Mestna hiša (Rotovž) - Stekleni atrij - Stekleni atrij med Osrednjim in Desnim atrijem
OsrednjeslovenskaMestna hiša (Rotovž) - Stekleni atrij

Mestna hiša (Rotovž) - Stekleni atrij

Trenutno
mostClear;;light
1
Jutri
partCloudy;;light
-3 11
27.11.2020
partCloudy;;light
0 10

Interaktivni zemljevid z znamenitostmi

Ljubljana je glavno mesto Slovenije. Odlikuje jo lepa arhitekturna podoba, ki so jo zaznamovala različna zgodovinska obdobja, najbolj pa svetovno znani arhitekt Jože Plečnik. Njegov pečat se najbolj občuti ob Ljubljanici, kjer se med drugim nahaja Tromostovje.
Simbol Ljubljane je zmaj na Zmajskem mostu, najbolj veličastna značilnost mesta pa je Ljubljanski grad. Z grajskega Razglednega stolpa se obiskovalcem nudi najlepši razgled na mesto, v grajskih prostorih pa je na ogled več muzejskih in ostalih razstav, med njimi Virtualni grad, Slovenska zgodovina in Kaznilnica. Mesto zaznamujejo številni trgi, med katerimi je najlepši Mestni trg z Mestno hišo, škofijskim dvorcem in vodnjakom v sredini. Velja za enega najlepših baročnih ambientov v srednji Evropi. Najbolj pomembna zgradba na trgu je Mesta hiša ali Rotovž, ki je danes sedež Mestne občine Ljubljana. V hiši so na ogled naslednji razstavni prostori: Zgodovinski atrij, Stekleni atrij, Desni in Osrednji atrij. Stekleni atrij se nahaja med Desnim in Osrednjim atrijem. Je zaprt prostor z osvetlitvijo primerno za razstave, ima tudi galerijske štine za obešanje slik. Stekleni atrij je primeren za pripravo vseh vrst kiparskih, slikarskih, arhitekturnih, fotografskih in multimedijskih razstav manjšega obsega. Mestna hiša je nastala v poznem 15. stoletju. Gradbenik je bil Peter Bezlaj. Današnjo podobo je dobila med letoma 1717 in 1719, ko jo je dozidal ljubljanski stavbenik Gregor Maček st. po načrtih Carla Martinuzzija. Zgradbo so kasneje večkrat prezidavali, najbolj temeljito leta 1963 po načrtih arhitekta Svetozarja Križaja.
Pročelje Mestne hiše odraža beneški vpliv. V preddverju sta ohranjena kip Herkula z levom iz 17. stoletja in poznogotska plošča z grbom, ki je ostanek stare zgradbe. V arkadah dvorišča stoji Narcisov vodnjak, delo Francesca Robbe, ki je sprva nahajal na gradu Bokalce.

GoOpti - prevozi na letališča in letalske karte

GoOpti  - prevozi na letališča in letalske karte

info@goopti.com
01 320 4530
www.goopti.com

Spletno mesto GoOpti ponuja najbolj zanesljive prevoze na letališča v Italiji, Avstriji, Nemčiji, na Madžarskem, v Sloveniji in na Hrvaškem ter najugodnejše letalske karte.


Najbolj zanesljiv prevoz na letališče
Po nakupu letalske karte je navadno naša naslednja skrb, kako organizirati prevoz na letališče. GoOpti vam ponuja prevoz na letališča v Sloveniji, Italiji, na Hrvaškem, v Avstriji in Nemčiji. Prevoz na letališče lahko kupite prek spletne strani ali mobilne aplikacije in ga povsem prilagodite svojim potrebam, saj vam GoOpti ponuja številne prednosti:
Zanesljivost
GoOpti je specializiran v tem, da pri organizaciji in izvedbi prevozov na letališča zagotavlja največjo mero zanesljivosti. Operativni center 24 ur na dan in vse dni v letu budno nadzoruje stanje na cestah, poleg tega pa je GoOpti edini, ki ponuja garancijo paketa Popolna brezskrbnost. Če zaradi razmer na cesti zamudite let, vam GoOpti priskrbi novo letalsko vozovnico (ali nadomestni prevoz).
Udobje in fleksibilnost
GoOpti ponuja možnost pobiranja (in odlaganja) na domu oziroma na izbranem naslovu. GoOpti je zasnovan tako, da se prilagodi potrebam potnikov in jim omogoča, da izberejo želeni čas odhoda.
Ugodne cene
GoOpti je razvil inovativen sistem, ki prepoznava in napoveduje povpraševanje, hkrati pa optimizira prostor v vozilih in potek vožnje. To potnikom omogoča najugodnejšo ceno prevoza, če rezervirajo vsaj 2 meseca vnaprej ali so časovno fleksibilni. Pri GoOpti prevozih na letališča si velja zapomniti: prej ko rezervirate in bolj ko ste prilagodljivi, ceneje potujete.
Profesionalnost
GoOpti prevoze na letališča opravljajo profesionalni vozniki, usposobljeni za izpolnjevanje najvišjih standardov. S ponudbo skupinskih in zasebnih prevozov na letališča predstavlja GoOpti najbolj priročno in zanesljivo rešitev, zlasti za tiste, ki živijo v majhnih in srednje velikih mestih brez lokalnega letališča ali kjer lokalno letališče ne ponuja velike izbire letalskih povezav in nizkocenovnih letov.
Najugodnejše letalske karte
V sodelovanju s partnerskim podjetjem vam GoOpti ponuja tudi ugodne lete v kombinaciji z GoOpti prevozi ter edinstveno jamstvo, ki vam v primeru zamude povezovalnega leta zagotovi povračilo stroškov ali nadomestni prevoz. Preverite izbor najbolj vročih letalskih kart!


Pomembni na zemljevidu Slovenije

Video posnetki

Fotografije

Stekleni atrij - Stekleni atrij med Osrednjim in Desnim atrijem

Fotografija: 2015910-0

Stekleni atrij med Osrednjim in Desnim atrijem
Stekleni atrij - Stekleni atrij

Fotografija: 2015910-1

Stekleni atrij
Stekleni atrij - Stekleni atrij v Mestni hiši

Fotografija: 2015910-2

Stekleni atrij v Mestni hiši

Hoteli, apartmaji in sobe

Booking.com
Ljubljana
Ljubljana
Destinacija:
Datum prijave:
Datum odjave:

Podatki

Občina: LJUBLJANA (289518 prebivalcev)

Naselja v občini:

Ljubljana (280940 prebivalcev), Črna vas (990), Stanežiče (747), Srednje Gameljne (690), Spodnje Gameljne (598),

Zgornje Gameljne (533), Podmolnik (500), Medno (464), Sadinja vas (450), Mali Lipoglav (269), Podgrad (267), Besnica (233), Podlipoglav (206), Malo Trebeljevo (187), Volavlje (178), Javor (174), Dvor (172), Rašica (165), Prežganje (149), Zgornja Besnica (139), Češnjica (128), Vnajnarje (119), Veliko Trebeljevo (118), Gabrje pri Jančah (113), Mali Vrh pri Prežganju (107), Lipe (106), Pance (103), Šentpavel (100), Brezje pri Lipoglavu (84), Zagradišče (81), Tuji Grm (80), Repče (69), Dolgo Brdo (60), Ravno Brdo (60), Veliki Lipoglav (48), Selo pri Pancah (44), Toško Čelo (25), Janče (22)