Ljubljana - Delavska zbornica-Slovenska kinoteka - Delavska zbornica-Slovenska kinoteka
OsrednjeslovenskaLjubljana - Delavska zbornica-Slovenska kinoteka

Ljubljana - Delavska zbornica-Slovenska kinoteka

Trenutno
clear;;light
11
Jutri
clear;;light
0 12
03.03.2021
mostClear;;light
-2 16

Interaktivni zemljevid z znamenitostmi

Ljubljana je glavno in obenem največje mesto Slovenije, ki je postala samostojna država leta 1991, leta 2004 pa članica Evropske unije. Je upravno, politično, kulturno, izobraževalno, gospodarsko, znanstveno in izobraževalno središče Slovenije. Ljubljana leži skoraj v osrčju Slovenije, nastala je na prehodu med Ljubljanskim poljem in Ljubljanskim barjem.
Zgradba nekdanje Delavske zbornice, v kateri je sedaj tudi dvorana Slovenske kinoteke, je oblikovana kot mestna palača, ki združuje veliko različnih vsebin: stanovanja, poslovne prostore, knjižnico, borzo dela, večnamensko dvorano in javno kuhinjo. Temu ustrezajo njena zasnova v obliki črke U in štirje vhodi za različne vsebine. Objekt je oblikovan kot enotno stavbno telo, ki ima poudarjen srednji del in klasično tripartitno členjeno fasado. Nad srednjim delom so kipi Lojzeta Dolinarja, ki simbolizirajo različne delavske poklice. Objekt je iz leta 1928, arhitekt pa je bil Vladimir Šubic. Na območju Miklošičeve ceste se nahajajo tudi Bambergova hiša, Central Hotel, Grand Hotel Union, Krisperjeva hiša, palača Ljudske posojilnice, Regallijeva hiša, stavba Zadružne gospodarske banke, Šubičev stanovanjski blok, Zavod za zdravstveno zavarovanje. Hotel Central je manjši poslovni hotel, ki ga odlikujejo štiri zvezdice. Gostom nudi popolno udobje in odlično lokacijo. S svojo lokacijo omogoča oglede mnogih mestnih znamenitosti kar peš. V pritličju hotela se nahaja Franky's bar, kjer imajo na razpolago bogato izbiro prigrizkov in sladic. Grand Hotel Union je bil prvi moderni hotel v Ljubljani, zgrajen v secesijskem slogu. Hotelsko zasnovo je naredil arhitekt Josip Vancaš, sezidal pa Viljem Treo. Hotel je pred več kot stoletjem veljal za pravi arhitekturni dosežek.
V neposredni bližini Miklošičeve ceste se nahaja Miklošičev park, ki je bil pred sodnijsko palačo pozidan in nato zasajen po načrtih Maksa Fabianija med letoma 1902 in 1906, le njegova južna stranica je bila zazidana šele po drugi svetovni vojni. To je bil prvi ljubljanski načrtovani trg, v celoti zgrajen po enotnem načrtu.

GoOpti - prevozi na letališča in letalske karte

GoOpti  - prevozi na letališča in letalske karte

info@goopti.com
01 320 4530
www.goopti.com

Spletno mesto GoOpti ponuja najbolj zanesljive prevoze na letališča v Italiji, Avstriji, Nemčiji, na Madžarskem, v Sloveniji in na Hrvaškem ter najugodnejše letalske karte.


