Ljubljana - Ciril-Metodov trg 1 - Ciril-Metodov trg 1
OsrednjeslovenskaLjubljana - Ciril-Metodov trg 1

Ljubljana - Ciril-Metodov trg 1

Trenutno
mostClear;;light
12
Jutri
mostClear;;light
6 20
01.10.2020
partCloudy;;light
8 20

Interaktivni zemljevid z znamenitostmi

Ljubljana, glavno mesto Slovenije, je priljubljen turistični kraj, ki ga skozi celo leto obišče veliko domačih in predvsem tujih obiskovalcev. Največje znamenitosti so slikoviti Ljubljanski grad, Mestna hiša, Tromostovje, Prešernov trg s Prešernovim spomenikom in park Tivoli. Mesto je nastalo kot tridelni trg. Prav najlepši trgi stojijo okoli teh treh mestnih jeder.
Ciril-Metodov trg predstavlja del osrednje srednjeveške mestne arterije, ki se nadaljuje z Mestnim trgom in je dobila sedanjo podobo večinoma v baročnem obdobju. Vogalna hiša, ki stoji med Krekovim trgom in Študentovsko ulico, ima v pritličnem delu renesančne utrdbene elemente. Njena zalomljena fasada priča o tem, da so bila v hišo vpeta Frančiškanska mestna vrata. Na vzhodnem delu Ciril-Metodovega trga so stisnjene med grajski hrib in tržno ulico triosne, večina dvonadstropne duhovniške hiše, med katerimi se še posebej odlikuje Hiša številka 13 z zgodnjebaročno poslikano fasado. Hiše imajo dvorišča in lepe vrtove v grajskem pobočju. Meščanske hiše se nahajajo bliže središču Mestnega trga. V nizu do Rotovža so prav tako tri ali največ štiriosne, vendar večinoma za nadstropje višje od duhovniških. V hiši številka 14 je danes žal prenovljena ena najstarejših ljubljanskih gostiln Pri kolovratu. V hiši številka 21 je od leta 1742 do leta 1868 deloval najstarejši ljubljanski hotel Pri divjem možu. Nemško ime Zum Wilden Mann so Ljubljančani podomačili v Bidelmon. Hotel je dobil ime po slikanem izvesku, ki je prikazoval Herkula. Hotel je bil namenjen bogatejšim gostom in v njem so prenočili tudi nekateri vladarji. Zgradbo odlikuje izredno lepo baročno pročelje. Na nasprotni strani ceste na številki 3 stoji Codellijev kanonikat. Poslopje so ob koncu 16. stoletja prezidali iz več starih zgradb. Na zunanjščini ima ohranjen nekatere zanimive renesančne elemente iz začetka 16. stoletja, kot na primer značilne trdnjavske elemente, vogalni pomol na konzolah.
V palači Ciril-Metodov trg 27, ki že sodi v sklop mestne hiše, je danes sedež Zgodovinskega arhiva Ljubljane, ki hrani najvažnejše vire za zgodovino Ljubljane. Hiša Ciril-Metodov trg 1 je trinadstropno poslopje s poudarjenim vogalnim pomolom in s secesijsko fasado iz leta 1900. Je delo arhitekta Antona Wolfa.

GoOpti - prevozi na letališča in letalske karte

GoOpti  - prevozi na letališča in letalske karte

info@goopti.com
01 320 4530
www.goopti.com

Spletno mesto GoOpti ponuja najbolj zanesljive prevoze na letališča v Italiji, Avstriji, Nemčiji, na Madžarskem, v Sloveniji in na Hrvaškem ter najugodnejše letalske karte.


