Radeče - Splavarjanje na Savi - Splavarjanje na Savi
Koroško - savinjskaRadeče - Splavarjanje na Savi

Radeče - Splavarjanje na Savi 

Trenutno
;;light
10
Jutri
overcast;;light
5 14
25.02.2024
prevCloudy;;light
0 14

Interaktivni zemljevid z znamenitostmi

Po reki Savi je včasih potekal živahen rečni promet. Ker so bile Radeče v tistem obdobju osrednje pristanišče na Savi, je zgodovina ljudi in kraja tesno povezana s splavarjenjem. Mnogim domačinom je ta dejavnost kar 500 let omogočala dostojno življenje.
Splavarji, ki so opravljali spoštovan in zahteven poklic, so na svojih flosih prevažali večinoma les. Njihovo delo je bilo nevarno, saj so po reki Savi, Savinji in Donavi včasih pluli vse tja do Beograda in nato naprej do Črnega morja. S prihodom železnice leta 1862 je splavarska dejavnost začela počasi zamirati, vendar pa so šege, navade in flosarska tradicija v teh koncih pustili neizbrisen pečat. Obiskovalci se lahko udeležijo splavarjenja od meseca aprila do oktobra. S splavom se podajo na dveurno vožnjo po reki Savi in se preko zanimive pripovedi, plesa in glasbe spoznajo z zahtevnim življenjem splavarjev ter z njihovimi navadami. Obiskovalci doživijo tudi čisto pravi splavarski krst, šaljiv običaj sprejema zelencev med izkušene. Program splavarjenja prilagodijo tudi posebnim željam, z veseljem pa pokažejo še ostale znamenitosti kraja. Med zanimiva doživetja v Radečah spadajo tudi učna pot Savus, ročna izdelava papirja s papirmoharjem, ogled etnološke zbirke Ključevšek, oglarjenje, ogled Ostrovrharjeve vinske gorice in drugo. Učna pot je pet kilometrov dolga krožna pot, ki nudi inovativno interpretacijo kulturne in naravne dediščine. Izhodišče je pri turistično informacijskem parku Savus, njen simbol pa predstavlja antično rečno božanstvo Savus. Večji del učne poti poteka ob Savi ter obenem ob eni najdaljših in najlepših ribolovnih tras v Evropi. V avtentični papirniški delavnici se obiskovalci skupaj s papirmoharjem sprehodijo skozi zgodovino te dejavnosti in se preizkusijo v kreativnem in zabavnem početju izdelave papirja.
V okviru oglarjenja si obiskovalci ogledajo tradicionalen način priprave kope in pridobivanja oglja. V času, ko se kuha kopa, so organizirani tudi številni zanimivi spremljevalni dogodki. Etnološka zbirka predstavlja neprecenljiv prispevek k spoznavanju krajevne preteklosti.

Ali želite, da se vaša namestitev, gostilna, lokal, storitev ... predstavi na tem mestu po ceni 300€ za celo leto?

Prostor je samo za enega ponudnika!

Vaša predstavitev se bo pojavila na Radeče - Splavarjanje na Savi in tudi na vseh krajih/izletih, ki spadajo v okviru Radeče in to samo za 300€ na leto.

Kaj vse dobite za to ceno:
1. Večjo prepoznavnost (Poročila o obisku)
2. Povečano možnost, da nekdo najame, kupi, rezervira vašo storitev/produkt
3. Možnost za višjo pozicijo v iskalnikih (Google) zaradi povezave na vašo spletno stran

info@kraji.eu


Pomembni na zemljevidu Slovenije

Fotografije

Splavarjanje na Savi - Splav v Radečah

Fotografija: 1140095-0

Splav v Radečah
Splavarjanje na Savi - Radeče - Splavarjanje na Savi

Fotografija: 1140095-1

Radeče - Splavarjanje na Savi
Splavarjanje na Savi - Splavarjanje na Savi

Fotografija: 1140095-2

Splavarjanje na Savi
Splavarjanje na Savi - Splav ob izlivu Sopote v Savo

Fotografija: 1140095-3

Splav ob izlivu Sopote v Savo

Hoteli, apartmaji in sobe

Booking.com
Radeče
od 77.62 €
Radeče
od 25 €
od 50 €
Destinacija:
Datum prijave:
Datum odjave:

Podatki

Občina: RADEČE (4211 prebivalcev)

Naselja v občini:

Radeče (2033 prebivalcev), Jagnjenica (298), Vrhovo (268), Svibno (164), Žebnik (142),

Obrežje (142), Jelovo (141), Počakovo (127), Njivice (107), Močilno (101), Zagrad (93), Log pri Vrhovem (86), Hotemež (82), Brunška Gora (79), Prapretno (73), Stari Dvor (64), Goreljce (64), Dobrava (50), Čimerno (39), Zavrate (21), Rudna vas (20), Brunk (9), Loška Gora (8)