Mestna hiša (Rotovž) - Osrednji atrij - Mestna hiša (Rotovž) - Osrednji atrij
OsrednjeslovenskaMestna hiša (Rotovž) - Osrednji atrij

Mestna hiša (Rotovž) - Osrednji atrij

Trenutno
prevCloudy;;light
25
Jutri
mostClear;;light
13 23
13.07.2020
prevCloudy;;light
11 23

Interaktivni zemljevid z znamenitostmi

Ljubljana je glavno mesto Slovenije, ki se ponaša s številnimi kulturnimi, zgodovinskimi in naravnimi znamenitostmi. Svojevrsten pečat daje mestu reka Ljubljanica, ob kateri se nahaja tudi znamenito Tromostovje. Nad mestom se dviga mogočni Ljubljanski grad.
Ljubljano zaznamujejo številni trgi, od katerih je eden najlepših baročnih ambientov Mestni trg z Mestno hišo, škofijskim dvorcem in vodnjakom v sredini. Mestna hiša, imenovana tudi Magistrat ali Rotovž, je bila sezidana v 15. stoletju in je sedaj sedež Mestne občine Ljubljana. Hiša ima na voljo razstavne prostore, katerih osnovni namen je predstavitev projektov Mestne občine Ljubljana in projektov, ki so pomembni za mesto Ljubljana. Razstavni prostori obsegajo Stekleni atrij, Osrednji atrij, Desni atrij in Zgodovinski atrij. V prostorih lahko razstavljajo društva s področja umetnosti in kulture, umetniki, ustanove, zavodi ter posamezniki in samozaposleni v kulturi. Osrednji atrij v Mestni hiši je odprt razstavni prostor. Njegov deloma pokriti del se nahaja pod slikovitimi arkadami. Razstavni prostor nima galerijskih šin za obešanje slik. Atrij je idealen za krajše razstave, katerih eksponati so deloma odporni na vremenske vplive. Desni atrij je primeren za pripravo manjših razstav, katerih eksponati so deloma odporni na vremenske vplive – kiparske, likovne, fotografske, arhitekturne razstave in druge. Atrij ima urejeno ustrezno osvetlitev, vendar nima galerijskih šin. Stekleni atrij je primeren za pripravo vseh vrst kiparskih, slikarskih, arhitekturnih, fotografskih in multimedijskih razstav manjšega obsega. Je zaprt prostor z nameščenimi galerijskimi šinami za obešanje slik.
Zgodovinski atrij je primeren za pripravo večjih razstav, katerih eksponati so deloma odporni na vremenske vplive - kiparske, fotografske, arhitekturne razstave, razstave kemičnih izdelkov in druge. Pod arkadami so urejene galerijske šine, prav tako je urejena osvetlitev.

GoOpti - prevozi na letališča in letalske karte

GoOpti  - prevozi na letališča in letalske karte

info@goopti.com
01 320 4530
www.goopti.com

Spletno mesto GoOpti ponuja najbolj zanesljive prevoze na letališča v Italiji, Avstriji, Nemčiji, na Madžarskem, v Sloveniji in na Hrvaškem ter najugodnejše letalske karte.


