Ljubljana - Regallijeva hiša - Regallijeva hiša
OsrednjeslovenskaLjubljana - Regallijeva hiša

Ljubljana - Regallijeva hiša

Trenutno
clear;;light
4
Jutri
clear;;light
-3 12
02.03.2021
clear;;light
0 12

Interaktivni zemljevid z znamenitostmi

Ljubljana je največje mesto Slovenije in obenem glavno mesto, ki leži skorajda v osrčju Slovenije. Nastala je na prehodu med Ljubljanskim barjem in Ljubljanskim poljem, kjer si je reka Ljubljanica utrla pot skozi nizko gričevje. Središče Ljubljane je posejano z raznovrstnimi restavracijami, bari, kavarnami, slaščičarnami in trgovinami.
Miklošičeva cesta je bila urejena v začetku 20. stoletja. V spodnjem območju med Prešernovim trgom in Miklošičevim parkom je bila pozidana z najbolj kakovostnimi in veličastnimi secesijskimi palačami. Miklošičevo cesto in Miklošičev park je zasnoval Maks Fabiani. Imenujeta se po profesorju slavistike na dunajski univerzi, Franu Miklošiču. V parku je njegovo marmorno doprsje nadomestilo kip Franca Jožefa. Zgornji del Miklošičeve ceste od Pražakove proti železniški in avtobusni postaji je bil urejen šele med obema vojnama. Načrte za Regallijevo hišo je naredil arhitekt Fran Berneker (1904 - 1906), ki je bil sicer po poklicu kipar in avtor enega najlepših ljubljanskih spomenikov, spomenika Primožu Trubarju v Tivolskem parku. Zgradba s pomolom in stolpičem nad njim zaključuje jugovzhodni vogal Miklošičevega parka, pročelje je zgoraj zaključeno z vencem v obliki valovnice nad okni drugega nadstropja in okrašeno z glaziranimi keramičnimi ploščicami zelene barve. Bernekerjevo delo so tudi bakrena vrata v zgradbo, z dvema plitkima reliefoma, ki prikazujeta alegoriji Dneva in Noči. Tudi kamniti plastiki atlantov, ki nosita vogalni pomol, sta bili narejeni po Bernekarjevi predlogi.
Na območju Miklošičeve ceste so med znamenitimi zgradbami tudi Šubičev stanovanjski blok, stavba Zadružne gospodarske banke, palača Ljudske posojilnice, Grand Hotel Union, Delavska zbornica – Slovenska kinoteka, Bambergova hiša, Central Hotel, Krisperjeva hiša in Zavod za zdravstveno zavarovanje.

GoOpti - prevozi na letališča in letalske karte

GoOpti  - prevozi na letališča in letalske karte

info@goopti.com
01 320 4530
www.goopti.com

Spletno mesto GoOpti ponuja najbolj zanesljive prevoze na letališča v Italiji, Avstriji, Nemčiji, na Madžarskem, v Sloveniji in na Hrvaškem ter najugodnejše letalske karte.


Najbolj zanesljiv prevoz na letališče
Po nakupu letalske karte je navadno naša naslednja skrb, kako organizirati prevoz na letališče. GoOpti vam ponuja prevoz na letališča v Sloveniji, Italiji, na Hrvaškem, v Avstriji in Nemčiji. Prevoz na letališče lahko kupite prek spletne strani ali mobilne aplikacije in ga povsem prilagodite svojim potrebam, saj vam GoOpti ponuja številne prednosti:
Zanesljivost
GoOpti je specializiran v tem, da pri organizaciji in izvedbi prevozov na letališča zagotavlja največjo mero zanesljivosti. Operativni center 24 ur na dan in vse dni v letu budno nadzoruje stanje na cestah, poleg tega pa je GoOpti edini, ki ponuja garancijo paketa Popolna brezskrbnost. Če zaradi razmer na cesti zamudite let, vam GoOpti priskrbi novo letalsko vozovnico (ali nadomestni prevoz).
Udobje in fleksibilnost
GoOpti ponuja možnost pobiranja (in odlaganja) na domu oziroma na izbranem naslovu. GoOpti je zasnovan tako, da se prilagodi potrebam potnikov in jim omogoča, da izberejo želeni čas odhoda.
Ugodne cene
GoOpti je razvil inovativen sistem, ki prepoznava in napoveduje povpraševanje, hkrati pa optimizira prostor v vozilih in potek vožnje. To potnikom omogoča najugodnejšo ceno prevoza, če rezervirajo vsaj 2 meseca vnaprej ali so časovno fleksibilni. Pri GoOpti prevozih na letališča si velja zapomniti: prej ko rezervirate in bolj ko ste prilagodljivi, ceneje potujete.
Profesionalnost
GoOpti prevoze na letališča opravljajo profesionalni vozniki, usposobljeni za izpolnjevanje najvišjih standardov. S ponudbo skupinskih in zasebnih prevozov na letališča predstavlja GoOpti najbolj priročno in zanesljivo rešitev, zlasti za tiste, ki živijo v majhnih in srednje velikih mestih brez lokalnega letališča ali kjer lokalno letališče ne ponuja velike izbire letalskih povezav in nizkocenovnih letov.
Najugodnejše letalske karte
V sodelovanju s partnerskim podjetjem vam GoOpti ponuja tudi ugodne lete v kombinaciji z GoOpti prevozi ter edinstveno jamstvo, ki vam v primeru zamude povezovalnega leta zagotovi povračilo stroškov ali nadomestni prevoz. Preverite izbor najbolj vročih letalskih kart!


Pomembni na zemljevidu Slovenije

Video posnetki

Fotografije

Regallijeva hiša - Regallijeva hiša

Fotografija: 2015005-0

Regallijeva hiša
Regallijeva hiša - Regallijeva hiša - Miklošičeva cesta 18

Fotografija: 2015005-1

Regallijeva hiša - Miklošičeva cesta 18

Hoteli, apartmaji in sobe

Booking.com
Ljubljana
od 136 €
Ljubljana
od 62.9 €
od 75.65 €
Ljubljana
Ljubljana
Destinacija:
Datum prijave:
Datum odjave:

Podatki

Občina: LJUBLJANA (289518 prebivalcev)

Naselja v občini:

Ljubljana (280940 prebivalcev), Črna vas (990), Stanežiče (747), Srednje Gameljne (690), Spodnje Gameljne (598),

Zgornje Gameljne (533), Podmolnik (500), Medno (464), Sadinja vas (450), Mali Lipoglav (269), Podgrad (267), Besnica (233), Podlipoglav (206), Malo Trebeljevo (187), Volavlje (178), Javor (174), Dvor (172), Rašica (165), Prežganje (149), Zgornja Besnica (139), Češnjica (128), Vnajnarje (119), Veliko Trebeljevo (118), Gabrje pri Jančah (113), Mali Vrh pri Prežganju (107), Lipe (106), Pance (103), Šentpavel (100), Brezje pri Lipoglavu (84), Zagradišče (81), Tuji Grm (80), Repče (69), Dolgo Brdo (60), Ravno Brdo (60), Veliki Lipoglav (48), Selo pri Pancah (44), Toško Čelo (25), Janče (22)