Ljubljanski grad - Razgledna terasa - Razgledna terasa
OsrednjeslovenskaLjubljanski grad - Razgledna terasa

Ljubljanski grad - Razgledna terasa

Ljubljanski grad - Razgledna terasa
Ljubljanski grad - Razgledna terasa
Trenutno
;;light
-2
Jutri
prevCloudy;;light
-1 7
21.01.2022
mostClear;;light
-5 4

Interaktivni zemljevid z znamenitostmi

Grad na Ljubljanskem griču je simbol mesta Ljubljana. Prvi lastniki gradu so bili koroški grofje Spanheimi in v zvezi z njimi je leta 1141 prvič omenjeno tudi ime Ljubljane v nemški obliki Laibach. Mogočna zgradba stoji na prostoru, ki je bil poseljen že v prazgodovinski dobi.
Na Ljubljanski grad se lahko pripeljemo s tirno vzpenjačo, ki se nahaja na Krekovem trgu. Grad je prizorišče številnih dogodkov za vso družino, kulturnih prireditev, poletnega kina na prostem Film pod zvezdami ter plesnih večerov. Na Ljubljanskem gradu so naslednji prostori: razgledni stolp in stolp piskačev, stolp strelcev, peterokotni stolp, Friderikov stolp, Stanovska dvorana, palacij, Hribarjeva dvorana in orožarna, grajska kapela sv. Jurija, ki je eden najstarejših zidanih delov gradu, kaznilnica, grajsko dvorišče, bela in modra dvorana, skalna dvorana in zgornji lapidarij, Erazmov stolp, smodnišnica ter ječa na prostem. V grajskih prostorih so na ogled zanimiva muzejska razstava Slovenska zgodovina, Lutkovni muzej ter vrsta umetniških razstav. Razstava Slovenska zgodovina je razdeljena na šest sklopov, ki vključujejo celotno zgodovino Slovenije. Lutkovni muzej predstavlja zgodovino lutkarstva na Slovenskem ter ustvarjalnost sodobnih lutkarjev. Na gradu obratujejo tudi grajska kavarna, nočni klub ter restavraciji Gostilna na gradu in Strelec, ki nudita pestro ponudbo vrhunskih kulinaričnih užitkov. Najlepši razgled na Ljubljano in njeno bližnjo okolico se ponuja iz razglednega stolpa. Nahaja se na mestu nekdanjega Stolpa piskačev, ki je bil porušen leta 1813 po zasedbi Francozov. Kasneje je tukaj stal signalni stolp, v katerem je živel čuvaj. Razgledna terasa z ohranjenimi obrambnimi zasnovami se nahaja ob Erazmovem stolpu in prav tako nudi čudovit pogled na staro mestno jedro Ljubljane in okolico.
Stolp, ki se imenuje po roparskem vitezu Erazmu Jamskemu, je po domnevi arheologov služil kot plemiška ječa. V osrednjem nivoju stolpa je Info center, kjer prijazni informatorji posredujejo različne informacije, v spodnjem nivoju pa je na ogled plemiška ječa z osvetljenimi grbi.

GoOpti - prevozi na letališča in letalske karte

GoOpti  - prevozi na letališča in letalske karte

info@goopti.com
01 320 4530
www.goopti.com

Spletno mesto GoOpti ponuja najbolj zanesljive prevoze na letališča v Italiji, Avstriji, Nemčiji, na Madžarskem, v Sloveniji in na Hrvaškem ter najugodnejše letalske karte.


