Maribor - Koroška vrata - Koblarjev zaliv
Podravsko - pomurskaMaribor - Koroška vrata

Maribor - Koroška vrata

Mestna četrt Koroška vrata
Maribor - Fontana
Maribor - Koblarjev zaliv
Trenutno
overcast;lightRA;light
3
Jutri
partCloudy;;light
1 6
04.12.2021
overcast;;light
-5 4

Interaktivni zemljevid z znamenitostmi

Maribor je drugo največje mesto v Sloveniji, ki se razprostira na obeh bregovih reke Drave. Kot mestna občina je prometno, kulturno, gospodarsko, izobraževalno, znanstvenoraziskovalno in zdravstveno središče severovzhodne Slovenije.
Staro mestno jedro je znotraj nekdanjega skoraj pravokotnega obzidja ohranilo v tlorisnih zasnovah značaj srednjeveškega mesta z ozkimi ulicami in majhnimi srednjeveškimi parcelami. Med največje znamenitosti spadajo Lent ali Pristan, mestna hiša, jezuitski kompleks, cerkev sv. Janeza Krstnika, mestni grad in številne druge. V mestu je sedež nadškofije. Mesto je turistično privlačno zaradi razgibane pokrajine, Kozjaka, Pohorja, bližine avstrijske meje in tranzitne lege. Na Pohorju poteka od leta 1964 mednarodno žensko smučarsko tekmovanje v veleslalomu in slalomu. Rekreaciji so namenjeni športna parka Ljudski vrt in Tabor, kopališča Mariborski otok pri Kamnici, Mariborsko jezero nad hidroelektrarno Mariborski otok in letno kopališče. Mestni park se razteza od Treh ribnikov skoraj do mestnega središča. Na območju Mestne četrti Koroška vrata se nahajajo Fontana, stadion Ljudski vrt, kipi Angeli, Koblarjev zaliv in Račji dvor. Medicinsko termalni center Fontana zajema bazene in savne, masaže, fitnes in skupinske vadbe ter zdravstvene storitve. V Fontani so na voljo številni zunanji in notranji bazeni, ki zajemajo več kot 500 kvadratnih metrov skupne površine. Njihova glavna značilnost je termalna voda, vsi bazeni pa imajo tudi vodne efekte, whirlpoole in podvodne masaže. V poletnih mesecih ponudbo zaokrožajo poletna animacija, otroški vrtec in gostinska dejavnost.
Kipi Angeli se nahajajo na ravnici na zahodnem delu Maribora. Ležijo sredi travnika v bližini Kamniškega drevoreda. Kipi so bili zgrajeni leta 2004 in so visoki približno tri metre. Predstavljajo tri angele. Na prvi pogled so si zelo podobni, vendar ima vsak drugo obliko glave in barvo. So rumene, zelene in rožnate barve. Iz pobarvanega cementa jih je izdelala akademska slikarka Lučka Koščak. Koblarjev zaliv je poznan po Gostilni Koblarjev zaliv, ki že več kot 40 let razvaja svoje goste s celovito in izbrano gostinsko ponudbo. Poleg tega je zaliv znan kot izhodišče za vožnjo s splavom, ki jo organizira Turistično društvo Maribor. Vožnja poteka od Koblarjevega zaliva do Lenta in obsega predstavitev splavarjenja skozi zgodovino in splavarski krst enega od udeležencev. Račji dvor leži sredi vinorodnih gričev.Vse do leta 1937 je pripadal benedektinskemu samostanu iz Admonta. Ta je imel v tej krajih veliko posesti, predvsem vinograde. Jedro predstavlja vzhodni trakt s križno obokano vinsko kletjo, ki izhaja iz 17. stoletja. Južni in zahodni gospodarski trakt sta bila prizidana v 18. stoletju. Račji dvor je takrat dobil poznobaročno, klasicistično podobo. V sredini 19. stoletja so v severni del vzhodnega trakta postavili veliko leseno prešo, v drugi polovici 19. stoletja pa so pozidali še severni trakt.
Stadion Ljudski vrt se nahaja blizu samega centra mesta Maribor. Je drugi največji nogometni stadion v Sloveniji in ponos ter značilnost mesta. Je najsodobneje urejen urejen slovenski stadion. Stadion Ljudski vrt je bil zgrajen leta 1962 in je dobil po mariborskem javnem drevesnem parku.

Ali želite, da se vaša namestitev, gostilna, lokal, storitev ... predstavi na tem mestu po ceni 300€ za celo leto?

Prostor je samo za enega ponudnika!

Vaša predstavitev se bo pojavila na Maribor - Koroška vrata in tudi na vseh krajih/izletih, ki spadajo v okviru Maribor z okolico in to samo za 300€ na leto.

Kaj vse dobite za to ceno:
1. Večjo prepoznavnost (Poročila o obisku)
2. Povečano možnost, da nekdo najame, kupi, rezervira vašo storitev/produkt
3. Možnost za višjo pozicijo v iskalnikih (Google) zaradi povezave na vašo spletno stran

info@kraji.eu


Pomembni na zemljevidu Slovenije

Fotografije

Koroška vrata - Stadion Ljudski vrt <br> Stadion Ljudski vrt v Mariboru

Fotografija: 3240-0

Stadion Ljudski vrt

Stadion Ljudski vrt v Mariboru
Koroška vrata - Kipi Angeli <br> Kipi Angeli pri Mariboru

Fotografija: 3261-0

Kipi Angeli

Kipi Angeli pri Mariboru
Koroška vrata - Račji dvor

Fotografija: 3263-0

Koroška vrata - Koblarjev zaliv

Fotografija: 3281-1

Koroška vrata - Gostilna Koblarjev zaliv

Fotografija: 3282-2

Koroška vrata - Fontana

Fotografija: 3290-2

Hoteli, apartmaji in sobe

Booking.com
Maribor
od 22.5 €
od 33 €
Maribor
od 111.6 €
od 120.9 €
Destinacija:
Datum prijave:
Datum odjave:

Informacije, izleti, ...

Podatki

Občina: MARIBOR (110871 prebivalcev)

Naselja v občini:

Maribor (94642 prebivalcev), Limbuš (1988), Kamnica (1644), Pekre (1465), Razvanje (1287),

Bresternica (1284), Rošpoh - del (776), Zrkovci (753), Dogoše (726), Trčova (693), Hrastje (553), Malečnik (507), Počehova (405), Ruperče (395), Jelovec (329), Laznica (314), Ribniško selo (301), Metava (293), Meljski Hrib (292), Celestrina (286), Vinarje (234), Šober (232), Gaj nad Mariborom (216), Vodole (214), Srednje (184), Za Kalvarijo (157), Pekel (156), Hrenca (140), Nebova (129), Vrhov Dol (117), Zgornji Slemen - del (87), Grušova (72)