Najbolj zanesljiv prevoz na letališče
Po nakupu letalske karte je navadno naša naslednja skrb, kako organizirati prevoz na letališče. GoOpti vam ponuja prevoz na letališča v Sloveniji, Italiji, na Hrvaškem, v Avstriji in Nemčiji. Prevoz na letališče lahko kupite prek spletne strani ali mobilne aplikacije in ga povsem prilagodite svojim potrebam, saj vam GoOpti ponuja številne prednosti:
Zanesljivost
GoOpti je specializiran v tem, da pri organizaciji in izvedbi prevozov na letališča zagotavlja največjo mero zanesljivosti. Operativni center 24 ur na dan in vse dni v letu budno nadzoruje stanje na cestah, poleg tega pa je GoOpti edini, ki ponuja garancijo paketa Popolna brezskrbnost. Če zaradi razmer na cesti zamudite let, vam GoOpti priskrbi novo letalsko vozovnico (ali nadomestni prevoz).
Udobje in fleksibilnost
GoOpti ponuja možnost pobiranja (in odlaganja) na domu oziroma na izbranem naslovu. GoOpti je zasnovan tako, da se prilagodi potrebam potnikov in jim omogoča, da izberejo želeni čas odhoda.
Ugodne cene
GoOpti je razvil inovativen sistem, ki prepoznava in napoveduje povpraševanje, hkrati pa optimizira prostor v vozilih in potek vožnje. To potnikom omogoča najugodnejšo ceno prevoza, če rezervirajo vsaj 2 meseca vnaprej ali so časovno fleksibilni. Pri GoOpti prevozih na letališča si velja zapomniti: prej ko rezervirate in bolj ko ste prilagodljivi, ceneje potujete.
Profesionalnost
GoOpti prevoze na letališča opravljajo profesionalni vozniki, usposobljeni za izpolnjevanje najvišjih standardov. S ponudbo skupinskih in zasebnih prevozov na letališča predstavlja GoOpti najbolj priročno in zanesljivo rešitev, zlasti za tiste, ki živijo v majhnih in srednje velikih mestih brez lokalnega letališča ali kjer lokalno letališče ne ponuja velike izbire letalskih povezav in nizkocenovnih letov.
Najugodnejše letalske karte
V sodelovanju s partnerskim podjetjem vam GoOpti ponuja tudi ugodne lete v kombinaciji z GoOpti prevozi ter edinstveno jamstvo, ki vam v primeru zamude povezovalnega leta zagotovi povračilo stroškov ali nadomestni prevoz. Preverite izbor najbolj vročih letalskih kart!


Pomembni na zemljevidu Slovenije

Video posnetki

Fotografije

Delavska zbornica-Slovenska kinoteka - Delavska zbornica-Slovenska kinoteka

Fotografija: 2015008-0

Delavska zbornica-Slovenska kinoteka
Delavska zbornica-Slovenska kinoteka - Delavska zbornica-Slovenska kinoteka - Miklošičeva cesta 26-28

Fotografija: 2015008-1

Delavska zbornica-Slovenska kinoteka - Miklošičeva cesta 26-28
Delavska zbornica-Slovenska kinoteka - Slovenska kinoteka

Fotografija: 2015008-2

Slovenska kinoteka
Delavska zbornica-Slovenska kinoteka - Kinoteka

Fotografija: 2015008-3

Kinoteka
Delavska zbornica-Slovenska kinoteka - Delavska zbornica

Fotografija: 2015008-4

Delavska zbornica
Delavska zbornica-Slovenska kinoteka - Delavska zbornica - Kipi (kipar Lojze Dolinar)

Fotografija: 2015008-5

Delavska zbornica - Kipi (kipar Lojze Dolinar)
Delavska zbornica-Slovenska kinoteka - Kipi na vrhu Delavske zbornice

Fotografija: 2015008-6

Kipi na vrhu Delavske zbornice

Hoteli, apartmaji in sobe

Booking.com
Ljubljana
od 59 €
Destinacija:
Datum prijave:
Datum odjave:

Podatki

Občina: LJUBLJANA (289518 prebivalcev)

Naselja v občini:

Ljubljana (280940 prebivalcev), Črna vas (990), Stanežiče (747), Srednje Gameljne (690), Spodnje Gameljne (598),

Zgornje Gameljne (533), Podmolnik (500), Medno (464), Sadinja vas (450), Mali Lipoglav (269), Podgrad (267), Besnica (233), Podlipoglav (206), Malo Trebeljevo (187), Volavlje (178), Javor (174), Dvor (172), Rašica (165), Prežganje (149), Zgornja Besnica (139), Češnjica (128), Vnajnarje (119), Veliko Trebeljevo (118), Gabrje pri Jančah (113), Mali Vrh pri Prežganju (107), Lipe (106), Pance (103), Šentpavel (100), Brezje pri Lipoglavu (84), Zagradišče (81), Tuji Grm (80), Repče (69), Ravno Brdo (60), Dolgo Brdo (60), Veliki Lipoglav (48), Selo pri Pancah (44), Toško Čelo (25), Janče (22)