Ljubljanski grad - Vhod - Vhod
OsrednjeslovenskaLjubljanski grad - Vhod

Ljubljanski grad - Vhod

Trenutno
;;light
17
Jutri
partCloudy;;light
14 24
04.08.2021
overcast;;light
14 25

Interaktivni zemljevid z znamenitostmi

Ljubljanski grad se nahaja na Grajskem hribu nad mestom Ljubljana. Najlažje je dostopen z avtomobilom ali s hitro tirno vzpenjačo. Do njega vodijo tudi zanimive sprehajalne poti iz starega mestnega jedra, iz Vodnikovega, Mestnega in Starega trga.
Grad je privlačna srednjeveška arhitekturna znamenitost, ki privablja številne domače in tuje obiskovalce. Vhod v Ljubljanski grad je preko manjšega grajskega mostu iz strani parkirišča. Skozi mogočen vhod pridemo na grajsko dvorišče, kjer se nahajajo grajski prostori. V Erazmovem stolpu deluje info center, kjer informatorji posredujejo informacije o Ljubljanskem gradu, mestu Ljubljana in celotni Sloveniji. Grad ima bogato zgodovinsko preteklost. Razvil se je iz srednjeveškega utrjenega stolpa z obrambnim zidom okoli leta 1120. Podobe iz prve polovice 16. stoletja nakazujejo tlorise, ki so razpoznavni še v sedanjem času. Pozidan je bil stolp Piskačev. Manjše predelave so bistveno olajšale težko bivanje v trdnjavi. V 17. stoletju je bila prezidana gotska kapela sv. Jurija in v sredini 18. stoletja so obok poslikali z grbi. V 19. stoletju je bil Ljubljanski grad preurejen v ječo, priredili so notranje razporede in prestavili vhode v grad. V prvih letih 20. stoletja je veličasten objekt odkupilo mesto Ljubljana. Takrat so se pričele številne prenove, načrte so risali znani arhitekti Plečnik, Mihevc, Kobe in Ravnikar mlajši. Predvsem sta vredni ogleda kapela sv. Jurija in peterokotni stolp.
Z razglednega stolpa se odpira čudovit pogled na staro mestno jedro ter na bližnjo in daljno okolico mesta. Ljubljanski grad je atraktivna turistična točka in prizorišče mnogih kulturnih prireditev, razstav, koncertov ter filmskih in gledaliških predstav.

GoOpti - prevozi na letališča in letalske karte

GoOpti  - prevozi na letališča in letalske karte

info@goopti.com
01 320 4530
www.goopti.com

Spletno mesto GoOpti ponuja najbolj zanesljive prevoze na letališča v Italiji, Avstriji, Nemčiji, na Madžarskem, v Sloveniji in na Hrvaškem ter najugodnejše letalske karte.


Najbolj zanesljiv prevoz na letališče
Po nakupu letalske karte je navadno naša naslednja skrb, kako organizirati prevoz na letališče. GoOpti vam ponuja prevoz na letališča v Sloveniji, Italiji, na Hrvaškem, v Avstriji in Nemčiji. Prevoz na letališče lahko kupite prek spletne strani ali mobilne aplikacije in ga povsem prilagodite svojim potrebam, saj vam GoOpti ponuja številne prednosti:
Zanesljivost
GoOpti je specializiran v tem, da pri organizaciji in izvedbi prevozov na letališča zagotavlja največjo mero zanesljivosti. Operativni center 24 ur na dan in vse dni v letu budno nadzoruje stanje na cestah, poleg tega pa je GoOpti edini, ki ponuja garancijo paketa Popolna brezskrbnost. Če zaradi razmer na cesti zamudite let, vam GoOpti priskrbi novo letalsko vozovnico (ali nadomestni prevoz).
Udobje in fleksibilnost
GoOpti ponuja možnost pobiranja (in odlaganja) na domu oziroma na izbranem naslovu. GoOpti je zasnovan tako, da se prilagodi potrebam potnikov in jim omogoča, da izberejo želeni čas odhoda.
Ugodne cene
GoOpti je razvil inovativen sistem, ki prepoznava in napoveduje povpraševanje, hkrati pa optimizira prostor v vozilih in potek vožnje. To potnikom omogoča najugodnejšo ceno prevoza, če rezervirajo vsaj 2 meseca vnaprej ali so časovno fleksibilni. Pri GoOpti prevozih na letališča si velja zapomniti: prej ko rezervirate in bolj ko ste prilagodljivi, ceneje potujete.
Profesionalnost
GoOpti prevoze na letališča opravljajo profesionalni vozniki, usposobljeni za izpolnjevanje najvišjih standardov. S ponudbo skupinskih in zasebnih prevozov na letališča predstavlja GoOpti najbolj priročno in zanesljivo rešitev, zlasti za tiste, ki živijo v majhnih in srednje velikih mestih brez lokalnega letališča ali kjer lokalno letališče ne ponuja velike izbire letalskih povezav in nizkocenovnih letov.
Najugodnejše letalske karte
V sodelovanju s partnerskim podjetjem vam GoOpti ponuja tudi ugodne lete v kombinaciji z GoOpti prevozi ter edinstveno jamstvo, ki vam v primeru zamude povezovalnega leta zagotovi povračilo stroškov ali nadomestni prevoz. Preverite izbor najbolj vročih letalskih kart!


Pomembni na zemljevidu Slovenije

Video posnetki

Fotografije

Vhod - Vhod v Ljubljanski grad

Fotografija: 2023-0

Vhod v Ljubljanski grad
Vhod - Vhod

Fotografija: 2023-1

Vhod
Vhod - Vhod v Ljubljanski grad preko mosta

Fotografija: 2023-2

Vhod v Ljubljanski grad preko mosta
Vhod - Izhod iz grajskega dvorišča

Fotografija: 2023-3

Izhod iz grajskega dvorišča

Hoteli, apartmaji in sobe

Booking.com
Ljubljana
Destinacija:
Datum prijave:
Datum odjave:

Podatki

Občina: LJUBLJANA (289518 prebivalcev)

Naselja v občini:

Ljubljana (280940 prebivalcev), Črna vas (990), Stanežiče (747), Srednje Gameljne (690), Spodnje Gameljne (598),

Zgornje Gameljne (533), Podmolnik (500), Medno (464), Sadinja vas (450), Mali Lipoglav (269), Podgrad (267), Besnica (233), Podlipoglav (206), Malo Trebeljevo (187), Volavlje (178), Javor (174), Dvor (172), Rašica (165), Prežganje (149), Zgornja Besnica (139), Češnjica (128), Vnajnarje (119), Veliko Trebeljevo (118), Gabrje pri Jančah (113), Mali Vrh pri Prežganju (107), Lipe (106), Pance (103), Šentpavel (100), Brezje pri Lipoglavu (84), Zagradišče (81), Tuji Grm (80), Repče (69), Dolgo Brdo (60), Ravno Brdo (60), Veliki Lipoglav (48), Selo pri Pancah (44), Toško Čelo (25), Janče (22)