Ljubljana - Stari trg 7 - Stari trg 7
OsrednjeslovenskaLjubljana - Stari trg 7

Ljubljana - Stari trg 7

Interaktivni zemljevid z znamenitostmi

Središče slikovitega Starega trga je bilo v okolici cerkve sv. Jakoba, na razširjenem območju, kjer se srečujejo Stari trg, Levstikov trg in Gornji trg. Ta predel Ljubljane je bil v srednjem veku v posesti stiškega in kostanjeviškega cistercijanskega reda.
Na predelu Starega trga se nahajajo prijetne gostišča in trgovine. V tem okolju sta se rodila zgodovinar in pisec Valvasor in slikar Jama. Na njunih rojstnih hišah sta vzidani spominski plošči. Med znamenitostmi najbolj izstopajo Stiški dvorec, ki je bil mestna rezidenca stiških opatov, Schweigerjeva hiša, kjer je živela slovenska pesnica Lily Novy ter Herkulov vodnjak, izvirnik se nahaja v preddverju Mestne hiše. Hiša na Starem trgu 7 stoji v strnjenem nizu pozidave, na vzhodnem delu trga. Je dvonadstropna globinsko razvita baročna meščanska hiša, ki ima triosno pročelje iz sredine 19. stoletja. V stavbi je danes znani gostinski lokal Valvas'or. Restavracija je bila odprta leta 2008 in je dobila ime po znanem Slovencu Janezu Vajkardu Valvazorju, ki se je rodil v hiši nasproti lokala. Zasnovana je kot moderen, izšiščen prostor, umeščen v star obokan ter iz pritličja dostopen lokal. Prostor restavracije je podolgovate oblike in v treh nivojih. Spodnji nivo predstavlja nivo ulice in je najbolj širok. Tukaj je tudi vhod v restavracijo. Na sredinskem nivoju je vhod v kuhinjo, dve konzolni mizici ter stopnice, ki vodijo v zlato sobo. V zlati sobi je zgornji nivo restavracije s točilnim pultom, usnjenim boksom za sedenje in mizami za tiste, ki želijo biti manj izpostavljeni ulici in bolj umaknjeni. V restavraciji prevladujejo topli toni.
Restavracija Valvas'or je namenjena ljubiteljem slastne hrane in ambienta starega mestnega jedra. V ponudbi imajo dnevno ponudbo, degustacijske menije, menije in vinsko karto. Meni zajema hladne predjedi, tople predjedi, juhe, solate, testenine in rižote, glavne jedi, biftke, ribe in sladice.

GoOpti - prevozi na letališča in letalske karte

GoOpti  - prevozi na letališča in letalske karte

info@goopti.com
01 320 4530
www.goopti.com

Spletno mesto GoOpti ponuja najbolj zanesljive prevoze na letališča v Italiji, Avstriji, Nemčiji, na Madžarskem, v Sloveniji in na Hrvaškem ter najugodnejše letalske karte.


Najbolj zanesljiv prevoz na letališče
Po nakupu letalske karte je navadno naša naslednja skrb, kako organizirati prevoz na letališče. GoOpti vam ponuja prevoz na letališča v Sloveniji, Italiji, na Hrvaškem, v Avstriji in Nemčiji. Prevoz na letališče lahko kupite prek spletne strani ali mobilne aplikacije in ga povsem prilagodite svojim potrebam, saj vam GoOpti ponuja številne prednosti:
Zanesljivost
GoOpti je specializiran v tem, da pri organizaciji in izvedbi prevozov na letališča zagotavlja največjo mero zanesljivosti. Operativni center 24 ur na dan in vse dni v letu budno nadzoruje stanje na cestah, poleg tega pa je GoOpti edini, ki ponuja garancijo paketa Popolna brezskrbnost. Če zaradi razmer na cesti zamudite let, vam GoOpti priskrbi novo letalsko vozovnico (ali nadomestni prevoz).
Udobje in fleksibilnost
GoOpti ponuja možnost pobiranja (in odlaganja) na domu oziroma na izbranem naslovu. GoOpti je zasnovan tako, da se prilagodi potrebam potnikov in jim omogoča, da izberejo želeni čas odhoda.
Ugodne cene
GoOpti je razvil inovativen sistem, ki prepoznava in napoveduje povpraševanje, hkrati pa optimizira prostor v vozilih in potek vožnje. To potnikom omogoča najugodnejšo ceno prevoza, če rezervirajo vsaj 2 meseca vnaprej ali so časovno fleksibilni. Pri GoOpti prevozih na letališča si velja zapomniti: prej ko rezervirate in bolj ko ste prilagodljivi, ceneje potujete.
Profesionalnost
GoOpti prevoze na letališča opravljajo profesionalni vozniki, usposobljeni za izpolnjevanje najvišjih standardov. S ponudbo skupinskih in zasebnih prevozov na letališča predstavlja GoOpti najbolj priročno in zanesljivo rešitev, zlasti za tiste, ki živijo v majhnih in srednje velikih mestih brez lokalnega letališča ali kjer lokalno letališče ne ponuja velike izbire letalskih povezav in nizkocenovnih letov.
Najugodnejše letalske karte
V sodelovanju s partnerskim podjetjem vam GoOpti ponuja tudi ugodne lete v kombinaciji z GoOpti prevozi ter edinstveno jamstvo, ki vam v primeru zamude povezovalnega leta zagotovi povračilo stroškov ali nadomestni prevoz. Preverite izbor najbolj vročih letalskih kart!


Pomembni na zemljevidu Slovenije

Video posnetki

Fotografije

Stari trg 7 - Stari trg 7

Fotografija: 2015807-0

Stari trg 7
Stari trg 7 - Stari trg 7 - Valvasor

Fotografija: 2015807-1

Stari trg 7 - Valvasor
Stari trg 7 - Ljubljana - Stari trg 7 - Valvasor

Fotografija: 2015807-2

Ljubljana - Stari trg 7 - Valvasor

Hoteli, apartmaji in sobe

Booking.com
Ljubljana
od 180 €
Ljubljana
od 75 €
Destinacija:
Datum prijave:
Datum odjave:

Podatki

Občina: LJUBLJANA (289518 prebivalcev)

Naselja v občini:

Ljubljana (280940 prebivalcev), Črna vas (990), Stanežiče (747), Srednje Gameljne (690), Spodnje Gameljne (598),

Zgornje Gameljne (533), Podmolnik (500), Medno (464), Sadinja vas (450), Mali Lipoglav (269), Podgrad (267), Besnica (233), Podlipoglav (206), Malo Trebeljevo (187), Volavlje (178), Javor (174), Dvor (172), Rašica (165), Prežganje (149), Zgornja Besnica (139), Češnjica (128), Vnajnarje (119), Veliko Trebeljevo (118), Gabrje pri Jančah (113), Mali Vrh pri Prežganju (107), Lipe (106), Pance (103), Šentpavel (100), Brezje pri Lipoglavu (84), Zagradišče (81), Tuji Grm (80), Repče (69), Dolgo Brdo (60), Ravno Brdo (60), Veliki Lipoglav (48), Selo pri Pancah (44), Toško Čelo (25), Janče (22)