Strunjan - Kamp Strunjan - Strunjan - Kamp Strunjan
Obalno - notranjskaStrunjan - Kamp Strunjan

Strunjan - Kamp Strunjan

Trenutno
prevCloudy;RA;mod
6
Jutri
overcast;RASN;light
4 5
03.12.2021
partCloudy;;mod
1 4

Interaktivni zemljevid z znamenitostmi

Strunjan je letoviški kraj v Strunjanskem zalivu, ki se nahaja med Izolo in Piranom. Turistično je manj razvit od Portoroža, čeprav so tudi tukaj hoteli, namenjeni predvsem tistim, ki si želijo mirnejšega oddiha. Strunjan sestavljajo zaselki Marčane, Karbonar, Ronek, Pretski Grič in Sv. Duh. V naselju se odcepi krajevna cesta, ki vodi preko Pacuga in Belega križa v sosednji Piran. Prebivalci se ukvarjajo s sadjarstvom, vinogradništvom, pridelovanjem zgodnjih vrtnin in oljkarstvom. V bližini rtiča Strunjan se nahaja cerkev Marijinega prikazovanja in nekdanji benediktinski samostan. V Strunjanu imajo italijansko in slovensko osnovno šolo. Del območja v Strunjanu je zaščiten kot Krajinski park Strunjan. V park spadajo Strunjanske soline, Strunjanski klif, Pinjev drevored in laguna Stjuža, ki je edina morska laguna na slovenski obali.
Kamp Strunjan se nahaja znotraj Krajinskega parka Strunjan. Kamp nudi okoli 150 parcel, ki so namenjene avtodomom in prikolicam. Na manjšem griču nad kampom se razprostira šotorišče, kjer je prostora za okoli 50 šotorov s čudovitim razgledom na zaliv in soline. Gostom je na voljo restavracija v kampu, trgovina okoli 150 metrov iz kampa, otroško igrišče, brezplačen wifi na določenem območju kampa, električni priključki in drugo. Gostom je na razpolago tudi brezplačen vstop na plažo bližnjega hotela Krka. Gostom kampa so na voljo številne aktivnosti, kot je kopanje, različni vodni športi, sprehajanje, kolesarjenje, bližina naravnega zdravilišča pa nudi savne, fitnes, bazene, odbojko na mivki, mini golf, košarko in drugo.
V bližini kampa Strunjan se nahaja Porečanka – Parenzana, ki je bila ozkotirna železnica in je potekala od Trsta do Poreča. Bila je izrednega gospodarskega pomena, ker je pripomogla k razširitvi vina in poljščin. Danes je po stari trasi Porečanke speljana kolesarska pot, ki se imenuje Pot zdravja in prijateljstva.

Istrian Olive Villa

Istrian Olive Villa

Naslov: Boršt 67, 6273 Marezige

Tel: 041 975 027
info@istrianolivevilla.si
istrianolivevilla.si


Apartma se nahaja v Borštu, slovenski istri, v zaledju slovenske obale. Boršt je kraj oddaljen približno 14km od Kopra. Območje, ki je znano po dobremu vinu in oljčnemu olju. V okolici je veliko dobrih vinarjev in oljkarjev kjer lahko poskusite njihove vrhunske izdelke. Apartma je zgrajen v tradicionalnem istrskem slogu (istrski kamni), na mirnem območju, obdan z naravo tako da je odličen za odmor. Pred apartmajem je možno zaplavati v lepem bazenu. Ima tudi pokrito teraso, z mizo in žarom katera je odlična za piknike.
Apartma ima 2 spalnici z 5 posteljami, dnevno sobo s televizorjem, mizico, kavčom wifi-jem in kuhinjo z vsemi kuhinjskimi pripomočki in veliko jedilno mizo. Sta tudi 2 kopalnici. Ena ima zunanji dostop, druga pa je zraven spalnic.


Pomembni na zemljevidu Slovenije

Video posnetki

Fotografije

Kamp Strunjan - Strunjan - Kamp Strunjan

Fotografija: 2501020-0

Strunjan - Kamp Strunjan
Kamp Strunjan - Restavracija

Fotografija: 2501020-1

Restavracija
Kamp Strunjan - Vhod

Fotografija: 2501020-2

Vhod
Kamp Strunjan - Počitniške hiške

Fotografija: 2501020-3

Počitniške hiške
Kamp Strunjan - Cesta do kampa v Strunjanu

Fotografija: 2501020-4

Cesta do kampa v Strunjanu
Kamp Strunjan - Predor, ki vodi do kolesarske steze Parenzane med Portorožem in Izolo

Fotografija: 2501020-5

Predor, ki vodi do kolesarske steze Parenzane med Portorožem in Izolo

Hoteli, apartmaji in sobe

Booking.com
Strunjan
od 82 €
od 126 €
Strunjan
od 109.35 €
Strunjan
Destinacija:
Datum prijave:
Datum odjave:

Informacije, izleti, ...

Podatki

Občina: PIRAN (17643 prebivalcev)

Naselja v občini:

Lucija (6057 prebivalcev), Piran (3804), Portorož (2928), Seča (1231), Parecag (991),

Sečovlje (778), Strunjan (610), Dragonja (430), Sv. Peter (392), Nova vas nad Dragonjo (234), Padna (188)