas

Fotografija: 2015507-5

Vzpenjača na Ljubljanski grad - Odpiralni čas
Spodnja postaja vzpenjače - Bobnar

Fotografija: 2015507-6

Bobnar

Hoteli, apartmaji in sobe

Booking.com
Ljubljana
od 45 €
Ljubljana
od 41.04 €
od 44.84 €
Destinacija:
Datum prijave:
Datum odjave:

Podatki

Občina: LJUBLJANA (289518 prebivalcev)

Naselja v občini:

Ljubljana (280940 prebivalcev), Črna vas (990), Stanežiče (747), Srednje Gameljne (690), Spodnje Gameljne (598),

Zgornje Gameljne (533), Podmolnik (500), Medno (464), Sadinja vas (450), Mali Lipoglav (269), Podgrad (267), Besnica (233), Podlipoglav (206), Malo Trebeljevo (187), Volavlje (178), Javor (174), Dvor (172), Rašica (165), Prežganje (149), Zgornja Besnica (139), Češnjica (128), Vnajnarje (119), Veliko Trebeljevo (118), Gabrje pri Jančah (113), Mali Vrh pri Prežganju (107), Lipe (106), Pance (103), Šentpavel (100), Brezje pri Lipoglavu (84), Zagradišče (81), Tuji Grm (80), Repče (69), Dolgo Brdo (60), Ravno Brdo (60), Veliki Lipoglav (48), Selo pri Pancah (44), Toško Čelo (25), Janče (22)