Mestna hiša (Rotovž) - Preddverje - Pri glavnem vhodu v Mestno hišo v Ljubljani
OsrednjeslovenskaMestna hiša (Rotovž) - Preddverje

Mestna hiša (Rotovž) - Preddverje

Danes
overcast;;light
10 18
Jutri
overcast;SHRA;light
12 16
25.10.2020
partCloudy;;light
9 17

Interaktivni zemljevid z znamenitostmi

Ljubljana je zanimivo mesto, ki se ponaša z mnogimi zgodovinskimi in kulturnimi znamenitostmi. Slovi kot zeleno mesto, z vrsto lepih parkov in Botaničnim vrtom. Osrednji ljubljanski park je Tivoli, ki je priljubljena točka za sprostitev in druženje.
Simbol mesta je zmaj, ki se nahaja na Zmajskem mostu, najbolj mogočna značilnost mesta pa je zagotovo Ljubljanski grad. Z grajskega razglednega stolpa se obiskovalcem ponuja najlepši razgled na mesto, v grajskih prostorih pa je na ogled več muzejskih in ostalih razstav. Ljubljana je poznana po številnih trgih, od katerih je najbolj znameniti Mestni trg z mestno hišo, škofijskim dvorcem in vodnjakom v sredini. Je eden najlepših baročnih ambientov v srednji Evropi. Najbolj pomembna zgradba na trgu je Mestna hiša, imenovana tudi Rotovž ali Magistrat, danes sedež Mestne občine Ljubljana. Stavba je bila zgrajena v poznem 15. stoletju, stavbenik je bil Peter Bezlaj. Današnjo podobo je dobila med letoma 1717 in 1719, ko jo je dozidal ljubljanski stavbenik Gregor Maček st. po načrtih Carla Martinuzzija. Zgradbo so kasneje velikokrat prezidavali, najbolj temeljito leta 1963. Fasada je eden najlepših primerov zrelega baroka v Ljubljani. Motiv odprte lope na masivnih stebrih in peterokotnega stolpiča nad čelno fasado je bil gotovo prevzet po starem rotovžu. V preddverju Mestne hiše sta ohranjena kip Herkula z levom iz poznega 17. stoletja, ki je nekdaj stal na Herkulovem vodnjaku sredi Starega trga, in poznogotska plošča z grbom, ki je ostanek stare zgradbe.
V notranjosti hiše se nahaja eno najlepših baročnih arkadnih dvorišč v Ljubljani. V Mestni hiši so na ogled naslednji razstavni prostori: Zgodovinski atrij, Stekleni atrij, Desni in Osrednji atrij. Ogled seznanja obiskovalce z bogato zgodovino stavbe.

GoOpti - prevozi na letališča in letalske karte

GoOpti  - prevozi na letališča in letalske karte

info@goopti.com
01 320 4530
www.goopti.com

Spletno mesto GoOpti ponuja najbolj zanesljive prevoze na letališča v Italiji, Avstriji, Nemčiji, na Madžarskem, v Sloveniji in na Hrvaškem ter najugodnejše letalske karte.


Najbolj zanesljiv prevoz na letališče
Po nakupu letalske karte je navadno naša naslednja skrb, kako organizirati prevoz na letališče. GoOpti vam ponuja prevoz na letališča v Sloveniji, Italiji, na Hrvaškem, v Avstriji in Nemčiji. Prevoz na letališče lahko kupite prek spletne strani ali mobilne aplikacije in ga povsem prilagodite svojim potrebam, saj vam GoOpti ponuja številne prednosti:
Zanesljivost
GoOpti je specializiran v tem, da pri organizaciji in izvedbi prevozov na letališča zagotavlja največjo mero zanesljivosti. Operativni center 24 ur na dan in vse dni v letu budno nadzoruje stanje na cestah, poleg tega pa je GoOpti edini, ki ponuja garancijo paketa Popolna brezskrbnost. Če zaradi razmer na cesti zamudite let, vam GoOpti priskrbi novo letalsko vozovnico (ali nadomestni prevoz).
Udobje in fleksibilnost
GoOpti ponuja možnost pobiranja (in odlaganja) na domu oziroma na izbranem naslovu. GoOpti je zasnovan tako, da se prilagodi potrebam potnikov in jim omogoča, da izberejo želeni čas odhoda.
Ugodne cene
GoOpti je razvil inovativen sistem, ki prepoznava in napoveduje povpraševanje, hkrati pa optimizira prostor v vozilih in potek vožnje. To potnikom omogoča najugodnejšo ceno prevoza, če rezervirajo vsaj 2 meseca vnaprej ali so časovno fleksibilni. Pri GoOpti prevozih na letališča si velja zapomniti: prej ko rezervirate in bolj ko ste prilagodljivi, ceneje potujete.
Profesionalnost
GoOpti prevoze na letališča opravljajo profesionalni vozniki, usposobljeni za izpolnjevanje najvišjih standardov. S ponudbo skupinskih in zasebnih prevozov na letališča predstavlja GoOpti najbolj priročno in zanesljivo rešitev, zlasti za tiste, ki živijo v majhnih in srednje velikih mestih brez lokalnega letališča ali kjer lokalno letališče ne ponuja velike izbire letalskih povezav in nizkocenovnih letov.
Najugodnejše letalske karte
V sodelovanju s partnerskim podjetjem vam GoOpti ponuja tudi ugodne lete v kombinaciji z GoOpti prevozi ter edinstveno jamstvo, ki vam v primeru zamude povezovalnega leta zagotovi povračilo stroškov ali nadomestni prevoz. Preverite izbor najbolj vročih letalskih kart!


Pomembni na zemljevidu Slovenije

Video posnetki

Fotografije

Preddverje - Pri glavnem vhodu v Mestno hišo v Ljubljani

Fotografija: 2015903-0

Pri glavnem vhodu v Mestno hišo v Ljubljani
Preddverje - Preddverje

Fotografija: 2015903-1

Preddverje
Preddverje - Gotska plošča z grbi in druge umetnine

Fotografija: 2015903-2

Gotska plošča z grbi in druge umetnine
Preddverje - Gotska plošča z grbi iz okrog leta 1500

Fotografija: 2015903-3

Gotska plošča z grbi iz okrog leta 1500
Preddverje - Prehod do osrednjega atrija

Fotografija: 2015903-4

Prehod do osrednjega atrija
Preddverje - Zmaj

Fotografija: 2015903-5

Zmaj

Hoteli, apartmaji in sobe

Booking.com
Ljubljana
od 130 €
Ljubljana
od 130 €
Destinacija:
Datum prijave:
Datum odjave:

Podatki

Občina: LJUBLJANA (289518 prebivalcev)

Naselja v občini:

Ljubljana (280940 prebivalcev), Črna vas (990), Stanežiče (747), Srednje Gameljne (690), Spodnje Gameljne (598),

Zgornje Gameljne (533), Podmolnik (500), Medno (464), Sadinja vas (450), Mali Lipoglav (269), Podgrad (267), Besnica (233), Podlipoglav (206), Malo Trebeljevo (187), Volavlje (178), Javor (174), Dvor (172), Rašica (165), Prežganje (149), Zgornja Besnica (139), Češnjica (128), Vnajnarje (119), Veliko Trebeljevo (118), Gabrje pri Jančah (113), Mali Vrh pri Prežganju (107), Lipe (106), Pance (103), Šentpavel (100), Brezje pri Lipoglavu (84), Zagradišče (81), Tuji Grm (80), Repče (69), Dolgo Brdo (60), Ravno Brdo (60), Veliki Lipoglav (48), Selo pri Pancah (44), Toško Čelo (25), Janče (22)