Ljubljana - Nekdanji hotel Pri divjem možu (Bidelmon) - Nekdanji hotel Pri divjem možu (Bidelmon)
OsrednjeslovenskaLjubljana - Nekdanji hotel Pri divjem možu (Bidelmon)

Ljubljana - Nekdanji hotel Pri divjem možu (Bidelmon)

Interaktivni zemljevid z znamenitostmi

Ljubljana je slikovita prestolnica Slovenije, ki skozi celo leto pritegne številne domače in predvsem tuje obiskovalce. Med največje mestne znamenitosti spadajo Ljubljanski grad, Mestna hiša, Prešernov trg s Prešernovim spomenikom in Tromostovje.
Ciril-Metodov trg zaznamujejo mnoge znamenite zgradbe, večina s srednjeveško zasnovo. Na trgu najbolj izstopata Nadškofijski dvorec in stolnica Sv. Nikolaja. Ciril-Metodov trg predstavlja začetek glavne srednjeveške mestne arterije, ki se nato nadaljuje z Mestnim, Starim in Gornjim trgom in je dobila sedanjo podobo deloma v času baroka, deloma pa po velikem potresu leta 1895. Na vzhodnem predelu Ciril-Metodovega trga so stisnjene med grajski hrib in tržno ulico kanoniške oziroma duhovniške hiše. Stavbe so v večini dvonadstropne in imajo slikovita dvorišča in majhne vrtove na grajskem pobočju. Med njimi je najbolj poznan Codellijev kanonikat, zgrajen v 16. stoletju, na pročelju katerega so se ohranile določene prvine iz časa nastanka hiše, kot so na primer arkade na dvorišču in vogalni pomol na kamnitih konzolah. Nedaleč od kompleksa Mestne hiše je na Ciril-Metodovem trgu 21 od leta 1742 do leta 1868 deloval najstarejši ljubljanski hotel Pri divjem možu. Nemško ime Zum Wilden Mann so Ljubljančani podomačili vi Bidelmon. Hotel je dobil ime po slikanem izvesku, ki je prikazoval Herkula. Izvesek je delo Ivana Zupančiča in je krasil pročelje pri vhodu. Danes je ohranjen v Narodnem muzeju. Hotel pri divjem možu je bil namenjen bogatejšim gostom in v njem so prenočili tudi nekateri vladarji. Zgradba ima eno najlepših baročnih pročelij v Ljubljani. Okenske okvire in portal je izdelal kipar Ludvik Bombasio. Zgradba je bila po letu 1868 večkrat prenovljena.
V palači Ciril-Metodov trg 27, ki že sodi v sklop mestne hiše, je danes sedež Zgodovinskega arhiva Ljubljane, ki hrani najvažnejše vire za zgodovino Ljubljane od dokumentov o poslovanju mestnih organov, registratur do gradbenih spisov in zbirke načrtov.

GoOpti - prevozi na letališča in letalske karte

GoOpti  - prevozi na letališča in letalske karte

info@goopti.com
01 320 4530
www.goopti.com

Spletno mesto GoOpti ponuja najbolj zanesljive prevoze na letališča v Italiji, Avstriji, Nemčiji, na Madžarskem, v Sloveniji in na Hrvaškem ter najugodnejše letalske karte.


