Ljubljana - Bambergova hiša - Bambergova hiša
OsrednjeslovenskaLjubljana - Bambergova hiša

Ljubljana - Bambergova hiša

Trenutno
clear;;light
11
Jutri
clear;;light
0 12
03.03.2021
mostClear;;light
-2 16

Interaktivni zemljevid z znamenitostmi

Ob Miklošičevi cesti se nahajajo prelepe secesijske zgradbe, ki pritegnejo veliko domačih in tujih obiskovalcev. Cesta je bila urejena v začetku 20. stoletja. V spodnjem območju med Miklošičevim parkom in Prešernovim trgom je bila pozidana z najlepšimi secesijskimi palačami.
Njeno zgornje območje od Pražakove proti železniški in avtobusni postaji pa je bilo urejeno šele med obema vojnama. Bambergovo hišo na vogalu Dalmatinove in Miklošičeve je dal sezidati knjigarnar in tiskar Otomar Bamberg. Načrte za stavbo je naredil arhitekt Maks Fabiani. Bambergova hiša je bila zgrajena v letih od 1906 in 1907. Je edina stavba na robu Slovenskega trga, ki odstopa od vzora, ki ga je Fabiani pred tem postavil s Krisperjevo hišo. Zunanjost palače je namenoma zasnovana v modernističnem slogu, ki ne odraža več prvin secesije, temveč se navezuje na lokalno poznobaročno tradicijo patricijskih palač. Na Bambergovi hiši izstopajo mogočni navpični pasovi v sivem betonskem ometu. Keramični reliefi bradatih mož pod ostrešjem so delo avstrijskega keramika in kiparja Huga Franza Kirscha in gotovo predstavljajo osebe, ki so povezane s tiskarstvom. Nad vhodom iz pročelja zgradbe izstopa pomol, na vrhu katerega je balkon. Notranjost Bambergove hiše ni odprta za turistični ogled. Ob Miklošičevi cesti se nahajajo tudi Central Hotel, Delavska zbornica – Slovenska kinoteka, Grand Hotel Union, Krisperjeva hiša, palača Ljudske posojilnice, Regallijeva hiša, stavba Zadružne gospodarske banke, Šubičev stanovanjski blok, Zavod za zdravstveno zavarovanje.
Ob Miklošičevi cesti se razprostira Miklošičev park, katerega prvotna ureditev je bila izvedena po načrtih Vaclava Hejnica, češkega vrtnarja, ki je v Ljubljano prišel z Dunaja, da bi mesto okrasil za obisk cesarja, potem pa je ostal. Imenovan je bil za mestnega vrtnarja.

GoOpti - prevozi na letališča in letalske karte

GoOpti  - prevozi na letališča in letalske karte

info@goopti.com
01 320 4530
www.goopti.com

Spletno mesto GoOpti ponuja najbolj zanesljive prevoze na letališča v Italiji, Avstriji, Nemčiji, na Madžarskem, v Sloveniji in na Hrvaškem ter najugodnejše letalske karte.


Najbolj zanesljiv prevoz na letališče
Po nakupu letalske karte je navadno naša naslednja skrb, kako organizirati prevoz na letališče. GoOpti vam ponuja prevoz na letališča v Sloveniji, Italiji, na Hrvaškem, v Avstriji in Nemčiji. Prevoz na letališče lahko kupite prek spletne strani ali mobilne aplikacije in ga povsem prilagodite svojim potrebam, saj vam GoOpti ponuja številne prednosti:
Zanesljivost
GoOpti je specializiran v tem, da pri organizaciji in izvedbi prevozov na letališča zagotavlja največjo mero zanesljivosti. Operativni center 24 ur na dan in vse dni v letu budno nadzoruje stanje na cestah, poleg tega pa je GoOpti edini, ki ponuja garancijo paketa Popolna brezskrbnost. Če zaradi razmer na cesti zamudite let, vam GoOpti priskrbi novo letalsko vozovnico (ali nadomestni prevoz).
Udobje in fleksibilnost
GoOpti ponuja možnost pobiranja (in odlaganja) na domu oziroma na izbranem naslovu. GoOpti je zasnovan tako, da se prilagodi potrebam potnikov in jim omogoča, da izberejo želeni čas odhoda.
Ugodne cene
GoOpti je razvil inovativen sistem, ki prepoznava in napoveduje povpraševanje, hkrati pa optimizira prostor v vozilih in potek vožnje. To potnikom omogoča najugodnejšo ceno prevoza, če rezervirajo vsaj 2 meseca vnaprej ali so časovno fleksibilni. Pri GoOpti prevozih na letališča si velja zapomniti: prej ko rezervirate in bolj ko ste prilagodljivi, ceneje potujete.
Profesionalnost
GoOpti prevoze na letališča opravljajo profesionalni vozniki, usposobljeni za izpolnjevanje najvišjih standardov. S ponudbo skupinskih in zasebnih prevozov na letališča predstavlja GoOpti najbolj priročno in zanesljivo rešitev, zlasti za tiste, ki živijo v majhnih in srednje velikih mestih brez lokalnega letališča ali kjer lokalno letališče ne ponuja velike izbire letalskih povezav in nizkocenovnih letov.
Najugodnejše letalske karte
V sodelovanju s partnerskim podjetjem vam GoOpti ponuja tudi ugodne lete v kombinaciji z GoOpti prevozi ter edinstveno jamstvo, ki vam v primeru zamude povezovalnega leta zagotovi povračilo stroškov ali nadomestni prevoz. Preverite izbor najbolj vročih letalskih kart!


Pomembni na zemljevidu Slovenije

Video posnetki

Fotografije

Bambergova hiša - Bambergova hiša

Fotografija: 2015004-0

Bambergova hiša
Bambergova hiša - Bambergova hiša - Miklošičeva ulica 16

Fotografija: 2015004-1

Bambergova hiša - Miklošičeva ulica 16
Bambergova hiša - Bambergova hiša (arhitekt Maks Fabiani, 1906-1907)

Fotografija: 2015004-2

Bambergova hiša (arhitekt Maks Fabiani, 1906-1907)

Hoteli, apartmaji in sobe

Booking.com
Ljubljana
Ljubljana
od 350 €
Ljubljana
od 136 €
Destinacija:
Datum prijave:
Datum odjave:

Podatki

Občina: LJUBLJANA (289518 prebivalcev)

Naselja v občini:

Ljubljana (280940 prebivalcev), Črna vas (990), Stanežiče (747), Srednje Gameljne (690), Spodnje Gameljne (598),

Zgornje Gameljne (533), Podmolnik (500), Medno (464), Sadinja vas (450), Mali Lipoglav (269), Podgrad (267), Besnica (233), Podlipoglav (206), Malo Trebeljevo (187), Volavlje (178), Javor (174), Dvor (172), Rašica (165), Prežganje (149), Zgornja Besnica (139), Češnjica (128), Vnajnarje (119), Veliko Trebeljevo (118), Gabrje pri Jančah (113), Mali Vrh pri Prežganju (107), Lipe (106), Pance (103), Šentpavel (100), Brezje pri Lipoglavu (84), Zagradišče (81), Tuji Grm (80), Repče (69), Dolgo Brdo (60), Ravno Brdo (60), Veliki Lipoglav (48), Selo pri Pancah (44), Toško Čelo (25), Janče (22)