Najbolj zanesljiv prevoz na letališče
Po nakupu letalske karte je navadno naša naslednja skrb, kako organizirati prevoz na letališče. GoOpti vam ponuja prevoz na letališča v Sloveniji, Italiji, na Hrvaškem, v Avstriji in Nemčiji. Prevoz na letališče lahko kupite prek spletne strani ali mobilne aplikacije in ga povsem prilagodite svojim potrebam, saj vam GoOpti ponuja številne prednosti:
Zanesljivost
GoOpti je specializiran v tem, da pri organizaciji in izvedbi prevozov na letališča zagotavlja največjo mero zanesljivosti. Operativni center 24 ur na dan in vse dni v letu budno nadzoruje stanje na cestah, poleg tega pa je GoOpti edini, ki ponuja garancijo paketa Popolna brezskrbnost. Če zaradi razmer na cesti zamudite let, vam GoOpti priskrbi novo letalsko vozovnico (ali nadomestni prevoz).
Udobje in fleksibilnost
GoOpti ponuja možnost pobiranja (in odlaganja) na domu oziroma na izbranem naslovu. GoOpti je zasnovan tako, da se prilagodi potrebam potnikov in jim omogoča, da izberejo želeni čas odhoda.
Ugodne cene
GoOpti je razvil inovativen sistem, ki prepoznava in napoveduje povpraševanje, hkrati pa optimizira prostor v vozilih in potek vožnje. To potnikom omogoča najugodnejšo ceno prevoza, če rezervirajo vsaj 2 meseca vnaprej ali so časovno fleksibilni. Pri GoOpti prevozih na letališča si velja zapomniti: prej ko rezervirate in bolj ko ste prilagodljivi, ceneje potujete.
Profesionalnost
GoOpti prevoze na letališča opravljajo profesionalni vozniki, usposobljeni za izpolnjevanje najvišjih standardov. S ponudbo skupinskih in zasebnih prevozov na letališča predstavlja GoOpti najbolj priročno in zanesljivo rešitev, zlasti za tiste, ki živijo v majhnih in srednje velikih mestih brez lokalnega letališča ali kjer lokalno letališče ne ponuja velike izbire letalskih povezav in nizkocenovnih letov.
Najugodnejše letalske karte
V sodelovanju s partnerskim podjetjem vam GoOpti ponuja tudi ugodne lete v kombinaciji z GoOpti prevozi ter edinstveno jamstvo, ki vam v primeru zamude povezovalnega leta zagotovi povračilo stroškov ali nadomestni prevoz. Preverite izbor najbolj vročih letalskih kart!


Pomembni na zemljevidu Slovenije

Video posnetki

Fotografije

Razgledna terasa - Pogled proti razgledni terasi

Fotografija: 2032-0

Pogled proti razgledni terasi
Razgledna terasa - Razgledna terasa ob Erazmovem stolpu

Fotografija: 2032-1

Razgledna terasa ob Erazmovem stolpu
Razgledna terasa - Razgledna terasa

Fotografija: 2032-2

Razgledna terasa
Razgledna terasa - Ljubljana z razgledne terase Ljubljanskega gradu

Fotografija: 2032-3

Ljubljana z razgledne terase Ljubljanskega gradu
Razgledna terasa - Ljubljana

Fotografija: 2032-4

Ljubljana
Razgledna terasa - Ljubljana in Šmarna gora v ozadju

Fotografija: 2032-5

Ljubljana in Šmarna gora v ozadju
Razgledna terasa - Ljubljana iz razgledne terase

Fotografija: 2032-6

Ljubljana iz razgledne terase
Razgledna terasa - Ljubljana in Kamniško-Savinske Alpe v ozadju

Fotografija: 2032-7

Ljubljana in Kamniško-Savinske Alpe v ozadju
Razgledna terasa - Tržnica iz Ljubljanskega gradu

Fotografija: 2032-8

Tržnica iz Ljubljanskega gradu
Razgledna terasa - Arkade pod razgledno teraso

Fotografija: 2032-9

Arkade pod razgledno teraso
Razgledna terasa - Pod razgledno teraso na Ljubljanskem gradu

Fotografija: 2032-10

Pod razgledno teraso na Ljubljanskem gradu

Hoteli, apartmaji in sobe

Booking.com
Ljubljana
Destinacija:
Datum prijave:
Datum odjave:

Podatki

Občina: LJUBLJANA (289518 prebivalcev)

Naselja v občini:

Ljubljana (280940 prebivalcev), Črna vas (990), Stanežiče (747), Srednje Gameljne (690), Spodnje Gameljne (598),

Zgornje Gameljne (533), Podmolnik (500), Medno (464), Sadinja vas (450), Mali Lipoglav (269), Podgrad (267), Besnica (233), Podlipoglav (206), Malo Trebeljevo (187), Volavlje (178), Javor (174), Dvor (172), Rašica (165), Prežganje (149), Zgornja Besnica (139), Češnjica (128), Vnajnarje (119), Veliko Trebeljevo (118), Gabrje pri Jančah (113), Mali Vrh pri Prežganju (107), Lipe (106), Pance (103), Šentpavel (100), Brezje pri Lipoglavu (84), Zagradišče (81), Tuji Grm (80), Repče (69), Dolgo Brdo (60), Ravno Brdo (60), Veliki Lipoglav (48), Selo pri Pancah (44), Toško Čelo (25), Janče (22)