Najbolj zanesljiv prevoz na letališče
Po nakupu letalske karte je navadno naša naslednja skrb, kako organizirati prevoz na letališče. GoOpti vam ponuja prevoz na letališča v Sloveniji, Italiji, na Hrvaškem, v Avstriji in Nemčiji. Prevoz na letališče lahko kupite prek spletne strani ali mobilne aplikacije in ga povsem prilagodite svojim potrebam, saj vam GoOpti ponuja številne prednosti:
Zanesljivost
GoOpti je specializiran v tem, da pri organizaciji in izvedbi prevozov na letališča zagotavlja največjo mero zanesljivosti. Operativni center 24 ur na dan in vse dni v letu budno nadzoruje stanje na cestah, poleg tega pa je GoOpti edini, ki ponuja garancijo paketa Popolna brezskrbnost. Če zaradi razmer na cesti zamudite let, vam GoOpti priskrbi novo letalsko vozovnico (ali nadomestni prevoz).
Udobje in fleksibilnost
GoOpti ponuja možnost pobiranja (in odlaganja) na domu oziroma na izbranem naslovu. GoOpti je zasnovan tako, da se prilagodi potrebam potnikov in jim omogoča, da izberejo želeni čas odhoda.
Ugodne cene
GoOpti je razvil inovativen sistem, ki prepoznava in napoveduje povpraševanje, hkrati pa optimizira prostor v vozilih in potek vožnje. To potnikom omogoča najugodnejšo ceno prevoza, če rezervirajo vsaj 2 meseca vnaprej ali so časovno fleksibilni. Pri GoOpti prevozih na letališča si velja zapomniti: prej ko rezervirate in bolj ko ste prilagodljivi, ceneje potujete.
Profesionalnost
GoOpti prevoze na letališča opravljajo profesionalni vozniki, usposobljeni za izpolnjevanje najvišjih standardov. S ponudbo skupinskih in zasebnih prevozov na letališča predstavlja GoOpti najbolj priročno in zanesljivo rešitev, zlasti za tiste, ki živijo v majhnih in srednje velikih mestih brez lokalnega letališča ali kjer lokalno letališče ne ponuja velike izbire letalskih povezav in nizkocenovnih letov.
Najugodnejše letalske karte
V sodelovanju s partnerskim podjetjem vam GoOpti ponuja tudi ugodne lete v kombinaciji z GoOpti prevozi ter edinstveno jamstvo, ki vam v primeru zamude povezovalnega leta zagotovi povračilo stroškov ali nadomestni prevoz. Preverite izbor najbolj vročih letalskih kart!


Pomembni na zemljevidu Slovenije

Video posnetki

Fotografije

Nekdanji hotel Pri divjem možu (Bidelmon) - Nekdanji hotel Pri divjem možu (Bidelmon)

Fotografija: 2015710-0

Nekdanji hotel Pri divjem možu (Bidelmon)
Nekdanji hotel Pri divjem možu (Bidelmon) - Ciril-Metodov trg 21 - Bidelmon

Fotografija: 2015710-1

Ciril-Metodov trg 21 - Bidelmon
Nekdanji hotel Pri divjem možu (Bidelmon) - Najstarejši ljubljanski hotel 1742 - 1868

Fotografija: 2015710-2

Najstarejši ljubljanski hotel 1742 - 1868
Nekdanji hotel Pri divjem možu (Bidelmon) - Portal

Fotografija: 2015710-3

Portal

Hoteli, apartmaji in sobe

Booking.com
Ljubljana
od 130 €
Destinacija:
Datum prijave:
Datum odjave:

Podatki

Občina: LJUBLJANA (289518 prebivalcev)

Naselja v občini:

Ljubljana (280940 prebivalcev), Črna vas (990), Stanežiče (747), Srednje Gameljne (690), Spodnje Gameljne (598),

Zgornje Gameljne (533), Podmolnik (500), Medno (464), Sadinja vas (450), Mali Lipoglav (269), Podgrad (267), Besnica (233), Podlipoglav (206), Malo Trebeljevo (187), Volavlje (178), Javor (174), Dvor (172), Rašica (165), Prežganje (149), Zgornja Besnica (139), Češnjica (128), Vnajnarje (119), Veliko Trebeljevo (118), Gabrje pri Jančah (113), Mali Vrh pri Prežganju (107), Lipe (106), Pance (103), Šentpavel (100), Brezje pri Lipoglavu (84), Zagradišče (81), Tuji Grm (80), Repče (69), Ravno Brdo (60), Dolgo Brdo (60), Veliki Lipoglav (48), Selo pri Pancah (44), Toško Čelo (25), Janče (22)