Blejski grad - Grajska kapela - Grajska kapela
GorenjskaBlejski grad - Grajska kapela

Blejski grad - Grajska kapela

Danes
clear;;light
-6 7
Jutri
partCloudy;;light
-2 8
21.01.2022
partCloudy;;light
-5 3

Interaktivni zemljevid z znamenitostmi

Grajska kapela je posvečena briksenškima škofoma sv. Ingenuinu in sv. Albuinu. Gotska kapela je pravilno orientirana na vzhod. Kapela je bila baročno obokana in povišana po drugem potresu leta 1690. Kapelo so v času baročne prezidave okrasili z iluzionističnimi freskami. V prezbiteriju ob oltarju lahko vidimo podobo nemškega cesarja Henrika II. in njegove žene Kunigunde, ki sta darovala grad Brixnu. V tem delu je tudi stara oltarna freska Marijin prt. Na oltarju je moderen kip Marije pomočnice z otrokom, ki ga je naredil kipar Slavko Oblak. Kip je Bled dobil v dar ob tisočletnici. Za kipom Marije se nahajajo stopnice, ki so prinešene z otoka na Bledu. Freske v ladji kapele prikazujejo različne svečenike, ki so sv. Kasijan, ki ga mučijo njegovi učenci, Ignacij Loyolski, ustanovitelj jezuitskega reda, sv. Jožef, sv. Neža in Brixenški grb – jagnje božje z mitro in bandero. Balkon je povezan s sprejemnico v glavnem poslopju.

GoOpti - prevozi na letališča in letalske karte

GoOpti  - prevozi na letališča in letalske karte

info@goopti.com
01 320 4530
www.goopti.com

Spletno mesto GoOpti ponuja najbolj zanesljive prevoze na letališča v Italiji, Avstriji, Nemčiji, na Madžarskem, v Sloveniji in na Hrvaškem ter najugodnejše letalske karte.


Najbolj zanesljiv prevoz na letališče
Po nakupu letalske karte je navadno naša naslednja skrb, kako organizirati prevoz na letališče. GoOpti vam ponuja prevoz na letališča v Sloveniji, Italiji, na Hrvaškem, v Avstriji in Nemčiji. Prevoz na letališče lahko kupite prek spletne strani ali mobilne aplikacije in ga povsem prilagodite svojim potrebam, saj vam GoOpti ponuja številne prednosti:
Zanesljivost
GoOpti je specializiran v tem, da pri organizaciji in izvedbi prevozov na letališča zagotavlja največjo mero zanesljivosti. Operativni center 24 ur na dan in vse dni v letu budno nadzoruje stanje na cestah, poleg tega pa je GoOpti edini, ki ponuja garancijo paketa Popolna brezskrbnost. Če zaradi razmer na cesti zamudite let, vam GoOpti priskrbi novo letalsko vozovnico (ali nadomestni prevoz).
Udobje in fleksibilnost
GoOpti ponuja možnost pobiranja (in odlaganja) na domu oziroma na izbranem naslovu. GoOpti je zasnovan tako, da se prilagodi potrebam potnikov in jim omogoča, da izberejo želeni čas odhoda.
Ugodne cene
GoOpti je razvil inovativen sistem, ki prepoznava in napoveduje povpraševanje, hkrati pa optimizira prostor v vozilih in potek vožnje. To potnikom omogoča najugodnejšo ceno prevoza, če rezervirajo vsaj 2 meseca vnaprej ali so časovno fleksibilni. Pri GoOpti prevozih na letališča si velja zapomniti: prej ko rezervirate in bolj ko ste prilagodljivi, ceneje potujete.
Profesionalnost
GoOpti prevoze na letališča opravljajo profesionalni vozniki, usposobljeni za izpolnjevanje najvišjih standardov. S ponudbo skupinskih in zasebnih prevozov na letališča predstavlja GoOpti najbolj priročno in zanesljivo rešitev, zlasti za tiste, ki živijo v majhnih in srednje velikih mestih brez lokalnega letališča ali kjer lokalno letališče ne ponuja velike izbire letalskih povezav in nizkocenovnih letov.
Najugodnejše letalske karte
V sodelovanju s partnerskim podjetjem vam GoOpti ponuja tudi ugodne lete v kombinaciji z GoOpti prevozi ter edinstveno jamstvo, ki vam v primeru zamude povezovalnega leta zagotovi povračilo stroškov ali nadomestni prevoz. Preverite izbor najbolj vročih letalskih kart!


Pomembni na zemljevidu Slovenije

Video posnetki

Fotografije

Grajska kapela - Grajska kapela

Fotografija: 175-0

Grajska kapela
Grajska kapela - Gotska kapela posvečena škofu sv. Albuinu in sv. Ingenuinu

Fotografija: 175-1

Gotska kapela posvečena škofu sv. Albuinu in sv. Ingenuinu
Grajska kapela - Freske v grajski kapeli na Blejskem gradu

Fotografija: 175-2

Freske v grajski kapeli na Blejskem gradu
Grajska kapela - Freske okrog oltarja v grajski kapeli

Fotografija: 175-3

Freske okrog oltarja v grajski kapeli
Grajska kapela - Oltar

Fotografija: 175-4

Oltar
Grajska kapela - Freska, ki upodablja nemškega cesarja Henrika II.

Fotografija: 175-5

Freska, ki upodablja nemškega cesarja Henrika II.
Grajska kapela - Zahodna stran grajske kapele

Fotografija: 175-6

Zahodna stran grajske kapele

Hoteli, apartmaji in sobe

Booking.com
Bled
od 63 €
Destinacija:
Datum prijave:
Datum odjave:

Informacije, izleti, ...

Podatki

Občina: BLED (7873 prebivalcev)

Naselja v občini:

Bled (4944 prebivalcev), Zasip (1024), Ribno (607), Bohinjska Bela (547), Koritno (232),

Selo pri Bledu (216), Bodešče (168), Obrne (68), Kupljenik (50), Slamniki (17)