Ljubljana - Frischeva hiša - Frischeva hiša
OsrednjeslovenskaLjubljana - Frischeva hiša

Ljubljana - Frischeva hiša

Danes
partCloudy;;light
-2 4
Jutri
partCloudy;SN;
-5 5
23.01.2022
partCloudy;SN;
-2 6

Interaktivni zemljevid z znamenitostmi

Prešernov trg se nahaja v samem starem jedru Ljubljane. Velja za enega najbolj živahnih in najlepših ljubljanskih trgov. Na njem najbolj izstopajo frančiškanska cerkev Marijinega oznanjenja, spomenik pesnika Franceta Prešerna in čudovito Plečnikovo Tromostovje.
Trg ima večstoletno zgodovino in njegovo podobo je ves čas narekovala prvotna avguštinska, kasneje frančiškanska cerkev s samostanom, ki je bila sezidana v sredini 17. stoletja. Ob koncu 19. stoletja je bil Prešernov trg večinoma oblikovan, zgrajene so bile Mayerjeva palača, Frischova in Seunigova hiša, na drugi strani reke pa Kresija in Filipov dvorec. V začetku 20. stoletja sta bili v secesijskem slogu zgrajeni Urbančeva veleblagovnica in prenovljena Hauptmannova hiša. Med obema svetovnima vojnama je bila med Hribarjevim nabrežjem in Wolfovo zgrajena moderna fasada Mayerjeve veleblagovnice, Tromostovje, trg pa se je razširil čez Ljubljanico. Frischova hiša, ki stoji na Prešernovem trgu 3, je dobila ime po Ivanu Frischu. Trgovsko-stanovanjska stavba je bila sezidana med letoma 1896 in 1897. Sezidal jo je stavbenik Filip Supančič. Frischova hiša ima stolpič in vogalni pomol ter predstavlja vstop v Čopovo ulico. Poleg historičnega okrasja se v Ljubljani prvič pojavljajo tudi secesijski elementi, okras je nad okni prvega nadstropja, na vogalnem pomolu in pod strešnim vencem.
Na trgu pred Hauptmannovo hišo stoji zanimiva maketa središča Ljubljane, na kateri si lahko iz ptičje perspektive ogledamo, kakšno je staro mestno jedro. Prešernov trg je prizorišče številnih dogajanj, ki pritegnejo mnoge tuje in domače obiskovalce.

GoOpti - prevozi na letališča in letalske karte

GoOpti  - prevozi na letališča in letalske karte

info@goopti.com
01 320 4530
www.goopti.com

Spletno mesto GoOpti ponuja najbolj zanesljive prevoze na letališča v Italiji, Avstriji, Nemčiji, na Madžarskem, v Sloveniji in na Hrvaškem ter najugodnejše letalske karte.


Najbolj zanesljiv prevoz na letališče
Po nakupu letalske karte je navadno naša naslednja skrb, kako organizirati prevoz na letališče. GoOpti vam ponuja prevoz na letališča v Sloveniji, Italiji, na Hrvaškem, v Avstriji in Nemčiji. Prevoz na letališče lahko kupite prek spletne strani ali mobilne aplikacije in ga povsem prilagodite svojim potrebam, saj vam GoOpti ponuja številne prednosti:
Zanesljivost
GoOpti je specializiran v tem, da pri organizaciji in izvedbi prevozov na letališča zagotavlja največjo mero zanesljivosti. Operativni center 24 ur na dan in vse dni v letu budno nadzoruje stanje na cestah, poleg tega pa je GoOpti edini, ki ponuja garancijo paketa Popolna brezskrbnost. Če zaradi razmer na cesti zamudite let, vam GoOpti priskrbi novo letalsko vozovnico (ali nadomestni prevoz).
Udobje in fleksibilnost
GoOpti ponuja možnost pobiranja (in odlaganja) na domu oziroma na izbranem naslovu. GoOpti je zasnovan tako, da se prilagodi potrebam potnikov in jim omogoča, da izberejo želeni čas odhoda.
Ugodne cene
GoOpti je razvil inovativen sistem, ki prepoznava in napoveduje povpraševanje, hkrati pa optimizira prostor v vozilih in potek vožnje. To potnikom omogoča najugodnejšo ceno prevoza, če rezervirajo vsaj 2 meseca vnaprej ali so časovno fleksibilni. Pri GoOpti prevozih na letališča si velja zapomniti: prej ko rezervirate in bolj ko ste prilagodljivi, ceneje potujete.
Profesionalnost
GoOpti prevoze na letališča opravljajo profesionalni vozniki, usposobljeni za izpolnjevanje najvišjih standardov. S ponudbo skupinskih in zasebnih prevozov na letališča predstavlja GoOpti najbolj priročno in zanesljivo rešitev, zlasti za tiste, ki živijo v majhnih in srednje velikih mestih brez lokalnega letališča ali kjer lokalno letališče ne ponuja velike izbire letalskih povezav in nizkocenovnih letov.
Najugodnejše letalske karte
V sodelovanju s partnerskim podjetjem vam GoOpti ponuja tudi ugodne lete v kombinaciji z GoOpti prevozi ter edinstveno jamstvo, ki vam v primeru zamude povezovalnega leta zagotovi povračilo stroškov ali nadomestni prevoz. Preverite izbor najbolj vročih letalskih kart!


Pomembni na zemljevidu Slovenije

Video posnetki

Fotografije

Frischeva hiša - Frischeva hiša ob Čopovi ulici in Prešernovem trgu

Fotografija: 2018006-0

Frischeva hiša ob Čopovi ulici in Prešernovem trgu
Frischeva hiša - Frischeva hiša

Fotografija: 2018006-1

Frischeva hiša
Frischeva hiša - Frischeva hiša na Prešernovem trgu

Fotografija: 2018006-2

Frischeva hiša na Prešernovem trgu
Frischeva hiša - Frischeva hiša v Ljubljani

Fotografija: 2018006-3

Frischeva hiša v Ljubljani

Hoteli, apartmaji in sobe

Booking.com
Ljubljana
od 135 €
od 150 €
Ljubljana
od 92.7 €
od 106.2 €
Destinacija:
Datum prijave:
Datum odjave:

Podatki

Občina: LJUBLJANA (289518 prebivalcev)

Naselja v občini:

Ljubljana (280940 prebivalcev), Črna vas (990), Stanežiče (747), Srednje Gameljne (690), Spodnje Gameljne (598),

Zgornje Gameljne (533), Podmolnik (500), Medno (464), Sadinja vas (450), Mali Lipoglav (269), Podgrad (267), Besnica (233), Podlipoglav (206), Malo Trebeljevo (187), Volavlje (178), Javor (174), Dvor (172), Rašica (165), Prežganje (149), Zgornja Besnica (139), Češnjica (128), Vnajnarje (119), Veliko Trebeljevo (118), Gabrje pri Jančah (113), Mali Vrh pri Prežganju (107), Lipe (106), Pance (103), Šentpavel (100), Brezje pri Lipoglavu (84), Zagradišče (81), Tuji Grm (80), Repče (69), Ravno Brdo (60), Dolgo Brdo (60), Veliki Lipoglav (48), Selo pri Pancah (44), Toško Čelo (25), Janče (22)