Ljubljana - Ciril-Metodov trg 20 - Ciril-Metodov trg 20
OsrednjeslovenskaLjubljana - Ciril-Metodov trg 20

Ljubljana - Ciril-Metodov trg 20

Danes
clear;;light
13 23
Jutri
partCloudy;;light
10 23
14.07.2020
mostClear;;light
11 24

Interaktivni zemljevid z znamenitostmi

Ljubljana je največje mesto in prestolnica Slovenije. Odlikujejo jo številne znamenitosti, ki skozi celo leto privabljajo mnoge domače in tuje obiskovalce. Največje zanimivosti so Ljubljanski grad, Tromostovje, Zmajski most, Prešernov trg in zeleni park Tivoli.
Ciril-Metodov trg predstavlja del osrednje srednjeveške mestne arterije, ki se nadaljuje z Mestnim trgom in je dobila sedanjo podobo večinoma v baročnem obdobju. Na vzhodnem delu trga so stisnjene med grajski hrib in tržno ulico triosne, večinoma dvonadstropne duhovniške hiše, med katerimi se še posebej odlikuje hiša številka 13 z zgodnjebaročno poslikano fasado. Hiše imajo majhna dvorišča in lepe vrtove v grajskem pobočju. Meščanske hiše stoje bliže središču Mestnega trga. V nizu do Rotovža so prav tako tri ali največ štiriosne, vendar večinoma za nadstropje višje od duhovniških. V hiši številka 14 je ena najstarejših ljubljanskih gostiln Pri kolovratu. Tukaj se je v prejšnjem stoletju zbirala Levstikova druščina, med obema vojnama pa so bili tukaj stalni gostje kulturniki – penati. V hiši številka 21 je od leta 1742 do leta 1868 deloval najstarejši ljubljanski Hotel pri divjem možu. Hotel je dobil ime po slikanem izvesku, ki je prikazoval Herkula. Izvesek je delo Ivana Zupančiča in je krasil pročelje pri vhodu. Danes je ohranjen v Narodnem muzeju. Zgradba ima eno najlepših baročnih pročelij v Ljubljani. Okenske okvire in portal je izdelal kipar Ludvik Bombasio. Na nasprotni strani ceste na številki 3 stoji Codellijev kanonikat. Poslopje je nastalo ob koncu 16. stoletja iz več združenih zgradb. V palači Ciril-Metodov trg 27, ki že spadaa v sklop mestne hiše, je danes sedež Zgodovinskega arhiva Ljubljane, ki hrani najvažnejše vire za zgodovino Ljubljane.
Hiša Ciril-Metodov trg 20 je meščanska zgradba, ki stoji v strnjenem nizu pozidave južne strani trga pod grajskim gričem. Je tridelna, središčno zasnovana baročna hiša z glavo divjega moža v portalnem sklepniku. Za spomenik lokalnega pomena je bila razglašena leta 1986.

GoOpti - prevozi na letališča in letalske karte

GoOpti  - prevozi na letališča in letalske karte

info@goopti.com
01 320 4530
www.goopti.com

Spletno mesto GoOpti ponuja najbolj zanesljive prevoze na letališča v Italiji, Avstriji, Nemčiji, na Madžarskem, v Sloveniji in na Hrvaškem ter najugodnejše letalske karte.