Najbolj zanesljiv prevoz na letališče
Po nakupu letalske karte je navadno naša naslednja skrb, kako organizirati prevoz na letališče. GoOpti vam ponuja prevoz na letališča v Sloveniji, Italiji, na Hrvaškem, v Avstriji in Nemčiji. Prevoz na letališče lahko kupite prek spletne strani ali mobilne aplikacije in ga povsem prilagodite svojim potrebam, saj vam GoOpti ponuja številne prednosti:
Zanesljivost
GoOpti je specializiran v tem, da pri organizaciji in izvedbi prevozov na letališča zagotavlja največjo mero zanesljivosti. Operativni center 24 ur na dan in vse dni v letu budno nadzoruje stanje na cestah, poleg tega pa je GoOpti edini, ki ponuja garancijo paketa Popolna brezskrbnost. Če zaradi razmer na cesti zamudite let, vam GoOpti priskrbi novo letalsko vozovnico (ali nadomestni prevoz).
Udobje in fleksibilnost
GoOpti ponuja možnost pobiranja (in odlaganja) na domu oziroma na izbranem naslovu. GoOpti je zasnovan tako, da se prilagodi potrebam potnikov in jim omogoča, da izberejo želeni čas odhoda.
Ugodne cene
GoOpti je razvil inovativen sistem, ki prepoznava in napoveduje povpraševanje, hkrati pa optimizira prostor v vozilih in potek vožnje. To potnikom omogoča najugodnejšo ceno prevoza, če rezervirajo vsaj 2 meseca vnaprej ali so časovno fleksibilni. Pri GoOpti prevozih na letališča si velja zapomniti: prej ko rezervirate in bolj ko ste prilagodljivi, ceneje potujete.
Profesionalnost
GoOpti prevoze na letališča opravljajo profesionalni vozniki, usposobljeni za izpolnjevanje najvišjih standardov. S ponudbo skupinskih in zasebnih prevozov na letališča predstavlja GoOpti najbolj priročno in zanesljivo rešitev, zlasti za tiste, ki živijo v majhnih in srednje velikih mestih brez lokalnega letališča ali kjer lokalno letališče ne ponuja velike izbire letalskih povezav in nizkocenovnih letov.
Najugodnejše letalske karte
V sodelovanju s partnerskim podjetjem vam GoOpti ponuja tudi ugodne lete v kombinaciji z GoOpti prevozi ter edinstveno jamstvo, ki vam v primeru zamude povezovalnega leta zagotovi povračilo stroškov ali nadomestni prevoz. Preverite izbor najbolj vročih letalskih kart!


Pomembni na zemljevidu Slovenije

Video posnetki

Fotografije

Osrednji atrij - Mestna hiša (Rotovž) - Osrednji atrij

Fotografija: 2015905-0

Mestna hiša (Rotovž) - Osrednji atrij
Osrednji atrij - Vodnjak

Fotografija: 2015905-1

Vodnjak
Osrednji atrij - Pokrov vodnjaka

Fotografija: 2015905-2

Pokrov vodnjaka
Osrednji atrij - Arkadno baročno dvorišče

Fotografija: 2015905-3

Arkadno baročno dvorišče
Osrednji atrij - Osrednji atrij Mestne hiše

Fotografija: 2015905-4

Osrednji atrij Mestne hiše
Osrednji atrij - Star zemljevid Ljubljane

Fotografija: 2015905-5

Star zemljevid Ljubljane
Osrednji atrij - Napis

Fotografija: 2015905-6

Napis
Osrednji atrij - Stenski sgraffito

Fotografija: 2015905-7

Stenski sgraffito
Osrednji atrij - Vrata

Fotografija: 2015905-8

Vrata

Hoteli, apartmaji in sobe

Booking.com
Ljubljana
od 135 €
Ljubljana
od 130 €
Destinacija:
Datum prijave:
Datum odjave:

Podatki

Občina: LJUBLJANA (289518 prebivalcev)

Naselja v občini:

Ljubljana (280940 prebivalcev), Črna vas (990), Stanežiče (747), Srednje Gameljne (690), Spodnje Gameljne (598),

Zgornje Gameljne (533), Podmolnik (500), Medno (464), Sadinja vas (450), Mali Lipoglav (269), Podgrad (267), Besnica (233), Podlipoglav (206), Malo Trebeljevo (187), Volavlje (178), Javor (174), Dvor (172), Rašica (165), Prežganje (149), Zgornja Besnica (139), Češnjica (128), Vnajnarje (119), Veliko Trebeljevo (118), Gabrje pri Jančah (113), Mali Vrh pri Prežganju (107), Lipe (106), Pance (103), Šentpavel (100), Brezje pri Lipoglavu (84), Zagradišče (81), Tuji Grm (80), Repče (69), Ravno Brdo (60), Dolgo Brdo (60), Veliki Lipoglav (48), Selo pri Pancah (44), Toško Čelo (25), Janče (22)