Najbolj zanesljiv prevoz na letališče
Po nakupu letalske karte je navadno naša naslednja skrb, kako organizirati prevoz na letališče. GoOpti vam ponuja prevoz na letališča v Sloveniji, Italiji, na Hrvaškem, v Avstriji in Nemčiji. Prevoz na letališče lahko kupite prek spletne strani ali mobilne aplikacije in ga povsem prilagodite svojim potrebam, saj vam GoOpti ponuja številne prednosti:
Zanesljivost
GoOpti je specializiran v tem, da pri organizaciji in izvedbi prevozov na letališča zagotavlja največjo mero zanesljivosti. Operativni center 24 ur na dan in vse dni v letu budno nadzoruje stanje na cestah, poleg tega pa je GoOpti edini, ki ponuja garancijo paketa Popolna brezskrbnost. Če zaradi razmer na cesti zamudite let, vam GoOpti priskrbi novo letalsko vozovnico (ali nadomestni prevoz).
Udobje in fleksibilnost
GoOpti ponuja možnost pobiranja (in odlaganja) na domu oziroma na izbranem naslovu. GoOpti je zasnovan tako, da se prilagodi potrebam potnikov in jim omogoča, da izberejo želeni čas odhoda.
Ugodne cene
GoOpti je razvil inovativen sistem, ki prepoznava in napoveduje povpraševanje, hkrati pa optimizira prostor v vozilih in potek vožnje. To potnikom omogoča najugodnejšo ceno prevoza, če rezervirajo vsaj 2 meseca vnaprej ali so časovno fleksibilni. Pri GoOpti prevozih na letališča si velja zapomniti: prej ko rezervirate in bolj ko ste prilagodljivi, ceneje potujete.
Profesionalnost
GoOpti prevoze na letališča opravljajo profesionalni vozniki, usposobljeni za izpolnjevanje najvišjih standardov. S ponudbo skupinskih in zasebnih prevozov na letališča predstavlja GoOpti najbolj priročno in zanesljivo rešitev, zlasti za tiste, ki živijo v majhnih in srednje velikih mestih brez lokalnega letališča ali kjer lokalno letališče ne ponuja velike izbire letalskih povezav in nizkocenovnih letov.
Najugodnejše letalske karte
V sodelovanju s partnerskim podjetjem vam GoOpti ponuja tudi ugodne lete v kombinaciji z GoOpti prevozi ter edinstveno jamstvo, ki vam v primeru zamude povezovalnega leta zagotovi povračilo stroškov ali nadomestni prevoz. Preverite izbor najbolj vročih letalskih kart!


Pomembni na zemljevidu Slovenije

Video posnetki

Fotografije

Ciril-Metodov trg 1 - Ciril-Metodov trg 1

Fotografija: 2015701-0

Ciril-Metodov trg 1
Ciril-Metodov trg 1 - Ljubljana - Ciril-Metodov trg 1

Fotografija: 2015701-1

Ljubljana - Ciril-Metodov trg 1
Ciril-Metodov trg 1 - Hiša Ciril-Metodov trg 1 iz leta 1900

Fotografija: 2015701-2

Hiša Ciril-Metodov trg 1 iz leta 1900
Ciril-Metodov trg 1 - Hiša Ciril-Metodov trg 1

Fotografija: 2015701-3

Hiša Ciril-Metodov trg 1

Hoteli, apartmaji in sobe

Booking.com
Ljubljana
Ljubljana
od 130 €
Destinacija:
Datum prijave:
Datum odjave:

Podatki

Občina: LJUBLJANA (289518 prebivalcev)

Naselja v občini:

Ljubljana (280940 prebivalcev), Črna vas (990), Stanežiče (747), Srednje Gameljne (690), Spodnje Gameljne (598),

Zgornje Gameljne (533), Podmolnik (500), Medno (464), Sadinja vas (450), Mali Lipoglav (269), Podgrad (267), Besnica (233), Podlipoglav (206), Malo Trebeljevo (187), Volavlje (178), Javor (174), Dvor (172), Rašica (165), Prežganje (149), Zgornja Besnica (139), Češnjica (128), Vnajnarje (119), Veliko Trebeljevo (118), Gabrje pri Jančah (113), Mali Vrh pri Prežganju (107), Lipe (106), Pance (103), Šentpavel (100), Brezje pri Lipoglavu (84), Zagradišče (81), Tuji Grm (80), Repče (69), Ravno Brdo (60), Dolgo Brdo (60), Veliki Lipoglav (48), Selo pri Pancah (44), Toško Čelo (25), Janče (22)