Najbolj zanesljiv prevoz na letališče
Po nakupu letalske karte je navadno naša naslednja skrb, kako organizirati prevoz na letališče. GoOpti vam ponuja prevoz na letališča v Sloveniji, Italiji, na Hrvaškem, v Avstriji in Nemčiji. Prevoz na letališče lahko kupite prek spletne strani ali mobilne aplikacije in ga povsem prilagodite svojim potrebam, saj vam GoOpti ponuja številne prednosti:
Zanesljivost
GoOpti je specializiran v tem, da pri organizaciji in izvedbi prevozov na letališča zagotavlja največjo mero zanesljivosti. Operativni center 24 ur na dan in vse dni v letu budno nadzoruje stanje na cestah, poleg tega pa je GoOpti edini, ki ponuja garancijo paketa Popolna brezskrbnost. Če zaradi razmer na cesti zamudite let, vam GoOpti priskrbi novo letalsko vozovnico (ali nadomestni prevoz).
Udobje in fleksibilnost
GoOpti ponuja možnost pobiranja (in odlaganja) na domu oziroma na izbranem naslovu. GoOpti je zasnovan tako, da se prilagodi potrebam potnikov in jim omogoča, da izberejo želeni čas odhoda.
Ugodne cene
GoOpti je razvil inovativen sistem, ki prepoznava in napoveduje povpraševanje, hkrati pa optimizira prostor v vozilih in potek vožnje. To potnikom omogoča najugodnejšo ceno prevoza, če rezervirajo vsaj 2 meseca vnaprej ali so časovno fleksibilni. Pri GoOpti prevozih na letališča si velja zapomniti: prej ko rezervirate in bolj ko ste prilagodljivi, ceneje potujete.
Profesionalnost
GoOpti prevoze na letališča opravljajo profesionalni vozniki, usposobljeni za izpolnjevanje najvišjih standardov. S ponudbo skupinskih in zasebnih prevozov na letališča predstavlja GoOpti najbolj priročno in zanesljivo rešitev, zlasti za tiste, ki živijo v majhnih in srednje velikih mestih brez lokalnega letališča ali kjer lokalno letališče ne ponuja velike izbire letalskih povezav in nizkocenovnih letov.
Najugodnejše letalske karte
V sodelovanju s partnerskim podjetjem vam GoOpti ponuja tudi ugodne lete v kombinaciji z GoOpti prevozi ter edinstveno jamstvo, ki vam v primeru zamude povezovalnega leta zagotovi povračilo stroškov ali nadomestni prevoz. Preverite izbor najbolj vročih letalskih kart!


Pomembni na zemljevidu Slovenije

Video posnetki

Fotografije

Ciril-Metodov trg 20 - Ljubljana - Ciril-Metodov trg 20

Fotografija: 2015709-0

Ljubljana - Ciril-Metodov trg 20
Ciril-Metodov trg 20 - Ciril-Metodov trg 20

Fotografija: 2015709-1

Ciril-Metodov trg 20
Ciril-Metodov trg 20 - Etno galerija Laura in Oliviers

Fotografija: 2015709-2

Etno galerija Laura in Oliviers
Ciril-Metodov trg 20 - Portal

Fotografija: 2015709-3

Portal
Ciril-Metodov trg 20 - Glava divjega moža

Fotografija: 2015709-4

Glava divjega moža

Hoteli, apartmaji in sobe

Booking.com
Ljubljana
od 135 €
Ljubljana
od 105 €
Destinacija:
Datum prijave:
Datum odjave:

Podatki

Občina: LJUBLJANA (289518 prebivalcev)

Naselja v občini:

Ljubljana (280940 prebivalcev), Črna vas (990), Stanežiče (747), Srednje Gameljne (690), Spodnje Gameljne (598),

Zgornje Gameljne (533), Podmolnik (500), Medno (464), Sadinja vas (450), Mali Lipoglav (269), Podgrad (267), Besnica (233), Podlipoglav (206), Malo Trebeljevo (187), Volavlje (178), Javor (174), Dvor (172), Rašica (165), Prežganje (149), Zgornja Besnica (139), Češnjica (128), Vnajnarje (119), Veliko Trebeljevo (118), Gabrje pri Jančah (113), Mali Vrh pri Prežganju (107), Lipe (106), Pance (103), Šentpavel (100), Brezje pri Lipoglavu (84), Zagradišče (81), Tuji Grm (80), Repče (69), Dolgo Brdo (60), Ravno Brdo (60), Veliki Lipoglav (48), Selo pri Pancah (44), Toško Čelo (25), Janče (22)