Slovenska vas - Slovenska vas
Obalno - notranjskaSlovenska vas

Slovenska vas

Danes
overcast;;light
7 11
Jutri
overcast;RA;light
7 9
02.03.2024
overcast;RA;light
5 10

Interaktivni zemljevid z znamenitostmi

Slovenska vas je manjše naselje, ki spada v Obcino Pivka. Mestno naselje Pivka se razprostira v Pivški kotlini, ki je pokrajinsko razgibana dolina med visokimi dinarskimi planotami, Brkini in slikovitim Krasom.
Zgornji del kotline med Snežnikom in Prestrankom se imenuje Zgornja Pivka, spodnji del kotline med Postojnskimi vrati in Nanosom pa Spodnja Pivka. Pivka je središce Zgornje Pivke in sedež obcine Pivka. Slovenska vas je majhna vasica severovzhodno od Pivke, v bližini je tudi Petelinjsko jezero. V obcini Pivka je kar dvanajst presihajocih jezer, od katerih sta vecji in obstojnejši Palško ter Petelinjsko jezero. Petelinjsko jezero se razprostira severovzhodno od vasi v smeri proti cerkvi svete Trojice. Jezero ovalne oblike je drugo najvecje presihajoce jezero na Pivškem in v njem je voda povprecno okoli pol leta. Nekdaj je bil predel Petelinjskega jezera del vojaškega poligona, ki ga je v ta namen izkorišcala že avstro-ogrska vojska, kasneje pa tudi italijanska in jugoslovanska. Jezero je sedaj kot del naravnega obmocja posebnega varstvenega prometa Snežnik – Pivka vkljuceno v omrežje Natura 2000. Slovenska vas se nahaja ob stranski cesti, ki se od glavne ceste Postojna – Pivka odcepi v Petelinjah. Je manjša vas s pritlicnimi, vogalnimi in stegnjenimi, v vecini že prenovljenimi nekdaj kmeckimi domacijami. Strehe hiš so strme, ohranili so se arhitekturni detajli v apnencu in vodnjaki s kapnico.
Med glavne kmetijske dejavnosti spadajo pridelava krompirja, ovsa, vzreja govedi, kot tudi sadjarstvo in cebelarstvo. Ime vasi se je leta 1955 spremenilo iz imena Nemška vas v ime Slovenska vas. Lokalna cerkev je posvecena svetemu Andreju.

Ali želite, da se vaša namestitev, gostilna, lokal, storitev ... predstavi na tem mestu po ceni 300€ za celo leto?

Prostor je samo za enega ponudnika!

Vaša predstavitev se bo pojavila na Slovenska vas in tudi na vseh krajih/izletih, ki spadajo v okviru Pivka z okolico in to samo za 300€ na leto.

Kaj vse dobite za to ceno:
1. Večjo prepoznavnost (Poročila o obisku)
2. Povečano možnost, da nekdo najame, kupi, rezervira vašo storitev/produkt
3. Možnost za višjo pozicijo v iskalnikih (Google) zaradi povezave na vašo spletno stran

info@kraji.eu


Pomembni na zemljevidu Slovenije

Fotografije

Slovenska vas - Slovenska vas pri Pivki

Fotografija: 6240-0

Slovenska vas pri Pivki
Slovenska vas - Slovenska vas

Fotografija: 6240-1

Slovenska vas
Slovenska vas - Slovenska vas v občini Pivka

Fotografija: 6240-2

Slovenska vas v občini Pivka
Slovenska vas - Osrednji poligon SV Postojna

Fotografija: 6240-3

Osrednji poligon SV Postojna
Slovenska vas - Cerkev sv. Andreja

Fotografija: 6241-0

Hoteli, apartmaji in sobe

Booking.com
Destinacija:
Datum prijave:
Datum odjave:

Podatki

Občina: PIVKA (6044 prebivalcev)

Naselja v občini:

Pivka (2109 prebivalcev), Zagorje (362), Kal (340), Dolnja Košana (322), Petelinje (308),

Trnje (268), Selce (260), Narin (210), Palčje (199), Klenik (177), Juršče (147), Gornja Košana (138), Nadanje selo (135), Parje (115), Neverke (112), Šmihel (105), Drskovče (100), Nova Sušica (96), Mala Pristava (69), Volče (67), Suhorje (66), Gradec (61), Velika Pristava (56), Stara Sušica (55), Čepno (53), Buje (53), Slovenska vas (39), Šilentabor (13), Ribnica (9)